DORUNNER

Dorunner App

Hämta
Upp till 5 offerter. Helt gratis.

Psst! Vill du fortsätta att fylla i ditt uppdrag?

Det är bara några få saker kvar att fylla i, innan du kan få upp till 5 offerter från våra tjänsteföretag. Det är helt gratis att använda vår tjänst!

Fortsätt

Köksrenovering Österåker

Hitta företag inom köksrenovering i Österåker snabbt, tryggt och enkelt

Köksrenovering i Österåker - förnya ditt kök med hjälp av proffs

Funderar du på att renovera kök i Österåker? Att renovera ett kök kan vara ett stort projekt, men med hjälp av professionella hantverkare blir det både enklare och roligare. Genom Dorunner kan du få hjälp med allt från planering och design till själva renoveringen. Exempel på saker vi kan hjälpa dig med när du ska renovera kök är:

 • Be om offert på köksrenovering i Österåker

  När du ska renovera kök i Österåker kan du enkelt skapa en uppdragsförfrågan hos oss på Dorunner. Fyll bara i vårt formulär och svara på några frågor om ditt projekt. Vi matchar sedan ihop dig med upp till fem hantverkare i Österåker som är intresserade av att hjälpa dig renovera kök.

  Du får ofta svar från hantverkarna inom 24 timmar. Därefter kan du i lugn och ro läsa om företagen, se tidigare kunders omdömen och titta på bilder från deras referensprojekt. Du kan också se vilka certifikat och behörigheter de har. Vi kontrollerar regelbundet att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och kollar om de har några anmärkningar hos Kronofogden.

  När du fått in offerter från hantverkarna som är intresserade av att renovera ditt kök kan du jämföra dem och välja det företag du tycker verkar bäst. Genom att be om offert får du en bra uppfattning om vad det kommer kosta att renovera köket. Du kan också ställa frågor direkt till hantverkarna om du undrar över något.

 • Varför renovera köket?

  Köket är hemmets hjärta för många. Det är inte bara en plats där man lagar mat, utan också en samlingsplats för familj och vänner. Ett slitet och omodernt kök kan dock göra att man inte trivs och att man drar sig för att bjuda hem folk.

  Genom att renovera köket får du en plats som du verkligen trivs i och vill spendera tid i. En köksrenovering kan också höja värdet på din bostad om du skulle vilja sälja i framtiden. Även om du inte tänker sälja kan det vara värt att renovera köket för din egen skull och för att få ett funktionellt och trivsamt kök.

 • Anlita hantverkare för din köksrenovering

  När du ska renovera kök finns det många saker att tänka på. Vilka material ska man välja? Hur ska man planera för att få ett så funktionellt kök som möjligt? Vad kostar det egentligen att renovera ett kök? Frågorna kan vara många.

  Genom att anlita professionella hantverkare när du ska renovera kök slipper du bekymra dig över sådana saker. De har lång erfarenhet av köksrenoveringar och kan guida dig genom hela processen från start till mål. De vet vilka material som fungerar bra i ett kök och kan komma med förslag på smarta lösningar för just ditt kök.

  En annan fördel med att anlita hantverkare är att du sparar mycket tid. Att renovera ett kök på egen hand tar betydligt längre tid än om man anlitar proffs. Hantverkarna vet också hur de ska hantera problem som kan dyka upp längs vägen och lösa dem på bästa sätt.

  Vissa moment i en köksrenovering kan dessutom kräva att man anlitar behöriga hantverkare. Det gäller till exempel el- och VVS-arbeten. Då är det skönt att veta att hantverkarna har rätt kompetens för jobbet.

 • Köksrenoveringens historia

  Köket har sett väldigt olika ut genom historien. Från att ha varit ett separat rum som bara användes för matlagning har köket utvecklats till att bli hemmets nav där man umgås och spenderar mycket tid.

  På 1920-talet började man bygga så kallade frankfurterköken i nya lägenheter. De var små laboratorieliknande kök där allt hade sin bestämda plats för att underlätta arbetet. Begreppet "arbetstriangeln" myntades - den skulle bildas mellan spisen, diskbänken och kylskåpet för att göra arbetet i köket så effektivt som möjligt.

  Efterkrigstiden på 1950- och 60-talen präglades av funktionalismen med standardisering och praktiska lösningar. Köken blev lite större och man började samla köksutrustningen i skåp och lådor istället för på hyllor.

  På 1970-talet blev köken mer öppna mot resten av bostaden och man började se köket som en umgängesyta. Köksön blev ett populärt inslag. Färgerna gick i orange och brunt med inslag av plastmaterial.

  Idag är köket verkligen navet i hemmet. Öppna planlösningar där köket flyter ihop med vardagsrummet är vanligt. Köken är ljusa och luftiga med släta ytor och moderna vitvaror. Naturmaterial som trä, sten och marmor är populärt.

  Oavsett hur köksmodet ser ut finns det alltid anledning att då och då renovera köket för att få en trivsam och funktionell plats i hemmet. Med hjälp av professionella hantverkare kan du förverkliga dina drömmar om ett nytt kök, oavsett om du bor i Österåker eller någon annanstans.

Våra företag inom köksrenovering har 4.6 i snittomdöme

av 2485 recensioner

Här hittar du hjälpen

Köksrenovering Botkyrka

Gå till Botkyrka

Köksrenovering Danderyd

Gå till Danderyd

Köksrenovering Ekerö

Gå till Ekerö

Köksrenovering Haninge

Gå till Haninge

Köksrenovering Huddinge

Gå till Huddinge

Köksrenovering Järfälla

Gå till Järfälla

Köksrenovering Lidingö

Gå till Lidingö

Köksrenovering Nacka

Gå till Nacka

Köksrenovering Norrtälje

Gå till Norrtälje

Köksrenovering Nykvarn

Gå till Nykvarn

Köksrenovering Nynäshamn

Gå till Nynäshamn

Köksrenovering Salem

Gå till Salem

Köksrenovering Sigtuna

Gå till Sigtuna

Köksrenovering Sollentuna

Gå till Sollentuna

Köksrenovering Solna

Gå till Solna

Köksrenovering Stockholm

Gå till Stockholm

Köksrenovering Sundbyberg

Gå till Sundbyberg

Köksrenovering Södertälje

Gå till Södertälje

Köksrenovering Tyresö

Gå till Tyresö

Köksrenovering Täby

Gå till Täby

Köksrenovering Upplands Väsby

Gå till Upplands Väsby

Köksrenovering Upplands-Bro

Gå till Upplands-Bro

Köksrenovering Vallentuna

Gå till Vallentuna

Köksrenovering Vaxholm

Gå till Vaxholm

Köksrenovering Värmdö

Gå till Värmdö

Få en uppskattning om var priset kan landa

Att renovera köket innebär att du kan sätta din personliga prägel vad gäller kökets utseende såväl som funktion. Oavsett om du ska renovera kök med en liten budget eller en större finns det en rad fiffiga och prisvärda alternativ.

Vi går igenom:

 • Kostnad för arbetet
 • Kostnad för material och inredning
 • Övriga kostnader
 • Prisuppskattning
 • Hur du kan använda rot avdraget
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vad kostar det att renovera kök?

Våra tips för en mer prisvärd köksrenovering

Att renovera kök kan vara kostsamt och många drar sig därmed för att skaffa sig sitt drömkök. För den kostnads medvetna finns det en rad knep för att få ner priset för en köksrenovering.

Vi tipsar om billiga alternativ för:

 • Köksgrund
 • Köksluckor
 • Material på bänkskiva
 • Andra ekonomiska tips
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Renovera kök – bästa knepen för att komma ner i pris

Få ut det bästa av din köksrenovering

Hur undviker man de vanliga misstagen vid en köksrenovering för att slippa fel och oväntade kostnader? Det finns flera olika saker du kan tänka när du planerar ditt kök för att undvika de vanliga misstagen.

Vi berättar vad du bör tänka på vad gäller:

 • Övergripande planlösning och rörelsemönster
 • Ergonomi
 • Materialval
 • Eluttag och belysning
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vanliga misstag vid en köksrenovering – så undviker du dem

Håll koll på ditt projekt - vart du än är

Lika bra som på webben men nu slipper du hålla koll på mailen och logga in på datorn. Ha ditt projekt och hantverkarna tillgängliga direkt i telefonen.
Bild på dorunners användarapp

Här hittar du även
hjälp inom

Så fungerar Dorunner

DORUNNER

Beskriv ditt projekt

Berätta vad du behöver hjälp med och när du vill att jobbet ska utföras.

Vi matchar ditt uppdrag

När vi granskat ditt uppdrag matchar vi det mot våra kontrollerade företag

Jämför företag

Du kontaktas av upp till fem olika företag och kan sedan jämföra omdömen, referenser och certifikat för att ta in offerter

Välj företag

Välj sedan det företag som du tycker bäst stämmer överens med just ditt uppdrag

Vanliga frågor

Ja, att skicka in uppdrag via Dorunner är gratis.
Du skickar in en beskrivning av ditt uppdrag genom att fylla i vårt formulär. Genom formuläret får vi en förståelse för ditt uppdrag och matchar ihop ditt uppdrag med företag som kan hjälpa dig. Du får upp till fem offerter från våra anslutna medlemsföretag och kan enkelt jämföra pris och omdömen. Du väljer sedan vilket företag du vill gå vidare med.
De flesta av våra kunder blir kontaktade av olika företag inom ett par dagar. Därefter bestämmer du tillsammans med företaget när uppdraget ska genomföras.
Du behöver inte anlita något av de företag som kontaktat dig med en offert. Men meddela gärna företagen att uppdraget inte längre är aktuellt eller att det gått till någon annan.
Fler vanliga frågor

Några av våra efterfrågade leverantörer

Lindqvist & Engström AB

F-skatt

Omdöme (130)

Moms-
berättigad

Svenska Trähus AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

ES Renovering Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (24)

Moms-
berättigad

Momango

F-skatt

Omdöme (39)

Moms-
berättigad

Danisbygg

F-skatt

Omdöme (8)

Moms-
berättigad

08 Bygg Solution ab

F-skatt

Omdöme (25)

Moms-
berättigad

Alion Byggdesign

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Turan Bygg & Måleri AB

F-skatt

Omdöme (27)

Moms-
berättigad

Raka rör Västerort

F-skatt

Omdöme (138)

Moms-
berättigad

Möbelfixarna (Köksfixarna AB)

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Emkjell Tak & Byggnads AB

F-skatt

Omdöme (15)

Moms-
berättigad

Ukrstroy AB

F-skatt

Omdöme (39)

Moms-
berättigad

SEL Bygg & Måleri AB

F-skatt

Omdöme (18)

Moms-
berättigad

Boo Byggservice Ab

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

Sthlm Solutions AB

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Always here Service AB

F-skatt

Omdöme (7)

Moms-
berättigad

Ekerö Kök AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Radikala Hantverkare i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (62)

Moms-
berättigad

Stefans Hantverkare

F-skatt

Omdöme (24)

Moms-
berättigad

Alltjänstpoolen i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (73)

Moms-
berättigad

Perfekt Badrum & Bygg Saltsjö-Boo AB

F-skatt

Moms-
berättigad

STAJ Bygg&Inredning AB

F-skatt

Omdöme (10)

Moms-
berättigad

EDSBYGG innerväggspecialisten

F-skatt

Omdöme (25)

Moms-
berättigad

Adrians Bygg & Måleri

F-skatt

Omdöme (11)

Moms-
berättigad

Svärd & Uvmåne Målerifirma AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

B4D Gruppen AB

F-skatt

Omdöme (16)

Moms-
berättigad

Concrete Factory Bygg&design AB

F-skatt

Moms-
berättigad

LJUSARE HEM BYGG I STHLM AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

M B. Byggservice

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Wolfbuilder AB

F-skatt

Moms-
berättigad

RH Construction AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Comne Work AB

F-skatt

Omdöme (52)

Moms-
berättigad

24 Rör AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Prestigo Väst AB

F-skatt

Omdöme (16)

Moms-
berättigad

NorrEx Handelsbolag

F-skatt

Omdöme (14)

Moms-
berättigad

Byggbyrån Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Dryft Sverige AB

F-skatt

Omdöme (30)

Moms-
berättigad

Total Bygg Expert i Solna AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Byggmästare Sthlm Nord AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

HammarHus

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

FA.Byggarn

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

SolÖrn.Bygg

F-skatt

Moms-
berättigad

Fenix Fastighet AB

F-skatt

Omdöme (7)

Moms-
berättigad

Täby Råd & Bygg AB

F-skatt

Omdöme (12)

Moms-
berättigad

Home-by-RZ Inredningsstudio / Frame Invest AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Albin Mur & Puts AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Puustelli kök Kungsholmen

F-skatt

Moms-
berättigad

A.lundell Byggservice Ab

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Vi drömde att det skulle vara enkelt för kunder och företag att hitta varandra. En one stop shop för uppdragsgivare att hitta tillgängliga hantverkare och tjänsteföretag. Därför lanserade vi Dorunner 2009 och sedan dess har över 500 000 privatpersoner, BRF:er och företag fått hjälp med att slutföra sina projekt. Vi hjälper samtidigt företag att växa genom att skapa en plattform till dem att hitta nya kunder.

Bild på tjej med dator

Missa inte matnyttiga artiklar. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

FÖRETAG

Är du hantverkare eller driver tjänsteföretag?

 • Expandera eller fyll luckor genom att hitta fler jobb via oss
 • Synliggör ditt företag online med en SEO-optimerad företagsprofil
 • Ta hjälp av din kontaktperson och våra verktyg för att lyckas
Läs mer om att bli medlem
Bild på man som slipar tak