DORUNNER

Dorunner App

Hämta
Upp till 5 offerter. Helt gratis.

Psst! Vill du fortsätta att fylla i ditt uppdrag?

Det är bara några få saker kvar att fylla i, innan du kan få upp till 5 offerter från våra tjänsteföretag. Det är helt gratis att använda vår tjänst!

Fortsätt

Köksrenovering Tjörn

Hitta företag inom köksrenovering i Tjörn snabbt, tryggt och enkelt

Renovera kök på Tjörn med hjälp av Dorunner

Är det dags att renovera kök och du bor på Tjörn? Då kan vi på Dorunner hjälpa dig att hitta rätt hantverkare för jobbet. Oavsett om du vill byta köksluckor, installera nya vitvaror eller göra en totalrenovering av köket så har vi kunniga och erfarna hantverkare som kan hjälpa dig. Några exempel på vad våra hantverkare kan assistera med när du ska renovera kök är:

 • Be enkelt om offert på köksrenovering på Tjörn

  När du ska renovera kök på Tjörn kan du enkelt be om offert från flera av våra duktiga hantverkare. Allt du behöver göra är att fylla i ett formulär på vår hemsida och svara på några frågor om ditt projekt. Därefter matchar vi dig med upp till fem hantverkare i ditt område som är intresserade av att ta sig an ditt projekt.

  Ofta får du svar från hantverkarna inom 24 timmar. Du kan sedan i lugn och ro läsa om hantverkarna och deras företag, titta på bilder från tidigare projekt de gjort och läsa omdömen från andra kunder. Vi kontrollerar regelbundet att företagen är registrerade för F-skatt, är momsregistrerade och om de har några anmärkningar eller skulder. På så sätt kan du känna dig trygg med att anlita en seriös aktör.

  När du fått in offerter från olika hantverkare är det enkelt att jämföra dem för att se vilken hantverkare som passar bäst för att renovera kök hos dig på Tjörn, både vad gäller pris och andra faktorer som kan spela in.

 • Fördelar med att anlita hantverkare när du ska renovera kök

  Att renovera kök är ofta ett stort och kostsamt projekt. Även om du är händig och brukar göra en hel del renoveringar och byggprojekt själv finns det många fördelar med att anlita proffs när du ska renovera köket.

  En erfaren hantverkare vet precis hur man går tillväga för att få bästa resultat när man ska renovera kök. De har koll på allt från att planera för en bra arbetsgång till att se till att alla mått stämmer och att de tekniska detaljerna blir rätt. En kökshantverkare kan också komma med värdefulla råd och synpunkter kring materialval, förvaring, placering av vitvaror och diskho med mera.

  Att renovera kök är dessutom ett projekt som kräver många olika typer av hantverkare. För det första behövs ofta en snickare för att montera skåp, bänkskivor, lister och annat. Sen kan det behövas en elektriker för att dra om el till nya platser för till exempel spis, ugn, kyl och frys. Om du ska kakla nytt ovanför bänkskivan kan du behöva anlita en plattsättare. Ska du måla eller tapetsera är det bra att anlita en målare.

  Att anlita ett proffs för varje moment gör att arbetet blir utfört på ett fackmannamässigt sätt och ofta på betydligt kortare tid än om du gör allt själv. En van hantverkare vet också hur man hanterar problem som kan uppstå längs vägen på bästa sätt.

 • Köksrenoveringens historia

  Köket har alltid varit en central plats i våra hem, men hur det sett ut och fungerat har varierat mycket genom historien. På medeltiden eldade man för matlagning och uppvärmning på en öppen härd mitt i rummet. Under 1700-talet blev det vanligare med murade spisar längs väggarna.

  I början av 1900-talet började man bygga standardiserade kök med skåp, hyllor och bänkar längs väggarna. Köken var då ofta ganska små och trångbodda. På 1950-talet kom ett genombrott i köksdesignen i och med Frankfurterköket, som var världens första moderna kök. Här tänkte man mycket på ergonomi och effektivitet med genomtänkt förvaring och arbetsytor i rätt höjd.

  Idag är köket ofta hemmets hjärta där vi lagar mat, äter och umgås. Öppna planlösningar där kök och vardagsrum flyter ihop har blivit allt vanligare. Kök har också blivit lite av en statusmarkör och det är populärt med påkostade material som marmor, granit och exklusiva träslag i inredningen.

 • Viktigt att tänka på vid köksrenovering

  Eftersom köket är ett så centralt rum i hemmet är det extra viktigt att tänka igenom renoveringen noga. Fundera på hur ni använder köket idag och om det är något ni vill ändra på. Är köket en plats för att laga avancerade middagar eller mest någonstans att värma mat? Behöver ni mer förvaring, bättre arbetsytor eller kanske en köksö? Och fundera på om ni vill ha ett tidlöst kök eller hänga på de senaste trenderna.

  Tänk också på att göra ett ordentligt förarbete. Att renovera kök på Tjörn eller någon annanstans är inte gjort i en handvändning. Se till att planera in ordentligt med tid för projektet. Anlitar du hantverkare är det bra att vara ute i god tid, särskilt under sommarhalvåret då det brukar vara som mest att göra för dem.

  Avsätt också en buffert i budgeten. Det kommer ofta oväntade utgifter när man renoverar kök, till exempel för el- och VVS-jobb eller om man hittar fuktskador som måste åtgärdas. 10-20% extra brukar vara en bra tumregel att lägga på den beräknade kostnaden.

  Har du frågor om att renovera kök på Tjörn eller vill komma i kontakt med duktiga hantverkare? Tveka inte att höra av dig till oss på Dorunner. Vi hjälper dig gärna genom hela processen så att du får ditt drömkök utan krångel och till bästa pris.

Våra företag inom köksrenovering har 4.6 i snittomdöme

av 903 recensioner

Här hittar du hjälpen

Köksrenovering Ale

Gå till Ale

Köksrenovering Alingsås

Gå till Alingsås

Köksrenovering Bengtsfors

Gå till Bengtsfors

Köksrenovering Bollebygd

Gå till Bollebygd

Köksrenovering Borås

Gå till Borås

Köksrenovering Dals-Ed

Gå till Dals-Ed

Köksrenovering Essunga

Gå till Essunga

Köksrenovering Falköping

Gå till Falköping

Köksrenovering Färgelanda

Gå till Färgelanda

Köksrenovering Grästorp

Gå till Grästorp

Köksrenovering Gullspång

Gå till Gullspång

Köksrenovering Göteborg

Gå till Göteborg

Köksrenovering Götene

Gå till Götene

Köksrenovering Herrljunga

Gå till Herrljunga

Köksrenovering Hjo

Gå till Hjo

Köksrenovering Härryda

Gå till Härryda

Köksrenovering Karlsborg

Gå till Karlsborg

Köksrenovering Kungälv

Gå till Kungälv

Köksrenovering Lerum

Gå till Lerum

Köksrenovering Lidköping

Gå till Lidköping

Köksrenovering Lilla Edet

Gå till Lilla Edet

Köksrenovering Lysekil

Gå till Lysekil

Köksrenovering Mariestad

Gå till Mariestad

Köksrenovering Mark

Gå till Mark

Köksrenovering Mellerud

Gå till Mellerud

Köksrenovering Munkedal

Gå till Munkedal

Köksrenovering Mölndal

Gå till Mölndal

Köksrenovering Orust

Gå till Orust

Köksrenovering Partille

Gå till Partille

Köksrenovering Skara

Gå till Skara

Köksrenovering Skövde

Gå till Skövde

Köksrenovering Sotenäs

Gå till Sotenäs

Köksrenovering Stenungsund

Gå till Stenungsund

Köksrenovering Strömstad

Gå till Strömstad

Köksrenovering Svenljunga

Gå till Svenljunga

Köksrenovering Tanum

Gå till Tanum

Köksrenovering Tibro

Gå till Tibro

Köksrenovering Tidaholm

Gå till Tidaholm

Köksrenovering Tranemo

Gå till Tranemo

Köksrenovering Trollhättan

Gå till Trollhättan

Köksrenovering Töreboda

Gå till Töreboda

Köksrenovering Uddevalla

Gå till Uddevalla

Köksrenovering Ulricehamn

Gå till Ulricehamn

Köksrenovering Vara

Gå till Vara

Köksrenovering Vänersborg

Gå till Vänersborg

Köksrenovering Vårgårda

Gå till Vårgårda

Köksrenovering Åmål

Gå till Åmål

Köksrenovering Öckerö

Gå till Öckerö

Få en uppskattning om var priset kan landa

Att renovera köket innebär att du kan sätta din personliga prägel vad gäller kökets utseende såväl som funktion. Oavsett om du ska renovera kök med en liten budget eller en större finns det en rad fiffiga och prisvärda alternativ.

Vi går igenom:

 • Kostnad för arbetet
 • Kostnad för material och inredning
 • Övriga kostnader
 • Prisuppskattning
 • Hur du kan använda rot avdraget
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vad kostar det att renovera kök?

Våra tips för en mer prisvärd köksrenovering

Att renovera kök kan vara kostsamt och många drar sig därmed för att skaffa sig sitt drömkök. För den kostnads medvetna finns det en rad knep för att få ner priset för en köksrenovering.

Vi tipsar om billiga alternativ för:

 • Köksgrund
 • Köksluckor
 • Material på bänkskiva
 • Andra ekonomiska tips
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Renovera kök – bästa knepen för att komma ner i pris

Få ut det bästa av din köksrenovering

Hur undviker man de vanliga misstagen vid en köksrenovering för att slippa fel och oväntade kostnader? Det finns flera olika saker du kan tänka när du planerar ditt kök för att undvika de vanliga misstagen.

Vi berättar vad du bör tänka på vad gäller:

 • Övergripande planlösning och rörelsemönster
 • Ergonomi
 • Materialval
 • Eluttag och belysning
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vanliga misstag vid en köksrenovering – så undviker du dem

Håll koll på ditt projekt - vart du än är

Lika bra som på webben men nu slipper du hålla koll på mailen och logga in på datorn. Ha ditt projekt och hantverkarna tillgängliga direkt i telefonen.
Bild på dorunners användarapp

Här hittar du även
hjälp inom

Så fungerar Dorunner

DORUNNER

Beskriv ditt projekt

Berätta vad du behöver hjälp med och när du vill att jobbet ska utföras.

Vi matchar ditt uppdrag

När vi granskat ditt uppdrag matchar vi det mot våra kontrollerade företag

Jämför företag

Du kontaktas av upp till fem olika företag och kan sedan jämföra omdömen, referenser och certifikat för att ta in offerter

Välj företag

Välj sedan det företag som du tycker bäst stämmer överens med just ditt uppdrag

Vanliga frågor

Ja, att skicka in uppdrag via Dorunner är gratis.
Du skickar in en beskrivning av ditt uppdrag genom att fylla i vårt formulär. Genom formuläret får vi en förståelse för ditt uppdrag och matchar ihop ditt uppdrag med företag som kan hjälpa dig. Du får upp till fem offerter från våra anslutna medlemsföretag och kan enkelt jämföra pris och omdömen. Du väljer sedan vilket företag du vill gå vidare med.
De flesta av våra kunder blir kontaktade av olika företag inom ett par dagar. Därefter bestämmer du tillsammans med företaget när uppdraget ska genomföras.
Du behöver inte anlita något av de företag som kontaktat dig med en offert. Men meddela gärna företagen att uppdraget inte längre är aktuellt eller att det gått till någon annan.
Fler vanliga frågor

Några av våra efterfrågade leverantörer

Göteborgs bygghantverk AB

F-skatt

Omdöme (6)

Moms-
berättigad

Sorin Murariu

F-skatt

Omdöme (6)

Moms-
berättigad

Schilling Bygg AB

F-skatt

Omdöme (33)

Moms-
berättigad

LK All Service

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

DDS Bygg AB

F-skatt

Omdöme (11)

Moms-
berättigad

Prestigo Väst AB

F-skatt

Omdöme (15)

Moms-
berättigad

M & Z KAKEL BYGG AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Bragner Bygg AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Göteborg ByggExcellence AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Ibra Byggservice AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Dusch & Bad i Kungälv AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Wiktorssons Byggservice AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Nook's Entreprenad

F-skatt

Moms-
berättigad

Vogo Städservice AB

F-skatt

Omdöme (17)

Moms-
berättigad

Byggfronten I Väst Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

Byggexpressen i Uddevalla AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Asseio städ och service

F-skatt

Moms-
berättigad

Rosalita Bygg Och Konsult Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

Göteborgs Vent & Montage Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

ToRoX AB Allt inom Bygg

F-skatt

Moms-
berättigad

Turaani Bygg Ab

F-skatt

Omdöme (5)

Moms-
berättigad

Snickare 031 AB

F-skatt

Omdöme (38)

Moms-
berättigad

Lilleby snickarteam AB

F-skatt

Omdöme (11)

Moms-
berättigad

Alltjänstpoolen i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (73)

Moms-
berättigad

Fönster & Dörrar i Wäst AB

F-skatt

Omdöme (5)

Moms-
berättigad

Mur & Stensättning Trestad

F-skatt

Omdöme (7)

Moms-
berättigad

MA Kakel AB

F-skatt

Omdöme (12)

Moms-
berättigad

Edeg Bygg & Renovering AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Sonzaibyggservice

F-skatt

Omdöme (5)

Moms-
berättigad

A&D Bygg & Fastighetsservice Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

F. Finsnickeri

F-skatt

Omdöme (10)

Moms-
berättigad

MVG bygg & Entreprenad AB

F-skatt

Moms-
berättigad

BTG I VÄST AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Team in West AB

F-skatt

Moms-
berättigad

ELVB el vvs och bygg AB

F-skatt

Moms-
berättigad

NOALB BYGG

F-skatt

Moms-
berättigad

Lux Måleri AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Ringby Underhåll & Fastighetsservice AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Inges maskinuthyrning & grävtjänst AB

F-skatt

Omdöme (18)

Moms-
berättigad

Jerry S Bygg-Marinservice AB

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

J&S i Ödeshög HB

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

Alliansbygg Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

Elios Entreprenad Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

Slottets källarprodukter

F-skatt

Moms-
berättigad

XH BYGG

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Cement Träd Bygg i Varnhem

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

Dm Bygg & Måleri Ab

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Mapex AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Vi drömde att det skulle vara enkelt för kunder och företag att hitta varandra. En one stop shop för uppdragsgivare att hitta tillgängliga hantverkare och tjänsteföretag. Därför lanserade vi Dorunner 2009 och sedan dess har över 500 000 privatpersoner, BRF:er och företag fått hjälp med att slutföra sina projekt. Vi hjälper samtidigt företag att växa genom att skapa en plattform till dem att hitta nya kunder.

Bild på tjej med dator

Missa inte matnyttiga artiklar. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

FÖRETAG

Är du hantverkare eller driver tjänsteföretag?

 • Expandera eller fyll luckor genom att hitta fler jobb via oss
 • Synliggör ditt företag online med en SEO-optimerad företagsprofil
 • Ta hjälp av din kontaktperson och våra verktyg för att lyckas
Läs mer om att bli medlem
Bild på man som slipar tak