DORUNNER

Dorunner App

Hämta
Upp till 5 offerter. Helt gratis.

Psst! Vill du fortsätta att fylla i ditt uppdrag?

Det är bara några få saker kvar att fylla i, innan du kan få upp till 5 offerter från våra tjänsteföretag. Det är helt gratis att använda vår tjänst!

Fortsätt

Köksrenovering Klippan

Hitta företag inom köksrenovering i Klippan snabbt, tryggt och enkelt

Köksrenovering i Klippan med Dorunner

Funderar du på att renovera kök i Klippan? Då kan vi på Dorunner hjälpa dig att hitta duktiga hantverkare som kan utföra jobbet. Oavsett om du vill byta köksluckor, installera nya vitvaror eller göra en totalrenovering av köket så har vi hantverkare som kan hjälpa dig. Några exempel på saker våra hantverkare kan hjälpa dig med när du ska renovera kök är:

 • Be om offert på köksrenovering i Klippan

  När du ska renovera kök i Klippan kan du enkelt be om offert från flera hantverkare genom oss på Dorunner. Allt du behöver göra är att fylla i ett formulär på vår hemsida och svara på några frågor om ditt projekt. Därefter matchar vi dig med upp till fem hantverkare i Klippanområdet som är intresserade av att utföra ditt jobb.

  Du får ofta svar från intresserade hantverkare inom ett dygn och kan sedan i lugn och ro läsa om företagen, se tidigare kunders omdömen och titta på bilder från deras referensprojekt. Vi kontrollerar kontinuerligt att hantverkarna är godkända för F-skatt, momsregistrerade och inte har några anmärkningar hos Kronofogden. På så sätt kan du känna dig trygg med att anlita en seriös aktör.

 • Varför renovera köket?

  Köket är hemmets hjärta och ett rum vi spenderar mycket tid i. Därför är det inte konstigt att många väljer att renovera köket när det börjar kännas slitet eller inte längre passar ens behov och stil. En köksrenovering kan göra underverk för både funktion och trivsel. Med nya ytskikt, moderna vitvaror och genomtänkta förvaringslösningar får du ett kök som är både snyggt och praktiskt.

  En renovering av köket är också en god investering om du planerar att sälja din bostad. Köket är ett av de rum som spekulanter tittar extra noga på och ett fräscht, modernt kök kan höja värdet på bostaden rejält. Även om du inte tänker flytta kan en uppdatering av köket ge dig stor glädje och nytta i många år framöver.

 • Anlita proffs för bästa resultat

  Att renovera kök är ett omfattande projekt som kräver både tid, kunskap och rätt verktyg. Även om du är händig och gillar att göra saker själv kan det löna sig att anlita proffs för hela eller delar av renoveringen. Hantverkare som arbetar med köksrenovering till vardags vet precis hur de ska gå tillväga för att få ett snyggt och hållbart resultat. De kan också ge dig goda råd kring val av material, färger och lösningar.

  Genom att anlita hantverkare för din köksrenovering i Klippan sparar du också mycket tid. Tänk på allt arbete som krävs - riva ut det gamla köket, ev. flytta rör och el, montera nytt kök, lägga golv, kakla och måla. Det kan ta flera veckor eller till och med månader om du ska göra allt själv på fritiden. En erfaren hantverkare utför jobbet både snabbare och med högre kvalitet. Och skulle det dyka upp några problem på vägen vet proffsen hur de ska hantera det.

 • Köksrenoveringens historia

  Att renovera kök är ingen ny företeelse. Faktum är att köket är det rum i hemmet som kanske förändrats allra mest genom tiderna, både vad gäller funktion, utseende och teknisk utrustning. Från att ha varit ett rent arbetsrum för matlagning och disk har köket utvecklats till hemmets naturliga samlingspunkt där vi lagar mat, äter och umgås.

  Tidigare var det vanligt med slutna, mörka kök som var tydligt avskilda från övriga rum. Idag är det istället populärt med öppna, ljusa kök som hänger ihop med vardagsrum eller matplats. Materialen har också förändrats, från trä och porslin till mer lättskötta material som laminat, massivt trä och rostfritt stål.

  Även om trender kommer och går finns det vissa saker som alltid är viktiga när man renoverar kök - bra arbetsytor, gott om förvaring och tillräcklig belysning. Idag lägger vi också stor vikt vid miljövänliga och hållbara material. Många väljer att satsa på energisnåla vitvaror och kranar med sparfunktion för att minska sin miljöpåverkan.

 • Vanliga frågor och svar om köksrenovering

  Hur mycket kostar det att renovera kök? Priset för en köksrenovering beror på många faktorer som köksstorlek, materialval och hur omfattande renoveringen är. För ett helt nytt kök brukar man räkna med en kostnad på 50 000 - 150 000 kr. Men det går också att fräscha upp köket betydligt billigare genom att t.ex. måla om köksluckor, byta bänkskiva eller handtag.

  Kan jag få rotavdrag för köksrenovering? Ja, köksrenovering är ett så kallat rotarbete som ger rätt till rotavdrag. Med rotavdrag får du dra av 30% av arbetskostnaden på din skatt, upp till max 50 000 kr per person och år. Tänk på att rot endast gäller för arbetskostnaden, inte för materialkostnader. Be hantverkaren specificera arbets- och materialkostnad på offerten.

  Hur lång tid tar en köksrenovering? Även här beror det på hur stort köket är och hur mycket som ska göras. I genomsnitt brukar en köksrenovering ta 2-6 veckor. Planera gärna in lite extra tid i projektet ifall något oförutsett skulle dyka upp. Tänk också på att du kommer att vara utan kök under renoveringen, så fundera ut en alternativ lösning för matlagning och disk.

  Behöver jag bygglov för att renovera köket? I de flesta fall krävs inget bygglov för en köksrenovering. Undantaget är om du gör en väsentlig ändring av planlösningen, t.ex. flyttar väggar eller dörrar. Då kan bygglov krävas. Kontakta alltid kommunens bygglovsavdelning för att dubbelkolla vad som gäller.

  Hoppas att informationen varit till hjälp inför din köksrenovering i Klippan. Tveka inte att kontakta oss på Dorunner om du har fler frågor eller vill komma igång med ditt projekt. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt hantverkare för jobbet!

Våra företag inom köksrenovering har 4.6 i snittomdöme

av 1115 recensioner

Här hittar du hjälpen

Köksrenovering Bjuv

Gå till Bjuv

Köksrenovering Bromölla

Gå till Bromölla

Köksrenovering Burlöv

Gå till Burlöv

Köksrenovering Båstad

Gå till Båstad

Köksrenovering Eslöv

Gå till Eslöv

Köksrenovering Helsingborg

Gå till Helsingborg

Köksrenovering Hässleholm

Gå till Hässleholm

Köksrenovering Höganäs

Gå till Höganäs

Köksrenovering Hörby

Gå till Hörby

Köksrenovering Höör

Gå till Höör

Köksrenovering Kristianstad

Gå till Kristianstad

Köksrenovering Kävlinge

Gå till Kävlinge

Köksrenovering Landskrona

Gå till Landskrona

Köksrenovering Lomma

Gå till Lomma

Köksrenovering Lund

Gå till Lund

Köksrenovering Malmö

Gå till Malmö

Köksrenovering Osby

Gå till Osby

Köksrenovering Perstorp

Gå till Perstorp

Köksrenovering Simrishamn

Gå till Simrishamn

Köksrenovering Sjöbo

Gå till Sjöbo

Köksrenovering Skurup

Gå till Skurup

Köksrenovering Staffanstorp

Gå till Staffanstorp

Köksrenovering Svalöv

Gå till Svalöv

Köksrenovering Svedala

Gå till Svedala

Köksrenovering Tomelilla

Gå till Tomelilla

Köksrenovering Trelleborg

Gå till Trelleborg

Köksrenovering Vellinge

Gå till Vellinge

Köksrenovering Ystad

Gå till Ystad

Köksrenovering Ängelholm

Gå till Ängelholm

Köksrenovering Åstorp

Gå till Åstorp

Köksrenovering Örkelljunga

Gå till Örkelljunga

Köksrenovering Östra Göinge

Gå till Östra Göinge

Få en uppskattning om var priset kan landa

Att renovera köket innebär att du kan sätta din personliga prägel vad gäller kökets utseende såväl som funktion. Oavsett om du ska renovera kök med en liten budget eller en större finns det en rad fiffiga och prisvärda alternativ.

Vi går igenom:

 • Kostnad för arbetet
 • Kostnad för material och inredning
 • Övriga kostnader
 • Prisuppskattning
 • Hur du kan använda rot avdraget
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vad kostar det att renovera kök?

Våra tips för en mer prisvärd köksrenovering

Att renovera kök kan vara kostsamt och många drar sig därmed för att skaffa sig sitt drömkök. För den kostnads medvetna finns det en rad knep för att få ner priset för en köksrenovering.

Vi tipsar om billiga alternativ för:

 • Köksgrund
 • Köksluckor
 • Material på bänkskiva
 • Andra ekonomiska tips
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Renovera kök – bästa knepen för att komma ner i pris

Få ut det bästa av din köksrenovering

Hur undviker man de vanliga misstagen vid en köksrenovering för att slippa fel och oväntade kostnader? Det finns flera olika saker du kan tänka när du planerar ditt kök för att undvika de vanliga misstagen.

Vi berättar vad du bör tänka på vad gäller:

 • Övergripande planlösning och rörelsemönster
 • Ergonomi
 • Materialval
 • Eluttag och belysning
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vanliga misstag vid en köksrenovering – så undviker du dem

Håll koll på ditt projekt - vart du än är

Lika bra som på webben men nu slipper du hålla koll på mailen och logga in på datorn. Ha ditt projekt och hantverkarna tillgängliga direkt i telefonen.
Bild på dorunners användarapp

Här hittar du även
hjälp inom

Så fungerar Dorunner

DORUNNER

Beskriv ditt projekt

Berätta vad du behöver hjälp med och när du vill att jobbet ska utföras.

Vi matchar ditt uppdrag

När vi granskat ditt uppdrag matchar vi det mot våra kontrollerade företag

Jämför företag

Du kontaktas av upp till fem olika företag och kan sedan jämföra omdömen, referenser och certifikat för att ta in offerter

Välj företag

Välj sedan det företag som du tycker bäst stämmer överens med just ditt uppdrag

Vanliga frågor

Ja, att skicka in uppdrag via Dorunner är gratis.
Du skickar in en beskrivning av ditt uppdrag genom att fylla i vårt formulär. Genom formuläret får vi en förståelse för ditt uppdrag och matchar ihop ditt uppdrag med företag som kan hjälpa dig. Du får upp till fem offerter från våra anslutna medlemsföretag och kan enkelt jämföra pris och omdömen. Du väljer sedan vilket företag du vill gå vidare med.
De flesta av våra kunder blir kontaktade av olika företag inom ett par dagar. Därefter bestämmer du tillsammans med företaget när uppdraget ska genomföras.
Du behöver inte anlita något av de företag som kontaktat dig med en offert. Men meddela gärna företagen att uppdraget inte längre är aktuellt eller att det gått till någon annan.
Fler vanliga frågor

Några av våra efterfrågade leverantörer

Melius-Bygg

F-skatt

Omdöme (45)

Moms-
berättigad

Tony Nyberg Bygg Aktiebolag

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

SERA BYGG AB

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Steen Finsnickeri/ Lev & Lek i Sverige Ab

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

Vogo Städservice AB

F-skatt

Omdöme (17)

Moms-
berättigad

Niklar allservice

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Hs bygg service

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

Gesa Company AB

F-skatt

Omdöme (29)

Moms-
berättigad

Comne Work AB

F-skatt

Omdöme (52)

Moms-
berättigad

WI Bygg och Städ i Skåne AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

SEAL BYGG

F-skatt

Omdöme (7)

Moms-
berättigad

ZP NR. 1 BYGG

F-skatt

Moms-
berättigad

M-SJÖ Byggnads AB

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

Unik malmö Allservice AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

RW BYGG & HEMFIX

F-skatt

Omdöme (5)

Moms-
berättigad

Vic Badrumsrenoveraren AB

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

NRG El Skåne AB

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

Decem Bygg Entreprenad AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Doms Entreprenad & Co. Ab

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Ekoby Studio

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

BYGG & INREDNINGSMONTAGE I SKÅNE AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Mb Köksmontage Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

S.A Design House AB

F-skatt

Moms-
berättigad

All bygg & El

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Alltjänstpoolen i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (73)

Moms-
berättigad

RGM-T Bygg & Renovering AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Öresunds Byggentreprenad Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

Rosén & Frick Bygg AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Nio Kakel Bygg AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Dion Bygg AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

E D L bygg och kakel AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Nevishögs mur och puts Handelsbolag

F-skatt

Omdöme (8)

Moms-
berättigad

Byggmyndig AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Allfixservice

F-skatt

Omdöme (36)

Moms-
berättigad

NeAx Tak & Bygg AB

F-skatt

Omdöme (16)

Moms-
berättigad

Värmegården

F-skatt

Omdöme (19)

Moms-
berättigad

A.M.V. Renovering

F-skatt

Omdöme (8)

Moms-
berättigad

Virkets Byggservice Malmö AB

F-skatt

Omdöme (6)

Moms-
berättigad

Nygammaltkök i Sverige AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Mattias Homestyling & Consulting AB

F-skatt

Omdöme (19)

Moms-
berättigad

19890522-1134

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Hjälmshults Bygg

F-skatt

Moms-
berättigad

Glasbutiken i Norden AB

F-skatt

Moms-
berättigad

ProCraftBygg

F-skatt

Moms-
berättigad

Rekick Bygg & Kakel AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Byggentreprenad Resurs Sverige AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Supreme Golv & Kakel AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

SVBY Ab

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Vi drömde att det skulle vara enkelt för kunder och företag att hitta varandra. En one stop shop för uppdragsgivare att hitta tillgängliga hantverkare och tjänsteföretag. Därför lanserade vi Dorunner 2009 och sedan dess har över 500 000 privatpersoner, BRF:er och företag fått hjälp med att slutföra sina projekt. Vi hjälper samtidigt företag att växa genom att skapa en plattform till dem att hitta nya kunder.

Bild på tjej med dator

Missa inte matnyttiga artiklar. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

FÖRETAG

Är du hantverkare eller driver tjänsteföretag?

 • Expandera eller fyll luckor genom att hitta fler jobb via oss
 • Synliggör ditt företag online med en SEO-optimerad företagsprofil
 • Ta hjälp av din kontaktperson och våra verktyg för att lyckas
Läs mer om att bli medlem
Bild på man som slipar tak