{[ message.text ]}

Behöver du förbättra isoleringen?

Isoleringen syftar till att reducera värmeförluster och därmed spara kostnader i uppvärmning. Att förbättra din isolering är därmed en investering och en klimatåtgärd som gynnar alla. När du isolerar är det viktigt att du ser till helheten i ditt hus. Åtgärda de svagaste punkterna först och arbeta dig fram mot bättre isoleringssiffror. Om dina fönster är gamla (i synnerhet takfönster) kan det vara en ide att börja där. Vi rekommenderar att du pratar med en fackman som kan ge dig värdefulla tips innan du beslutar dig för vilka insatser som är viktiga att prioritera.

Läs mer

Vad kostar det att isolera?

Det är väldigt svårt att svara på då åtgärderna för att förbättra isoleringen varierar kraftigt. Att byta fönster kan vara en ganska dyr historia, men ändå en bra investering (i synnerhet om du tänkt bo i huset i många år och ur ett miljöperspektiv). Isoleringsmaterial, typiskt isoleringsskivor eller stenullsisolering kan köpas hos alla välsorterade bygghandlare. Som regel byter man inte isolering om inget speciellt inträffat (typiskt en vatten- eller fuktskada). Prata med din hantverkare och ta in tre till fem offerter och jämför lösningsförslag. Välj det företaget som har bäst referenser och en prisnivå som känns rimlig.

Skapa offertförfrågan

Så här fungerar Dorunner Offert

1. Beskriv vad du behöver hjälp med

Vi kontaktar lokala leverantörer

2. Jämför och välj bland flera leverantörer

Läs omdömen och referenser

3. Få jobbet utfört av ett kvalitetssäkrat proffs

Exempelguide för utformning av din beskrivning

Beskriv ditt projekt så utförligt som möjligt. Då blir det lättare för företagen att ge dig en offert. I regel är det bra att uppge; yta, antal, avstånd, modell, underlag osv. men det varierar naturligtvis beroende på vad du vill ha hjälp med. Nedan ser du ett par exempel på andra som efterfrågat hjälp med Isolering

Relevanta artiklar - Isolering

Har du kanske tröttnat på din dörr eller har den helt enkelt blivit för sliten? Att byta ytterdörr kan ge hela huset ett ansiktslyft. Innan du bestämmer dig för en ytterdörr är det viktigt att du ser till att den är isolerande, står emot regn och ljud. Här går vi igenom alla de olika funktionerna din nya ytterdörr bör ha. Isolering & säkerhet Det finns flera fördelar med att välja en dörr som har en isolerande kärna. Har du en isolerad dörr minskar ofta energiförbrukning i ditt hem. Det är vanligast att ytterdörrar isoleras med cellplast eller träfiber. En dörr ska ha ett lås som är godkänt av Stöldskyddsföreningen. Innan du väljer dörr bör du också kolla vad ditt försäkringsbolag säger – de kan ha restriktioner och krav på ytterdörrens säkerhet. Energiglas & Underhåll Om din dörr har glasfönster är det bra om du kollar upp så att det är energiglas istället för vanligt glas. Energiglas isolerar nämligen värmen inomhus och gör så att det inte drar från dörren. När dörren väl är på plats är det lätt att glömma bort att den behöver underhållning ibland. Trädörrar behöver exempelvis oljas en gång per år medan målade dörrar bara behöver tvättas ca en gång per år. Fråga din leverantör vad du behöver göra för att underhålla din dörr. Checklista Hitta en dörr som matchar stilen på ditt hus Kolla hur säker den här och om den klarar buller och kyla Kolla upp leverantörens garantier Titta vad dörren har för säkerhetsanordning Behöver du hjälp med att montera din nya ytterdörr? Hitta ett proffs här. 

Läs mer

Sök bland våra 14741 anslutna medlemsföretag Läs referenser, beskrivningar och mycket mer