{[ message.text ]}

Viktigt att tänka på innan du anlitar en snickare

Ska du anlita en snickare? Tänk då noga igenom ditt projekt och vad du vill åstadkomma. Ta gärna fram ritningar och säkerställ att du har erforderliga bygghandlingar först. Ogenomtänkta projekt tenderar att skapa stor frustration hos både dig och snickaren samt ta längre tid och bli väldigt mycket dyrare än genomtänkta.

Läs mer

Vad kostar det att anlita en snickare?

Kostnaden att anlita en snickare beror på timpris och storlek på projektet (antal timmar). Snickaren brukar kunna ge dig ett estimat om du har en bra plan och ritning för ditt projekt. Räkna med ett timpris på mellan 300-450kr efter ROToch gångra med antalet timmar som snickaren uppskattar för projektet. I detta läge kan du även fråga snickaren om han kan tänka sig ett fastpris för projektet. Observera att detta kan leda till att snickaren höjer priset för att ta höjd för dolda problem som är omöjliga att förutspå. Detta är synnerligen vanligt vid markprojekt när förutsättningarna är omöjliga att känna till innan projektet startar (dvs. innan man börjar gräva i marken). Snickarens timpris hänger ofta ihop med kvalitet (en erfaren snickare med många kundrekommendationer är dyrare än en nyexaminerad). Generellt inkluderar timpriset verktyg (och borrstål, sågblad osv.) men inte material & servicebil. Tänk även på att snickaren även tar betalt för att åka till soptippen och bygghandeln samt eventuellt framkörning.

Ta in offerter via Dorunner för att få exakt pris. Glöm inte att göra en tydlig beskrivning för att få så bra svar som möjligt.

Skapa offertförfrågan

Så här fungerar Dorunner Offert

1. Beskriv vad du behöver hjälp med

Vi kontaktar lokala leverantörer

2. Jämför och välj bland flera leverantörer

Läs omdömen och referenser

3. Få jobbet utfört av ett kvalitetssäkrat proffs

Exempelguide för utformning av din beskrivning

Beskriv ditt projekt så utförligt som möjligt. Då blir det lättare för företagen att ge dig en offert. I regel är det bra att uppge; yta, antal, avstånd, modell, underlag osv. men det varierar naturligtvis beroende på vad du vill ha hjälp med. Nedan ser du ett par exempel på andra som efterfrågat hjälp av Snickare

Relevanta artiklar - Snickare

Sommaren börjar gå mot sitt slut och snart är det dags att plocka in alla utemöbler för det här året. Varför inte passa på att se över och underhålla dina utemöbler innan du ställer in dem i garaget? Här har vi samlat några tips om vad du ska göra för att ge dina utemöbler ett längre liv. Oljade möbler Oljade möbler kan bli som nya om du gör rätt. Börja med att tvätta av dina möbler och låt de sedan torka och därefter oljar du dem. När du oljar möblerna ska du helst göra det i skuggan så att oljan inte torkar för fort. Möbeln ska ju ha en chans att suga i sig oljan. Välj alltid olja efter det träslaget som dina möbler har, fråga efter hjälp i din färghandel. Kom ihåg att möbler i furu eller ek behöver oljebehandlas minst 2 gånger per år. Aluminum, lackade, rotting eller rostfria Dessa möbler behöver oftast bara torkas av med en blöt trasa och förvara dem sedan inomhus under vinterhalvåret. Rottingmöbler ska man helst inte förvara ute i ur och skur under en längre period då de lätt blir fula då. Lackade möbler kan man behöva bättringsmåla om lacken bryts ner. Målat trä Möbler som är i målat trä behöver du tvätta av med vatten och såpa och i vissa fall behövs det mögeltvätt. Om du ska måla om bör du först slipa bort gammal färg innan du lägger på den nya. De delar av möbeln som är i direkt kontakt med marken kan du olja in så att de inte suger åt sig av fukten från marken. Behöver du en snickare som kan hjälpa dig rusta upp dina möbler? Hitta ett proffs här.

Läs mer

Har du kanske tröttnat på din dörr eller har den helt enkelt blivit för sliten? Att byta ytterdörr kan ge hela huset ett ansiktslyft. Innan du bestämmer dig för en ytterdörr är det viktigt att du ser till att den är isolerande, står emot regn och ljud. Här går vi igenom alla de olika funktionerna din nya ytterdörr bör ha. Isolering & säkerhet Det finns flera fördelar med att välja en dörr som har en isolerande kärna. Har du en isolerad dörr minskar ofta energiförbrukning i ditt hem. Det är vanligast att ytterdörrar isoleras med cellplast eller träfiber. En dörr ska ha ett lås som är godkänt av Stöldskyddsföreningen. Innan du väljer dörr bör du också kolla vad ditt försäkringsbolag säger – de kan ha restriktioner och krav på ytterdörrens säkerhet. Energiglas & Underhåll Om din dörr har glasfönster är det bra om du kollar upp så att det är energiglas istället för vanligt glas. Energiglas isolerar nämligen värmen inomhus och gör så att det inte drar från dörren. När dörren väl är på plats är det lätt att glömma bort att den behöver underhållning ibland. Trädörrar behöver exempelvis oljas en gång per år medan målade dörrar bara behöver tvättas ca en gång per år. Fråga din leverantör vad du behöver göra för att underhålla din dörr. Checklista Hitta en dörr som matchar stilen på ditt hus Kolla hur säker den här och om den klarar buller och kyla Kolla upp leverantörens garantier Titta vad dörren har för säkerhetsanordning Behöver du hjälp med att montera din nya ytterdörr? Hitta ett proffs här. 

Läs mer

Är det dags att fräscha upp de där fönsterblecken som har blivit slitna? Det är en detalj som är viktig samt gör en stor skillnad för husets utseende om de är fräscha. Det är viktigt att de är hela eftersom att de skyddar husväggen mot snö och regn. Vi har gjort en kort guide med tips om hur du byter dina fönsterbleck. Fönster- & Droppbleck Det finns två typer på fönsterbleck, droppbleck och fönsterbleck. Droppblecket sätts ovanför fönstret och själva fönsterblecket sätts i fönstrets underkant. Det är viktigt att du har både droppbleck samt fönsterbleck på dina fönster eftersom att de ska hindra samt avleda vatten och fukt från att tränga sig in i husväggen. Så gör du det själv När du ska byta ut blecken är det viktigt att byta till några som matchar fönstren och liknar de gamla. De bleck som är i stålplåt och är dubbelsidigt PVC-skikt är härdiga, kräver inte så mycket underhåll och är dessutom lätta att sätta upp. Det enda du behöver göra för att underhålla dem är att torka av dem när du putsat fönsterna. Innan du börjar är det bra att se till att du har rätt verktyg så som, klokammare, kofot, plåtsax, tumstock, penna, slagkloss och en dorn. Sen behöver du även fönsterblecken, fogmassa och spik. Byte av fönsterbleck Sedan är det bara att försiktigt ta bort spiken med en tång och dra rakt utåt. Om de sitter hårt kan du behöva använda en kofot istället. Sen är det bara att mäta och klippa till det nya blecket så att det matchar fönsterkarmen. Sedan är det bara att sätta det nya blecket på plats, använd en slagkloss så att det inte blir märken i det nya blecket. När blecket är på plats återstår det bara att lägga fogmassa mellan blecket och husväggen. Behöver du hjälp med bytet av fönsterblecket? Hitta ett proffs nära dig här.

Läs mer

Under varma sommardagar kan det vara skönt att ha en pergola att vila under. En pergola kan ha många olika former och funktioner, antingen kan den vara i direkt anslutning till ditt hus och altan eller så är den fristående i din trädgård. Oavsett funktion eller placering ger en pergola en extra dimension samt solskydd till din uteplats eller trädgård. Här har vi samlat några tips du kan tänka på innan du bygger din pergola. Funktion Många bygger en pergola i sin trädgård för att det ska vara en pelargång där klätterväxter växer. En pergola med klätterväxter kan inrama en trädgårdsgång i en inte alltför liten trädgård. Vissa väljer att inte ha några växter runt sitt ramverk, dock tappar pergolan något av sin effekt som solskydd då. Idag är det dock vanligast att man bygger pergolan på altanen och kopplar ihop den med huskroppen, vilket nästan skapar ett uterum. Oavsett vilken funktion din pergola ska ha är det viktigt att du tänker igenom dess funktion innan du börjar bygga pergolan så att du kan anpassa den. Material Välj rätt virke till din pergola. Eftersom att träramen är det som gör pergolan så är det bra att ha ett virke som håller i längden. Dessutom är det svårt att underhålla den om du har en hel del klätterväxter, välj därför tryckimpregnerat trävirke. Tänk också på att virket ska hålla för tunga snölast under de kalla vintermånaderna. För att din pergola ska hålla i många år framöver är det också bra att ha rostfria eller varmförzinkade skruvar och spikbeslag. Tänk igenom hur du förankrar din pergola i trädgården eller altanen, gjut själv eller köp färdiga plintar. Bygglov eller ej? Vanligtvis behöver man inte bygglov för att bygga en pergola. Förutsatt att den inte ligger längre bort än 3 m från tomtgränsen och att den inte är mer än 3 m hög. Om du är osäker om du behöver bygglov eller ej, ta alltid kontakt med byggnadsnämnden för din kommun. Finns det risk för att pergolan stör eller skuggar grannarna bör du också kontakta dem innan du börjar bygga. Behöver du hjälp av ett proffs att bygga din pergola kan du hitta ett nära dig här.

Läs mer

När värmen slår till, är ombyggnationer utomhus ett bra sätt att förbättra hemmets exteriör och look samtidigt som man ökar fastighetssvärdet. Oavsett om du målar om i nya färger eller gör om trädgården och utomhusmiljön, är sannolikheten att effekten blir än mer dramatisk än om du gjort renoveringarna inomhus. Det finns så många olika former av utomhusrenoveringar att välja mellan att det kan vara svårt att välja vilken som passar just ens egna hem bäst. Här har vi listat fem olika projekt samt ett par tips som hjälper dig att välja vad som passar dig. Projekt 1: Klä om fasaden Fasadbeklädnad ansvarar för att hålla ditt hem skyddat från vädrets alla säsonger. Det är ett minst sagt tufft jobb, och genom att byta fasadbeklädnad kan det yttre utseendet enkelt förskönas. Vissa material erbjuder inte bara bättre skydd mot väder och snyggare exteriör, men också ökat fastighetsvärde. När du ska byta fasaden så fundera på hur väderförhållandena i just ditt område är. Bor du i ett område med rikligt med regn, är det varmt och fuktigt, kallt och torrt; välj en beklädnad som är anpassad för det. Vissa material är också mer lättskötta än andra. Vad man också kan ha i åtanke är grannskapet. Ska det vara enhetligt eller vill du sticka ut från mängden? Projekt 2 – Takläggning När det gäller utomhusrenoveringar så kan något av det mest skrämmande vara att byta tak. Taket är det viktigaste skyddet huset har mot väder och som isoleringssystem, och ett bra tak kan bespara dig från onödiga värme- och kylkostnader. Ett dåligt tak däremot, kan leda till all möjlig sorts huvudvärk och reparationskostnader längre fram. Kolla alltid referenser när du anlitar en takläggare, och betala aldrig hela beloppet i förskott. Ett taks hållbarhet står vanligtvis i direkt relation till dess kostnad. Papptak är det mest prisvärda och samtidigt det med kortast hållbarhet. Tegel och skiffer är de mest slitstarka och överlägset dyrast. Plåttak hamnar någonstans mittemellan; det går snabbt att installera, har ett måttligt pris och förväntas hålla 40+ år, vilket gör det till ett balanserat val mellan hållbarhet och värde för många husägare. Läs mer om takläggning i vår artikel om takläggning Projekt 3 – Fönster En av de mest populära trenderna inom husrenoveringar och ombyggnationer är idag att öka ljusinsläppet av naturligt ljus – genom flera och större fönster. Undersökningar visar att naturligt ljus har en positiv effekt på vårt välmående och att sätta in fler fönster kan öppna upp huset och ge det en rymligare känsla. De kan utgöra en nyckelkomponent i husets design, och dubbel- eller trippelfönster kan också reducera din energiförbrukning samtidigt som de smyckar huset. Om du går i tankarna att renovera dina fönster, kan placeringen också ha en inverkan på din elräkning. På norra halvklotet, som Sverige är en del av, kommer fönster i söderläge att ge mer värme. Det kan vara ett plus för platser med kallare klimat, men en nackdel på platser där vintern inte varar mer än 2-3 veckor. Projekt 4 – Dörrar  En bra och enkel utomhusförnyelse kan vara att byta ut ytterdörren. En skräddarsydd dörr kan addera omedelbar charm till huset och kan vara gjorda i unika material som koppar, aluminium, exotiska träslag eller varför inte i återvunnit material som haft en helt annan funktion tidigare. Medan en helt ny dörr är lämplig för nästan alla hus, väljer många husägare att installera restaurerade dörrar. Miljövänliga och tacksamma att se på; äldre dörrar bär på historia som många finner tilltalande. Om du letar på rätt ställen och inte har något emot lite fixande och trixande, kan en upprustad dörr också vara ett ekonomiskt bra val. Projekt 5 – Landscaping Ingen lista över utomhusrenoveringsprojekt är fullständig utan att nämna trädgårdsdesign. En övervuxen utomhusmiljö ger ett intryck av ett lika ovårdat hem inomhus. För att möta ens egna smak och behov, är ett av de mest kostnadseffektiva sätten för att skräddarsy ett hem att satsa på renovering av landskapet runt huset. Det höjer både hemmets värde och ger en förhöjd livsstil. Att förbättra omgivningen innefattar mer än att bara plantera fler blommor och klippa gräset. Utomhusbelysningen spelar också roll för hur egendomen ser ut nattetid. Många har installerat subtila strålkastare som får huset att se än mer fantastiskt ut efter solnedgången. Lågenergiska landskapsljus, som är enkla att installera och som sköter sig själva, har blivit en ny favorit bland hemmafixarna. Perfekt för att lysa upp små stigar eller vid ingångarna till huset. Lycka till och GLAD SOMMAR önskar vi på Dorunner.    

Läs mer

Sök bland våra 14501 anslutna medlemsföretag Läs referenser, beskrivningar och mycket mer