DORUNNER

Dorunner App

Hämta
Upp till 5 offerter. Helt gratis.

Psst! Vill du fortsätta att fylla i ditt uppdrag?

Det är bara några få saker kvar att fylla i, innan du kan få upp till 5 offerter från våra tjänsteföretag. Det är helt gratis att använda vår tjänst!

Fortsätt

Köksrenovering Solna

Hitta företag inom köksrenovering i Solna snabbt, tryggt och enkelt

Renovera kök i Solna med Dorunner

Funderar du på att renovera kök i Solna? Då har du kommit rätt! Vi på Dorunner hjälper dig att hitta duktiga och pålitliga hantverkare för ditt köksrenoveringsprojekt. Oavsett om du vill byta köksluckor, installera nya vitvaror eller göra en totalrenovering av ditt kök så har vi de rätta experterna för jobbet.

 • Hitta hantverkare för köksrenovering i Solna genom offertförfrågan

  Ett smidigt sätt att hitta hantverkare för köksrenovering i Solna är att skapa en offertförfrågan hos oss på Dorunner. Genom att fylla i ett enkelt formulär med information om ditt projekt så matchar vi dig med upp till fem lämpliga hantverkare i ditt område. Du kan sedan läsa om företagen, se bilder på tidigare projekt de genomfört och läsa omdömen från andra kunder. På så sätt kan du enkelt jämföra offerter och välja den hantverkare som passar bäst för ditt köksrenoveringsprojekt, både vad gäller pris och kompetens.

  Vi på Dorunner kontrollerar kontinuerligt att hantverkarna vi samarbetar med är godkända för F-skatt, momsregistrerade och inte har några skulder. Det ger dig en extra trygghet när du ska renovera kök i Solna.

 • Fördelarna med att renovera kök

  Att renovera kök kan göra underverk för både funktion och trivsel i hemmet. Köket är ju för många hemmets hjärta där man lagar mat, umgås och tillbringar mycket tid. Genom att renovera kök kan du få ett mer praktiskt kök anpassat efter dina behov och önskemål. Det kan handla om att optimera förvaring med nya skåp och lådor, få mer arbetsyta eller skapa en bättre planlösning.

  En köksrenovering kan också lyfta helhetsintrycket och ge köket ett rejält ansiktslyft. Med nya köksluckor, bänkskiva, kakel och vitvaror så kan du skapa precis den stil och känsla du vill ha, vare sig du föredrar ett modernt och minimalistiskt kök eller ett mer klassiskt och lantligt.

  Andra fördelar med att renovera kök är att det kan öka värdet på din bostad. Köket är ett av de rum som har störst påverkan på bostadspriset. En välgjord köksrenovering kan därför vara en lönsam investering, särskilt om du planerar att sälja inom några år.

 • Anlita proffs för bästa resultat

  Även om du är händig och gillar gör-det-själv-projekt så kan det finnas många fördelar med att anlita proffs när du ska renovera kök. Erfarna hantverkare har den kunskap och erfarenhet som krävs för att genomföra jobbet på ett professionellt sätt. De kan också hjälpa dig med planering, ge råd kring materialval och komma med förslag på smarta lösningar.

  Att renovera kök är ofta ett omfattande projekt som kräver många olika moment, som till exempel rivning, snickeri, rördragning, el och plattsättning. Genom att anlita hantverkare som är experter inom sina respektive områden så kan du känna dig trygg med att allt blir rätt gjort enligt konstens alla regler.

  En annan fördel med att anlita proffs är att du sparar mycket tid. Att renovera kök tar ofta längre tid än man tror, särskilt om man gör det på egen hand vid sidan av jobb och andra åtaganden. Anlitar du hantverkare så slipper du lägga din lediga tid på renoveringen och kan istället lägga den på roligare saker.

 • Vanliga moment vid köksrenovering

  Vad som ingår i en köksrenovering beror på hur omfattande renoveringen är och vad du vill uppnå. Här är några vanliga moment:

  • Montering av nya köksluckor och lådfronter
  • Byte av bänkskiva
  • Byte av vitvaror som spis, ugn, kyl och frys
  • Byte av diskho och blandare
  • Nya skåp för bättre förvaring
  • Byte av golv och väggmaterial som parkett, laminat eller kakel
  • Flytt av avlopp och el för ändrad planlösning
  • Installation av belysning som spotlights och bänkbelysning
  • Montering av fläktkåpa eller kolfilterfläkt

  Beroende på kökets skick och ålder så kan det också vara nödvändigt med mer omfattande arbeten som till exempel byte av golvbjälklag eller rivning av väggar.

 • Kostnaden för att renovera kök

  Vad kostar det då att renovera kök i Solna? Ja, det beror såklart på hur stort köket är och hur omfattande renoveringen är. Generellt brukar man säga att en köksrenovering kostar från 50 000 kr och uppåt. Ska du totalrenovera köket och flytta avlopp och el hamnar du snarare på 150 000 - 300 000 kr.

  Arbetskostnaden för hantverkare är en betydande del av den totala kostnaden. Därför kan det vara klokt att begära in offerter från flera olika hantverkare för att jämföra pris. Tänk dock på att välja hantverkare utifrån mer än bara lägsta pris. Kompetens, erfarenhet och personkemi är minst lika viktigt för ett lyckat slutresultat.

  En annan sak som påverkar slutkostnaden är förstås vilka material du väljer. Här finns något för alla smaker och plånböcker. Köksluckor kan du till exempel hitta i allt från laminat och målad MDF till massivt trä som ek och valnöt. Bänkskivor finns i laminat, trä, sten, komposit och rostfritt. Genom att välja material med omsorg kan du hålla nere kostnaderna utan att tumma på kvalitet och finish.

  Ett sätt att få ner renoveringskostnaden är att utnyttja rotavdraget. Rotavdraget ger dig möjlighet att dra av 30% av arbetskostnaden på skatten. Maxbeloppet ligger på 50 000 kr per person och år. För att ha rätt till rotavdrag krävs att du anlitar en hantverkare som är godkänd för F-skatt och att arbetet utförs i en bostad som du äger och bor i, eller har för avsikt att bo i.

 • Hitta rätt hantverkare för ditt köksrenoveringsprojekt

  Så, om du funderar på att renovera kök i Solna hoppas vi att du har fått lite mer kött på benen kring vad det kan innebära och kosta. Nästa steg är att hitta rätt hantverkare för projektet. Hos oss på Dorunner är det enkelt. Skapa en offertförfrågan idag, så hjälper vi dig att förverkliga dina köksdrömmar!

Våra företag inom köksrenovering har 4.6 i snittomdöme

av 2532 recensioner

Här hittar du hjälpen

Köksrenovering Botkyrka

Gå till Botkyrka

Köksrenovering Danderyd

Gå till Danderyd

Köksrenovering Ekerö

Gå till Ekerö

Köksrenovering Haninge

Gå till Haninge

Köksrenovering Huddinge

Gå till Huddinge

Köksrenovering Järfälla

Gå till Järfälla

Köksrenovering Lidingö

Gå till Lidingö

Köksrenovering Nacka

Gå till Nacka

Köksrenovering Norrtälje

Gå till Norrtälje

Köksrenovering Nykvarn

Gå till Nykvarn

Köksrenovering Nynäshamn

Gå till Nynäshamn

Köksrenovering Salem

Gå till Salem

Köksrenovering Sigtuna

Gå till Sigtuna

Köksrenovering Sollentuna

Gå till Sollentuna

Köksrenovering Stockholm

Gå till Stockholm

Köksrenovering Sundbyberg

Gå till Sundbyberg

Köksrenovering Södertälje

Gå till Södertälje

Köksrenovering Tyresö

Gå till Tyresö

Köksrenovering Täby

Gå till Täby

Köksrenovering Upplands Väsby

Gå till Upplands Väsby

Köksrenovering Upplands-Bro

Gå till Upplands-Bro

Köksrenovering Vallentuna

Gå till Vallentuna

Köksrenovering Vaxholm

Gå till Vaxholm

Köksrenovering Värmdö

Gå till Värmdö

Köksrenovering Österåker

Gå till Österåker

Få en uppskattning om var priset kan landa

Att renovera köket innebär att du kan sätta din personliga prägel vad gäller kökets utseende såväl som funktion. Oavsett om du ska renovera kök med en liten budget eller en större finns det en rad fiffiga och prisvärda alternativ.

Vi går igenom:

 • Kostnad för arbetet
 • Kostnad för material och inredning
 • Övriga kostnader
 • Prisuppskattning
 • Hur du kan använda rot avdraget
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vad kostar det att renovera kök?

Våra tips för en mer prisvärd köksrenovering

Att renovera kök kan vara kostsamt och många drar sig därmed för att skaffa sig sitt drömkök. För den kostnads medvetna finns det en rad knep för att få ner priset för en köksrenovering.

Vi tipsar om billiga alternativ för:

 • Köksgrund
 • Köksluckor
 • Material på bänkskiva
 • Andra ekonomiska tips
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Renovera kök – bästa knepen för att komma ner i pris

Få ut det bästa av din köksrenovering

Hur undviker man de vanliga misstagen vid en köksrenovering för att slippa fel och oväntade kostnader? Det finns flera olika saker du kan tänka när du planerar ditt kök för att undvika de vanliga misstagen.

Vi berättar vad du bör tänka på vad gäller:

 • Övergripande planlösning och rörelsemönster
 • Ergonomi
 • Materialval
 • Eluttag och belysning
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vanliga misstag vid en köksrenovering – så undviker du dem

Håll koll på ditt projekt - vart du än är

Lika bra som på webben men nu slipper du hålla koll på mailen och logga in på datorn. Ha ditt projekt och hantverkarna tillgängliga direkt i telefonen.
Bild på dorunners användarapp

Här hittar du även
hjälp inom

Så fungerar Dorunner

DORUNNER

Beskriv ditt projekt

Berätta vad du behöver hjälp med och när du vill att jobbet ska utföras.

Vi matchar ditt uppdrag

När vi granskat ditt uppdrag matchar vi det mot våra kontrollerade företag

Jämför företag

Du kontaktas av upp till fem olika företag och kan sedan jämföra omdömen, referenser och certifikat för att ta in offerter

Välj företag

Välj sedan det företag som du tycker bäst stämmer överens med just ditt uppdrag

Vanliga frågor

Ja, att skicka in uppdrag via Dorunner är gratis.
Du skickar in en beskrivning av ditt uppdrag genom att fylla i vårt formulär. Genom formuläret får vi en förståelse för ditt uppdrag och matchar ihop ditt uppdrag med företag som kan hjälpa dig. Du får upp till fem offerter från våra anslutna medlemsföretag och kan enkelt jämföra pris och omdömen. Du väljer sedan vilket företag du vill gå vidare med.
De flesta av våra kunder blir kontaktade av olika företag inom ett par dagar. Därefter bestämmer du tillsammans med företaget när uppdraget ska genomföras.
Du behöver inte anlita något av de företag som kontaktat dig med en offert. Men meddela gärna företagen att uppdraget inte längre är aktuellt eller att det gått till någon annan.
Fler vanliga frågor

Några av våra efterfrågade leverantörer

Lindqvist & Engström AB

F-skatt

Omdöme (130)

Moms-
berättigad

Svenska Trähus AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Momango

F-skatt

Omdöme (39)

Moms-
berättigad

ES Renovering Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (24)

Moms-
berättigad

Danisbygg

F-skatt

Omdöme (8)

Moms-
berättigad

08 Bygg Solution ab

F-skatt

Omdöme (25)

Moms-
berättigad

Alion Byggdesign

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

A. Vestlund's Bygg

F-skatt

Omdöme (23)

Moms-
berättigad

Turan Bygg & Måleri AB

F-skatt

Omdöme (27)

Moms-
berättigad

Raka rör Västerort

F-skatt

Omdöme (138)

Moms-
berättigad

Möbelfixarna (Köksfixarna AB)

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Emkjell Tak & Byggnads AB

F-skatt

Omdöme (15)

Moms-
berättigad

Ukrstroy AB

F-skatt

Omdöme (39)

Moms-
berättigad

SEL Bygg & Måleri AB

F-skatt

Omdöme (18)

Moms-
berättigad

Boo Byggservice Ab

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

EDSBYGG innerväggspecialisten

F-skatt

Omdöme (25)

Moms-
berättigad

Adrians Bygg & Måleri

F-skatt

Omdöme (11)

Moms-
berättigad

Sthlm Solutions AB

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Always here Service AB

F-skatt

Omdöme (7)

Moms-
berättigad

Ekerö Kök AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

M B. Byggservice

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Radikala Hantverkare i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (62)

Moms-
berättigad

Stefans Hantverkare

F-skatt

Omdöme (24)

Moms-
berättigad

A.lundell Byggservice Ab

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Alltjänstpoolen i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (73)

Moms-
berättigad

Perfekt Badrum & Bygg Saltsjö-Boo AB

F-skatt

Moms-
berättigad

STAJ Bygg&Inredning AB

F-skatt

Omdöme (10)

Moms-
berättigad

Alliance Production AB

F-skatt

Omdöme (5)

Moms-
berättigad

Svärd & Uvmåne Målerifirma AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

B4D Gruppen AB

F-skatt

Omdöme (16)

Moms-
berättigad

Albin Mur & Puts AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Concrete Factory Bygg&design AB

F-skatt

Moms-
berättigad

LJUSARE HEM BYGG I STHLM AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Comne Work AB

F-skatt

Omdöme (52)

Moms-
berättigad

JK Byggservice

F-skatt

Moms-
berättigad

Dragstes Bygg AB

F-skatt

Moms-
berättigad

RH Construction AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Wolfbuilder AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Byggbyrån Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Dryft Sverige AB

F-skatt

Omdöme (30)

Moms-
berättigad

Total Bygg Expert i Solna AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Rätvinkel Bygg & Konsult AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Byggmästare Sthlm Nord AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

EM Gräv & Bygg AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Shaba Bygg AB

F-skatt

Moms-
berättigad

HammarHus

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

24 Rör AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Prestigo Väst AB

F-skatt

Omdöme (16)

Moms-
berättigad

Vi drömde att det skulle vara enkelt för kunder och företag att hitta varandra. En one stop shop för uppdragsgivare att hitta tillgängliga hantverkare och tjänsteföretag. Därför lanserade vi Dorunner 2009 och sedan dess har över 500 000 privatpersoner, BRF:er och företag fått hjälp med att slutföra sina projekt. Vi hjälper samtidigt företag att växa genom att skapa en plattform till dem att hitta nya kunder.

Bild på tjej med dator

Missa inte matnyttiga artiklar. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

FÖRETAG

Är du hantverkare eller driver tjänsteföretag?

 • Expandera eller fyll luckor genom att hitta fler jobb via oss
 • Synliggör ditt företag online med en SEO-optimerad företagsprofil
 • Ta hjälp av din kontaktperson och våra verktyg för att lyckas
Läs mer om att bli medlem
Bild på man som slipar tak