DORUNNER

Dorunner App

Hämta
Upp till 5 offerter. Helt gratis.

Psst! Vill du fortsätta att fylla i ditt uppdrag?

Det är bara några få saker kvar att fylla i, innan du kan få upp till 5 offerter från våra tjänsteföretag. Det är helt gratis att använda vår tjänst!

Fortsätt

Köksrenovering Vallentuna

Hitta företag inom köksrenovering i Vallentuna snabbt, tryggt och enkelt

Köksrenovering i Vallentuna med Dorunner

Funderar du på att renovera kök i Vallentuna? Då kan vi på Dorunner hjälpa dig att hitta rätt hantverkare för jobbet. Vi för samman dig som uppdragsgivare med utförare som är experter på köksrenovering. Genom oss kan du få hjälp med allt från att byta köksluckor och vitvaror till att totalrenovera köket. Oavsett om du vill göra en liten uppfräschning eller en omfattande renovering så har vi hantverkare som kan hjälpa dig.

 • Be om offert på köksrenovering i Vallentuna

  Ett smidigt sätt att hitta rätt hantverkare för din köksrenovering i Vallentuna är att skapa en uppdragsförfrågan hos oss på Dorunner. Du fyller i ett formulär på vår hemsida och svarar på några enkla frågor om ditt projekt. Sedan matchar vi dig med upp till fem intresserade hantverkare i Vallentuna-området som är experter på att renovera kök.

  Ofta får du svar från de intresserade hantverkarna inom 24 timmar. Du kan sedan läsa om varje hantverkare, se omdömen från tidigare kunder, titta på bilder från deras referensprojekt och se vilka certifikat och behörigheter de har. Vi kontrollerar också kontinuerligt att hantverkarna är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och inte har några skulder. Det gör att du kan känna dig trygg med att anlita en seriös aktör.

  När du fått in offerter från olika hantverkare kan du jämföra dem och välja den som passar bäst för din köksrenovering. Du kan ställa frågor direkt till hantverkarna om det är något du undrar över. Att be om offert är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Först när du är nöjd med offerten och vill gå vidare med en specifik hantverkare så tecknar ni avtal med varandra.

 • Varför renovera köket?

  Köket är hemmets hjärta för många. Det är en plats för matlagning, umgänge och njutning. Genom att renovera köket kan du skapa ett kök som passar just dina behov och din stil. Kanske vill du ha mer förvaring, bättre arbetsytor eller en mer öppen planlösning? Med en köksrenovering kan du förverkliga dina drömmar.

  En renovering av köket kan också höja värdet på din bostad. Köket är ett av de rum som har störst betydelse för en bostads attraktionskraft och försäljningspris. Genom att investera i en köksrenovering kan du därför få igen en stor del av kostnaden den dag du säljer.

 • Anlita proffs för din köksrenovering

  Att renovera kök är ett omfattande projekt som kräver både tid, kunskap och erfarenhet. Genom att anlita en professionell hantverkare som är expert på köksrenovering så kan du spara mycket tid och säkerställa att arbetet blir fackmannamässigt utfört.

  En erfaren hantverkare vet hur man ska gå tillväga för att få ett bra slutresultat och kan ge ovärderliga råd kring val av material, köksluckor, vitvaror, bänkskivor och mycket annat. De har också koll på alla regler och branschstandarder som gäller och ser till att renoveringen blir rätt utförd.

  Om det skulle dyka upp några problem längs vägen så vet en professionell hantverkare hur de ska hantera det. De har också rätt verktyg och utrustning för att kunna utföra alla moment i köksrenoveringen på ett effektivt och säkert sätt.

 • Historien om köksrenoveringar

  Köket har alltid varit en central plats i hemmet, men dess utformning och funktion har förändrats mycket genom åren. Fram till mitten av 1900-talet var köken ofta små och mörka, med begränsad arbetsyta och förvaring. Matlagningen sköttes ofta av tjänstefolk och köket var en plats som var skild från resten av bostaden.

  I takt med att samhället förändrades och kvinnor började förvärvsarbeta så ställdes nya krav på kökets utformning. Det skulle vara funktionellt och lättarbetat, med moderna vitvaror och bra belysning. På 1950-talet blev det populärt med färgglada kök i till exempel pastellfärger och köket blev en plats för hela familjen att umgås i.

  Idag är kökets roll som social mittpunkt i hemmet större än någonsin. Vi lägger mycket tid och pengar på att skapa ett kök som passar våra behov och vår personliga stil. Köksrenoveringar har blivit allt vanligare och utbudet av köksluckor, bänkskivor, vitvaror och andra detaljer är större än någonsin.

 • Olika moment i en köksrenovering

  En köksrenovering kan omfatta många olika moment, beroende på vad du vill förändra och hur omfattande renoveringen ska vara. Några vanliga moment är:

  • Montering av nya köksluckor och lådfronter
  • Byte av bänkskiva
  • Byte av diskho och blandare
  • Byte av vitvaror som spis, ugn, kyl och frys
  • Byte av belysning
  • Byte av golv och väggar
  • Ändring av planlösning, till exempel flytt av väggar eller öppning mellan kök och vardagsrum
  • Installation av köksö eller barskåp
  • Målning och tapetsering

  Beroende på vad som ingår i din köksrenovering så kan du behöva anlita olika typer av hantverkare. En snickare kan hjälpa till med montering av köksluckor och bänkskivor, medan en elektriker behövs för att dra om el och installera ny belysning. En rörmokare kan hjälpa till med flytt av vatten och avlopp samt montering av diskho och blandare. Genom Dorunner kan du hitta hantverkare inom alla dessa områden.

 • Kostnaden för en köksrenovering

  Vad en köksrenovering kostar beror på många olika faktorer, som till exempel kökets storlek, materialval och hur omfattande renoveringen är. Det är därför svårt att ge ett generellt pris. Men för att ge en ungefärlig uppfattning så brukar en totalkostnad på runt 100 000-150 000 kronor vara vanligt för en genomsnittlig köksrenovering.

  Arbetskostnaden för hantverkarna brukar stå för ungefär en tredjedel av den totala kostnaden. Resterande är materialkostnader för till exempel köksluckor, vitvaror, bänkskivor och golv. Genom att begära in offerter från flera olika hantverkare kan du jämföra priser och välja det alternativ som passar din budget bäst.

  Tänk också på att du kan få göra rotavdrag för arbetskostnaden vid en köksrenovering. Det innebär att du kan dra av 30% av arbetskostnaden på skatten, upp till ett maxbelopp på 50 000 kronor per person och år. Det gör att den verkliga kostnaden för hantverkarna blir lägre än den faktiska arbetskostnaden.

  Hoppas att du fått en bra överblick av vad som gäller när du ska renovera kök i Vallentuna. Tveka inte att skapa en uppdragsförfrågan hos oss på Dorunner för att komma igång med ditt projekt. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt hantverkare för jobbet!

Våra företag inom köksrenovering har 4.6 i snittomdöme

av 2502 recensioner

Här hittar du hjälpen

Köksrenovering Botkyrka

Gå till Botkyrka

Köksrenovering Danderyd

Gå till Danderyd

Köksrenovering Ekerö

Gå till Ekerö

Köksrenovering Haninge

Gå till Haninge

Köksrenovering Huddinge

Gå till Huddinge

Köksrenovering Järfälla

Gå till Järfälla

Köksrenovering Lidingö

Gå till Lidingö

Köksrenovering Nacka

Gå till Nacka

Köksrenovering Norrtälje

Gå till Norrtälje

Köksrenovering Nykvarn

Gå till Nykvarn

Köksrenovering Nynäshamn

Gå till Nynäshamn

Köksrenovering Salem

Gå till Salem

Köksrenovering Sigtuna

Gå till Sigtuna

Köksrenovering Sollentuna

Gå till Sollentuna

Köksrenovering Solna

Gå till Solna

Köksrenovering Stockholm

Gå till Stockholm

Köksrenovering Sundbyberg

Gå till Sundbyberg

Köksrenovering Södertälje

Gå till Södertälje

Köksrenovering Tyresö

Gå till Tyresö

Köksrenovering Täby

Gå till Täby

Köksrenovering Upplands Väsby

Gå till Upplands Väsby

Köksrenovering Upplands-Bro

Gå till Upplands-Bro

Köksrenovering Vaxholm

Gå till Vaxholm

Köksrenovering Värmdö

Gå till Värmdö

Köksrenovering Österåker

Gå till Österåker

Få en uppskattning om var priset kan landa

Att renovera köket innebär att du kan sätta din personliga prägel vad gäller kökets utseende såväl som funktion. Oavsett om du ska renovera kök med en liten budget eller en större finns det en rad fiffiga och prisvärda alternativ.

Vi går igenom:

 • Kostnad för arbetet
 • Kostnad för material och inredning
 • Övriga kostnader
 • Prisuppskattning
 • Hur du kan använda rot avdraget
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vad kostar det att renovera kök?

Våra tips för en mer prisvärd köksrenovering

Att renovera kök kan vara kostsamt och många drar sig därmed för att skaffa sig sitt drömkök. För den kostnads medvetna finns det en rad knep för att få ner priset för en köksrenovering.

Vi tipsar om billiga alternativ för:

 • Köksgrund
 • Köksluckor
 • Material på bänkskiva
 • Andra ekonomiska tips
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Renovera kök – bästa knepen för att komma ner i pris

Få ut det bästa av din köksrenovering

Hur undviker man de vanliga misstagen vid en köksrenovering för att slippa fel och oväntade kostnader? Det finns flera olika saker du kan tänka när du planerar ditt kök för att undvika de vanliga misstagen.

Vi berättar vad du bör tänka på vad gäller:

 • Övergripande planlösning och rörelsemönster
 • Ergonomi
 • Materialval
 • Eluttag och belysning
Läs hela artikeln

Artikel - Köksrenovering

Vanliga misstag vid en köksrenovering – så undviker du dem

Håll koll på ditt projekt - vart du än är

Lika bra som på webben men nu slipper du hålla koll på mailen och logga in på datorn. Ha ditt projekt och hantverkarna tillgängliga direkt i telefonen.
Bild på dorunners användarapp

Här hittar du även
hjälp inom

Så fungerar Dorunner

DORUNNER

Beskriv ditt projekt

Berätta vad du behöver hjälp med och när du vill att jobbet ska utföras.

Vi matchar ditt uppdrag

När vi granskat ditt uppdrag matchar vi det mot våra kontrollerade företag

Jämför företag

Du kontaktas av upp till fem olika företag och kan sedan jämföra omdömen, referenser och certifikat för att ta in offerter

Välj företag

Välj sedan det företag som du tycker bäst stämmer överens med just ditt uppdrag

Vanliga frågor

Ja, att skicka in uppdrag via Dorunner är gratis.
Du skickar in en beskrivning av ditt uppdrag genom att fylla i vårt formulär. Genom formuläret får vi en förståelse för ditt uppdrag och matchar ihop ditt uppdrag med företag som kan hjälpa dig. Du får upp till fem offerter från våra anslutna medlemsföretag och kan enkelt jämföra pris och omdömen. Du väljer sedan vilket företag du vill gå vidare med.
De flesta av våra kunder blir kontaktade av olika företag inom ett par dagar. Därefter bestämmer du tillsammans med företaget när uppdraget ska genomföras.
Du behöver inte anlita något av de företag som kontaktat dig med en offert. Men meddela gärna företagen att uppdraget inte längre är aktuellt eller att det gått till någon annan.
Fler vanliga frågor

Några av våra efterfrågade leverantörer

Lindqvist & Engström AB

F-skatt

Omdöme (130)

Moms-
berättigad

Svenska Trähus AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

ES Renovering Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (24)

Moms-
berättigad

Momango

F-skatt

Omdöme (39)

Moms-
berättigad

Danisbygg

F-skatt

Omdöme (8)

Moms-
berättigad

08 Bygg Solution ab

F-skatt

Omdöme (25)

Moms-
berättigad

Alion Byggdesign

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Turan Bygg & Måleri AB

F-skatt

Omdöme (27)

Moms-
berättigad

Raka rör Västerort

F-skatt

Omdöme (138)

Moms-
berättigad

Möbelfixarna (Köksfixarna AB)

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Emkjell Tak & Byggnads AB

F-skatt

Omdöme (15)

Moms-
berättigad

Ukrstroy AB

F-skatt

Omdöme (39)

Moms-
berättigad

SEL Bygg & Måleri AB

F-skatt

Omdöme (18)

Moms-
berättigad

Boo Byggservice Ab

F-skatt

Omdöme (4)

Moms-
berättigad

EDSBYGG innerväggspecialisten

F-skatt

Omdöme (25)

Moms-
berättigad

Adrians Bygg & Måleri

F-skatt

Omdöme (11)

Moms-
berättigad

Sthlm Solutions AB

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Always here Service AB

F-skatt

Omdöme (7)

Moms-
berättigad

Ekerö Kök AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Radikala Hantverkare i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (62)

Moms-
berättigad

Stefans Hantverkare

F-skatt

Omdöme (24)

Moms-
berättigad

Alltjänstpoolen i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (73)

Moms-
berättigad

STAJ Bygg&Inredning AB

F-skatt

Omdöme (10)

Moms-
berättigad

Svärd & Uvmåne Målerifirma AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

B4D Gruppen AB

F-skatt

Omdöme (16)

Moms-
berättigad

Concrete Factory Bygg&design AB

F-skatt

Moms-
berättigad

LJUSARE HEM BYGG I STHLM AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

M B. Byggservice

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Wolfbuilder AB

F-skatt

Moms-
berättigad

RH Construction AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Comne Work AB

F-skatt

Omdöme (52)

Moms-
berättigad

24 Rör AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Prestigo Väst AB

F-skatt

Omdöme (16)

Moms-
berättigad

NorrEx Handelsbolag

F-skatt

Omdöme (14)

Moms-
berättigad

Byggbyrån Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Dryft Sverige AB

F-skatt

Omdöme (30)

Moms-
berättigad

Total Bygg Expert i Solna AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Byggmästare Sthlm Nord AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

HammarHus

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

FA.Byggarn

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Perfekt Badrum & Bygg Saltsjö-Boo AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Fenix Fastighet AB

F-skatt

Omdöme (7)

Moms-
berättigad

Täby Råd & Bygg AB

F-skatt

Omdöme (12)

Moms-
berättigad

Home-by-RZ Inredningsstudio / Frame Invest AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Albin Mur & Puts AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Villa Strandbacken

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Puustelli kök Kungsholmen

F-skatt

Moms-
berättigad

Byggtjänst AN

F-skatt

Omdöme (20)

Moms-
berättigad

Vi drömde att det skulle vara enkelt för kunder och företag att hitta varandra. En one stop shop för uppdragsgivare att hitta tillgängliga hantverkare och tjänsteföretag. Därför lanserade vi Dorunner 2009 och sedan dess har över 500 000 privatpersoner, BRF:er och företag fått hjälp med att slutföra sina projekt. Vi hjälper samtidigt företag att växa genom att skapa en plattform till dem att hitta nya kunder.

Bild på tjej med dator

Missa inte matnyttiga artiklar. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

FÖRETAG

Är du hantverkare eller driver tjänsteföretag?

 • Expandera eller fyll luckor genom att hitta fler jobb via oss
 • Synliggör ditt företag online med en SEO-optimerad företagsprofil
 • Ta hjälp av din kontaktperson och våra verktyg för att lyckas
Läs mer om att bli medlem
Bild på man som slipar tak