DORUNNER

Dorunner App

Hämta
Upp till 5 offerter. Helt gratis.

Psst! Vill du fortsätta att fylla i ditt uppdrag?

Det är bara några få saker kvar att fylla i, innan du kan få upp till 5 offerter från våra tjänsteföretag. Det är helt gratis att använda vår tjänst!

Fortsätt

Köksrenovering Lund

Hitta företag inom köksrenovering i Lund snabbt, tryggt och enkelt

Renovera kök i Lund med hjälp av Dorunner

Funderar du på att renovera kök i Lund? Då kan vi på Dorunner hjälpa dig att hitta rätt hantverkare för jobbet. Genom oss kan du på ett enkelt sätt få kontakt med kunniga och erfarna hantverkare som är redo att ta sig an din köksrenovering i Lund.

 • Skapa en uppdragsförfrågan och få svar från intresserade hantverkare

  För att hitta rätt hantverkare för din köksrenovering i Lund kan du skapa en uppdragsförfrågan hos oss på Dorunner. Allt du behöver göra är att fylla i ett formulär på vår hemsida och svara på några frågor om ditt projekt. Utifrån dina svar matchar vi dig sedan med lämpliga hantverkare i Lund som är intresserade av att ta sig an din köksrenovering.

  När du skapat din uppdragsförfrågan kan du förvänta dig svar från upp till fem intresserade hantverkare. Svaren brukar komma inom ett dygn, men ibland kan det ta lite längre tid. När du fått svar kan du i lugn och ro läsa om de olika hantverkarna, ta del av andra kunders omdömen, se bilder på tidigare projekt de genomfört samt ta del av deras certifikat och behörigheter.

  För att du ska kunna känna dig trygg med att anlita en hantverkare genom oss kontrollerar vi kontinuerligt att de är godkända för F-skatt, momsregistrerade och att de inte har några skulder. På så sätt kan du vara säker på att du får hjälp av seriösa hantverkare när du ska renovera kök i Lund.

 • Jämför offerter och välj den hantverkare som passar bäst för dig

  När du fått svar från intresserade hantverkare är det dags att jämföra deras offerter för att hitta den som passar bäst för din köksrenovering i Lund. Genom att jämföra offerter kan du få en bra uppfattning om vad din renovering kommer att kosta.

  Priset är förstås en viktig faktor när du ska välja hantverkare, men det finns även andra saker att ta hänsyn till. Titta till exempel på hantverkarnas tidigare erfarenheter av att renovera kök, vilka referenser de har och vad andra kunder har för omdömen om dem. Du kan också höra av dig till hantverkarna och ställa frågor om ditt projekt för att få en ännu bättre bild av vem som passar bäst för jobbet.

  När du hittat en hantverkare som du känner förtroende för är det dags att komma överens om en offert för din köksrenovering i Lund. Se till att få en detaljerad offert där det framgår exakt vad som ingår i priset och vad som eventuellt tillkommer. Då slipper du obehagliga överraskningar längre fram.

 • Utnyttja ROT-avdraget vid köksrenovering i Lund

  När du ska renovera kök i Lund kan du ha rätt till ROT-avdrag, vilket innebär att du kan få tillbaka en del av arbetskostnaden på skatten. För att ha rätt till ROT-avdrag måste du anlita en hantverkare som är godkänd för F-skatt och arbetet måste utföras i en bostad som du äger och bor i, eller som du hyr och har tillstånd att renovera.

  ROT-avdraget uppgår till 30 procent av arbetskostnaden, upp till ett maxbelopp på 50 000 kronor per person och år. Det innebär att du kan få tillbaka upp till 15 000 kronor på skatten om du utnyttjar hela avdraget. Tänk dock på att ROT-avdraget inte omfattar materialkostnader eller resor, utan endast själva arbetet.

  För att utnyttja ROT-avdraget behöver du inte ansöka om något på förhand. Istället drar hantverkaren av beloppet direkt på fakturan och du betalar endast mellanskillnaden. Hantverkaren ansvarar sedan för att begära utbetalning från Skatteverket. På så sätt blir det enkelt för dig att utnyttja avdraget när du ska renovera kök i Lund.

 • Därför ska du renovera kök i Lund

  Att renovera kök i Lund kan vara en riktigt bra investering för dig som bor i området. Köket är en av de viktigaste delarna av hemmet och en plats där vi spenderar mycket tid. Genom att renovera ditt kök kan du skapa ett mer funktionellt, trivsamt och inbjudande utrymme som du kommer att ha glädje av under lång tid framöver.

  En köksrenovering kan innefatta allt från att byta ut slitna luckor och handtag till att göra en totalrenovering där du byter ut allt från golv till tak. Oavsett hur omfattande renovering du planerar att göra finns det många fördelar med att anlita en professionell hantverkare för jobbet.

  En erfaren hantverkare har den kunskap och expertis som krävs för att genomföra en köksrenovering på ett professionellt sätt. De vet vilka material som passar bäst för olika ändamål, hur man undviker vanliga misstag och hur man hanterar oväntade problem som kan dyka upp längs vägen. Genom att anlita en hantverkare kan du också få ovärderliga råd och tips kring olika lösningar och alternativ för din renovering.

  Att renovera kök på egen hand kan vara både tidskrävande och komplicerat, särskilt om du saknar tidigare erfarenhet av liknande projekt. Genom att anlita en hantverkare kan du istället lägga din tid och energi på annat och låta proffsen sköta jobbet. Du kan också vara säker på att renoveringen blir korrekt utförd och håller hög kvalitet.

  Exempel på vanliga arbeten som ingår i en köksrenovering är byte av köksluckor, bänkskivor, vitvaror, belysning och vattenkranar. Det kan också innebära att flytta om i kökets planlösning, installera ny ventilation eller dra nya el- och vattenledningar. Vissa delar av en köksrenovering, som till exempel elinstallationer, kräver att man anlitar en behörig elektriker enligt lag.

 • Köksrenoveringens historia och utveckling

  Köket har alltid varit en central del av hemmet, men dess utformning och funktion har förändrats mycket över tid. Från att tidigare främst ha varit en plats för matlagning och förvaring har köket utvecklats till att bli en social samlingspunkt där vi umgås, arbetar och tillbringar en stor del av vår tid.

  Historiskt sett var köken ofta små, mörka och trånga utrymmen som var avskilda från resten av bostaden. Under 1900-talet började dock köken att öppnas upp och integreras mer med andra delar av hemmet. Nya material och tekniker gjorde det möjligt att skapa ljusare, luftigare och mer funktionella köksmiljöer.

  I takt med att våra livsstilar och behov har förändrats har också våra förväntningar på köket vuxit. Idag vill många ha ett kök som är anpassat efter just deras behov och önskemål, med smarta förvaringslösningar, moderna vitvaror och en inbjudande design. Köksrenoveringar har blivit allt vanligare och ses idag som en viktig investering för många husägare.

  Utvecklingen inom köksbranschen har också gått mot mer hållbara och miljövänliga lösningar. Idag finns det ett stort utbud av energisnåla vitvaror, återvunna material och lösningar som är skonsamma mot miljön. Många väljer också att satsa på tidlösa och hållbara material som håller i längden, istället för att följa kortlivade trender.

  Oavsett vilken stil eller funktioner du är ute efter finns det idag oändliga möjligheter att skapa ett kök som passar just dina behov och önskemål. Med hjälp av en kunnig hantverkare kan du förverkliga dina drömmar och skapa ett kök som du kommer att ha glädje av under lång tid framöver. Så om du funderar på att renovera kök i Lund, tveka inte att höra av dig till oss på Dorunner för att komma i kontakt med duktiga hantverkare i ditt område.

Våra företag inom köksrenovering har 4.6 i snittomdöme

av 1457 recensioner

Här hittar du hjälpen

Köksrenovering Bjuv

Gå till Bjuv

Köksrenovering Bromölla

Gå till Bromölla

Köksrenovering Burlöv

Gå till Burlöv

Köksrenovering Båstad

Gå till Båstad

Köksrenovering Eslöv

Gå till Eslöv

Köksrenovering Helsingborg

Gå till Helsingborg

Köksrenovering Hässleholm

Gå till Hässleholm

Köksrenovering Höganäs

Gå till Höganäs

Köksrenovering Hörby

Gå till Hörby

Köksrenovering Höör

Gå till Höör

Köksrenovering Klippan

Gå till Klippan

Köksrenovering Kristianstad

Gå till Kristianstad

Köksrenovering Kävlinge

Gå till Kävlinge

Köksrenovering Landskrona

Gå till Landskrona

Köksrenovering Lomma

Gå till Lomma

Köksrenovering Malmö

Gå till Malmö

Köksrenovering Osby

Gå till Osby

Köksrenovering Perstorp

Gå till Perstorp

Köksrenovering Simrishamn

Gå till Simrishamn

Köksrenovering Sjöbo

Gå till Sjöbo

Köksrenovering Skurup

Gå till Skurup

Köksrenovering Staffanstorp

Gå till Staffanstorp

Köksrenovering Svalöv

Gå till Svalöv

Köksrenovering Svedala

Gå till Svedala

Köksrenovering Tomelilla

Gå till Tomelilla

Köksrenovering Trelleborg

Gå till Trelleborg

Köksrenovering Vellinge

Gå till Vellinge

Köksrenovering Ystad

Gå till Ystad

Köksrenovering Ängelholm

Gå till Ängelholm

Köksrenovering Åstorp

Gå till Åstorp

Köksrenovering Örkelljunga

Gå till Örkelljunga

Köksrenovering Östra Göinge

Gå till Östra Göinge

Få en uppskattning om var priset kan landa

Att renovera köket innebär att du kan sätta din personliga prägel vad gäller kökets utseende såväl som funktion. Oavsett om du ska renovera kök med en liten budget eller en större finns det en rad fiffiga och prisvärda alternativ.

Vi går igenom:

 • Kostnad för arbetet
 • Kostnad för material och inredning
 • Övriga kostnader
 • Prisuppskattning
 • Hur du kan använda rot avdraget
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vad kostar det att renovera kök?

Våra tips för en mer prisvärd köksrenovering

Att renovera kök kan vara kostsamt och många drar sig därmed för att skaffa sig sitt drömkök. För den kostnads medvetna finns det en rad knep för att få ner priset för en köksrenovering.

Vi tipsar om billiga alternativ för:

 • Köksgrund
 • Köksluckor
 • Material på bänkskiva
 • Andra ekonomiska tips
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Renovera kök – bästa knepen för att komma ner i pris

Få ut det bästa av din köksrenovering

Hur undviker man de vanliga misstagen vid en köksrenovering för att slippa fel och oväntade kostnader? Det finns flera olika saker du kan tänka när du planerar ditt kök för att undvika de vanliga misstagen.

Vi berättar vad du bör tänka på vad gäller:

 • Övergripande planlösning och rörelsemönster
 • Ergonomi
 • Materialval
 • Eluttag och belysning
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vanliga misstag vid en köksrenovering – så undviker du dem

Håll koll på ditt projekt - vart du än är

Lika bra som på webben men nu slipper du hålla koll på mailen och logga in på datorn. Ha ditt projekt och hantverkarna tillgängliga direkt i telefonen.
Bild på dorunners användarapp

Här hittar du även
hjälp inom

Så fungerar Dorunner

DORUNNER

Beskriv ditt projekt

Berätta vad du behöver hjälp med och när du vill att jobbet ska utföras.

Vi matchar ditt uppdrag

När vi granskat ditt uppdrag matchar vi det mot våra kontrollerade företag

Jämför företag

Du kontaktas av upp till fem olika företag och kan sedan jämföra omdömen, referenser och certifikat för att ta in offerter

Välj företag

Välj sedan det företag som du tycker bäst stämmer överens med just ditt uppdrag

Vanliga frågor

Ja, att skicka in uppdrag via Dorunner är gratis.
Du skickar in en beskrivning av ditt uppdrag genom att fylla i vårt formulär. Genom formuläret får vi en förståelse för ditt uppdrag och matchar ihop ditt uppdrag med företag som kan hjälpa dig. Du får upp till fem offerter från våra anslutna medlemsföretag och kan enkelt jämföra pris och omdömen. Du väljer sedan vilket företag du vill gå vidare med.
De flesta av våra kunder blir kontaktade av olika företag inom ett par dagar. Därefter bestämmer du tillsammans med företaget när uppdraget ska genomföras.
Du behöver inte anlita något av de företag som kontaktat dig med en offert. Men meddela gärna företagen att uppdraget inte längre är aktuellt eller att det gått till någon annan.
Fler vanliga frågor

Några av våra efterfrågade leverantörer

Melius-Bygg

F-skatt

Omdöme (45)

Moms-
berättigad

Tony Nyberg Bygg Aktiebolag

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

Malmö Bygg & Snickeri AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Steen Finsnickeri/ Lev & Lek i Sverige Ab

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

Hs bygg service

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

Comne Work AB

F-skatt

Omdöme (52)

Moms-
berättigad

Gesa Company AB

F-skatt

Omdöme (29)

Moms-
berättigad

Maachs Bygg & Entreprenad

F-skatt

Omdöme (43)

Moms-
berättigad

Vogo Städservice AB

F-skatt

Omdöme (17)

Moms-
berättigad

Malmö Byggentreprenad Ab

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

WI Bygg och Städ i Skåne AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

SEAL BYGG

F-skatt

Omdöme (7)

Moms-
berättigad

ZP NR. 1 BYGG

F-skatt

Moms-
berättigad

M-SJÖ Byggnads AB

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

Unik malmö Allservice AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

LPS design AB snickeri

F-skatt

Omdöme (56)

Moms-
berättigad

IDEHA Inredningar AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Vic Badrumsrenoveraren AB

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

VIVA Partners Sverige AB (Briljant Service)

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

NRG El Skåne AB

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

Decem Bygg Entreprenad AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Doms Entreprenad & Co. Ab

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Ekoby Studio

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Öresunds Byggentreprenad Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

Ferdis Renovering

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Cemebo

F-skatt

Omdöme (15)

Moms-
berättigad

S.A Design House AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Engeseth byggservice

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

MBR BYGG SKÅNE AB

F-skatt

Moms-
berättigad

PP Renovering & Bygg AB

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

Alltjänstpoolen i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (73)

Moms-
berättigad

RGM-T Bygg & Renovering AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Rosén & Frick Bygg AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Nio Kakel Bygg AB

F-skatt

Moms-
berättigad

E D L bygg och kakel AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Byggmyndig AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Leifs Allservice

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Allfixservice

F-skatt

Omdöme (36)

Moms-
berättigad

NeAx Tak & Bygg AB

F-skatt

Omdöme (16)

Moms-
berättigad

Värmegården

F-skatt

Omdöme (19)

Moms-
berättigad

A.M.V. Renovering

F-skatt

Omdöme (8)

Moms-
berättigad

Virkets Byggservice Malmö AB

F-skatt

Omdöme (6)

Moms-
berättigad

ALKHATEB EL & KONSTRUKTA

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Mattias Homestyling & Consulting AB

F-skatt

Omdöme (20)

Moms-
berättigad

Hjälmshults Bygg

F-skatt

Moms-
berättigad

ProCraftBygg

F-skatt

Moms-
berättigad

Nevishögs mur och puts Handelsbolag

F-skatt

Omdöme (8)

Moms-
berättigad

Dala Gård Entreprenad AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Vi drömde att det skulle vara enkelt för kunder och företag att hitta varandra. En one stop shop för uppdragsgivare att hitta tillgängliga hantverkare och tjänsteföretag. Därför lanserade vi Dorunner 2009 och sedan dess har över 500 000 privatpersoner, BRF:er och företag fått hjälp med att slutföra sina projekt. Vi hjälper samtidigt företag att växa genom att skapa en plattform till dem att hitta nya kunder.

Bild på tjej med dator

Missa inte matnyttiga artiklar. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

FÖRETAG

Är du hantverkare eller driver tjänsteföretag?

 • Expandera eller fyll luckor genom att hitta fler jobb via oss
 • Synliggör ditt företag online med en SEO-optimerad företagsprofil
 • Ta hjälp av din kontaktperson och våra verktyg för att lyckas
Läs mer om att bli medlem
Bild på man som slipar tak