{[ message.text ]}

Letar du efter en handyman

Observera att handyman är ett samlingsnamn för många yrkeskategorier. De vanligaste är snickare, målare, elektriker, rörmokare, markentreprenör och murare. Det underlättar om du förhand vet vilken yrkeskategori du söker (fråga oss eller en vän om du är osäker). Om du planerar att bygga något är det som regel en snickare du söker, eller en byggfirma.

Läs mer

Vad kostar en handyman?

Kostnaden att anlita en handyman eller hantverkare beror av yrkeskategori och erfarenhet. En snickare har ett timpris på mellan 300-450kr/timmen, målare 300-400kr/timmen, elektriker 400-550kr/timmen, rörmokare 450-600kr/timmen, markentreprenör 400-600kr/timmen och murare 350-450kr/timmen. Observera att detta är schablonpriser och efter ROT-avdrag (avvikelser kan förekomma). När du estimerar kostnaden för ditt projekt - Glöm inte bort att hantverkaren som regel även tar betalt för att åka till soptippen och bygghandeln samt eventuellt framkörning.

Ta in offerter via Dorunner för att få exakt pris. Glöm inte att göra en tydlig beskrivning för att få så bra svar som möjligt.

Skapa offertförfrågan

Så här fungerar Dorunner Offert

1. Beskriv vad du behöver hjälp med

Vi kontaktar lokala leverantörer

2. Jämför och välj bland flera leverantörer

Läs omdömen och referenser

3. Få jobbet utfört av ett kvalitetssäkrat proffs

Exempelguide för utformning av din beskrivning

Beskriv ditt projekt så utförligt som möjligt. Då blir det lättare för företagen att ge dig en offert. I regel är det bra att uppge; yta, antal, avstånd, modell, underlag osv. men det varierar naturligtvis beroende på vad du vill ha hjälp med. Nedan ser du ett par exempel på andra som efterfrågat hjälp med Handyman

Relevanta artiklar - Handyman

Under varma sommardagar kan det vara skönt att ha en pergola att vila under. En pergola kan ha många olika former och funktioner, antingen kan den vara i direkt anslutning till ditt hus och altan eller så är den fristående i din trädgård. Oavsett funktion eller placering ger en pergola en extra dimension samt solskydd till din uteplats eller trädgård. Här har vi samlat några tips du kan tänka på innan du bygger din pergola. Funktion Många bygger en pergola i sin trädgård för att det ska vara en pelargång där klätterväxter växer. En pergola med klätterväxter kan inrama en trädgårdsgång i en inte alltför liten trädgård. Vissa väljer att inte ha några växter runt sitt ramverk, dock tappar pergolan något av sin effekt som solskydd då. Idag är det dock vanligast att man bygger pergolan på altanen och kopplar ihop den med huskroppen, vilket nästan skapar ett uterum. Oavsett vilken funktion din pergola ska ha är det viktigt att du tänker igenom dess funktion innan du börjar bygga pergolan så att du kan anpassa den. Material Välj rätt virke till din pergola. Eftersom att träramen är det som gör pergolan så är det bra att ha ett virke som håller i längden. Dessutom är det svårt att underhålla den om du har en hel del klätterväxter, välj därför tryckimpregnerat trävirke. Tänk också på att virket ska hålla för tunga snölast under de kalla vintermånaderna. För att din pergola ska hålla i många år framöver är det också bra att ha rostfria eller varmförzinkade skruvar och spikbeslag. Tänk igenom hur du förankrar din pergola i trädgården eller altanen, gjut själv eller köp färdiga plintar. Bygglov eller ej? Vanligtvis behöver man inte bygglov för att bygga en pergola. Förutsatt att den inte ligger längre bort än 3 m från tomtgränsen och att den inte är mer än 3 m hög. Om du är osäker om du behöver bygglov eller ej, ta alltid kontakt med byggnadsnämnden för din kommun. Finns det risk för att pergolan stör eller skuggar grannarna bör du också kontakta dem innan du börjar bygga. Behöver du hjälp av ett proffs att bygga din pergola kan du hitta ett nära dig här.

Läs mer

Handuppräckning: Hur många av er väntar med de flesta av era inrednings- och förbättringsprojekt i hemmet, tills vintern? Och varför skulle ni inte göra det? Somrarna är menade att njutas utomhus. Mellan det veckovisa trädgårdsarbetet och de utvändiga renoveringsprojekten, är det lätt hänt att både skötsel- och renoveringsbehovet i hemmet försummas. Det betyder dock inte att din vinterlista på ”saker-jag-måste-göra” inte ständigt blir längre, så frågan är; vad tacklar du först? Vi har tre förslag: 1. Renovera din källare Om du har en gammal eller deprimerande ofärdig källare, har du säkert tänkt länge och grundligt på att renovera den. Kanske behöver du ett extra sovrum. Eller kanske är det dags att bygga den där legendariska hemmabion du alltid drömt om. Vad det än må vara; att renovera källaren är en beprövad metod för att öka hemmets boyta och värde. Här finns det verkligen många som slarvar och säljer utan att ha tänkt på källarn – stor yta och stor värdepotential! Så, hur mycket bör du spendera? Enligt våra uppgifter så brukar husägare en betala en genomsnittlig kostnad på 186 810 SEK, de flesta landar mellan 156 772 SEK – 205 827 SEK. Hur mycket du spenderar kommer an på storleken på källaren, dess utformning, materialet du använder och hur omfattande förändringar för exempelvis el- och vvs som behöver göras. 2. Renovera upp golvet   Få saker fångar uppmärksamheten så fort som golvet när du stiger in i en bostad. Ett fint trägolv ger oerhörd elegans. Att slipa upp eller lägga nytt golv kan, utöver att det är vackert att beskåda, även ge fördelar när det gäller renhållningen. Har du redan ett befintligt, men kanske lite slitet trägolv, kan en renovering av ditt golv vara den mest prisvärda investering du kan göra. Ser man till värdeökningen kontra kostnaden är det en väldigt bra affär. Första tanken kan för många vara att “det där kan jag göra själv”. Det är dock tidskrävande och klurigare än man tror. Har man inte erfarenheten och kunskapen är rådet istället att ta hjälp av ett proffs. Då slipper man även risken för att göra någon riktigt kostsam miss, vilket kan bli fallet när man försöker sig på saker själv – utan rätt kunskap. Kostnaden för att renovera golvet ligger i snitt runt 11.508 SEK baserat på de uppgifter vi samlat in.   3. Anlita en “Handyman” Inte alla projekt är stora. I själva verket, eftersom de flesta är relativt små, så faller dina sekundära projekt inte sällan mellan stolarna. Detta resulterar oftast i en utmattande lång lista av projekt, med lite till ingen tid att avsluta dem. Det är då du anlitar en handyman. När du anlitar en handyman är det viktigt att först göra en lista på projekten i god tid, så att du och din handyman kan komma överens om priset innan arbetet påbörjas.

Läs mer

Sök bland våra 14741 anslutna medlemsföretag Läs referenser, beskrivningar och mycket mer