DORUNNER

Dorunner App

Hämta
Upp till 5 offerter. Helt gratis.

Psst! Vill du fortsätta att fylla i ditt uppdrag?

Det är bara några få saker kvar att fylla i, innan du kan få upp till 5 offerter från våra tjänsteföretag. Det är helt gratis att använda vår tjänst!

Fortsätt

Flyttfirma & Flytthjälp Sotenäs

Hitta flyttfirma & flytthjälp i Sotenäs snabbt, tryggt och enkelt.

Flyttfirma i Sotenäs - Få hjälp med din flytt

Ska du flytta och behöver hjälp av en flyttfirma i Sotenäs? Då kan vi på Dorunner hjälpa dig att hitta rätt flyttfirma för dina behov. Genom oss kan du enkelt skapa en uppdragsförfrågan och få svar från upp till fem flyttfirmor i Sotenäs som är intresserade av att hjälpa dig med din flytt.

 • Be om offert från flyttfirmor i Sotenäs

  För att hitta en flyttfirma i Sotenäs som passar för din flytt kan du skapa en uppdragsförfrågan hos oss på Dorunner. Fyll i vårt formulär och svara på några frågor om din flytt, så matchar vi dig med flyttfirmor i ditt område. Inom kort får du svar från upp till fem intresserade flyttfirmor i Sotenäs.

  I svaren kan du läsa om flyttfirmorna, se omdömen från tidigare kunder, bilder på referensprojekt samt vilka certifikat och behörigheter de har. Vi kontrollerar regelbundet att flyttfirmorna är godkända för F-skatt, momsregistrerade och inte har några skulder. På så sätt kan du känna dig trygg med att anlita en seriös flyttfirma i Sotenäs genom oss.

  När du fått in svar från intresserade flyttfirmor i Sotenäs kan du jämföra deras offerter och välja den flyttfirma som passar bäst för din flytt. Tänk på att priset inte är allt - en bra flyttfirma har också rätt kompetens, erfarenhet och utrustning för att din flytt ska gå smidigt.

 • Flytthjälp i Sotenäs underlättar din flytt

  Att anlita flytthjälp i Sotenäs gör din flytt betydligt enklare. Flyttfirmans personal har erfarenhet av att packa, bära, lasta och transportera dina saker på ett säkert och effektivt sätt. De har också tillgång till rätt emballage och utrustning, som flyttkartonger, säckar, flyttfiltar och transportskydd.

  Med hjälp av en flyttfirma i Sotenäs slipper du tung lyft och kan istället fokusera på annat som behöver göras inför flytten. Flyttfirman ser också till att dina saker kommer fram hela och rena till din nya bostad. Många flyttfirmor erbjuder dessutom tilläggstjänster som flyttstädning, montering och uppackning, vilket kan underlätta ytterligare.

  En flyttfirma har också kunskapen att hantera ömtåliga och stöldbegärliga föremål, som pianon, konstverk och antikviteter. De vet hur dessa ska packas och transporteras för att klara flytten utan skador. Med hjälp av en erfaren flyttfirma i Sotenäs kan du känna dig trygg med att dina ägodelar är i säkra händer under hela flytten.

 • Vad gör en flyttfirma?

  En flyttfirmas uppgift är att hjälpa privatpersoner och företag att flytta från en plats till en annan. Det kan handla om allt från små flyttar inom samma stad till stora flyttar över landsgränser. Flyttfirmor erbjuder ofta ett helhetskoncept där de sköter hela flytten från start till mål.

  Inför flytten kommer flyttfirman hem till dig för att göra en besiktning. Då går de igenom vad som ska flyttas, hur mycket som får plats i flyttbilen och om det finns några föremål som kräver särskild hantering. Utifrån besiktningen får du sedan en offert på vad flytten kommer att kosta.

  På flyttdagen kommer flyttfirman med flyttkartonger och övrigt emballage som behövs. De packar och märker dina saker, monterar ner möbler och ser till att allt kommer med i flyttbilen. Vid framkomst till den nya bostaden bär de in och packar upp allt enligt dina önskemål. De monterar även möbler och flyttar undan emballage.

  Många flyttfirmor erbjuder även tilläggstjänster som flyttstädning, magasinering och försäkringar. Vissa är specialiserade på att flytta ömtåliga föremål som pianon och konstverk. Andra har lång erfarenhet av kontorsflytt och kan hjälpa företag med allt från planering till uppackning på den nya adressen.

  Att anlita en flyttfirma sparar mycket tid och energi jämfört med att flytta på egen hand. Flyttpersonalen är utbildad i ergonomi och vet hur tunga lyft ska hanteras på ett säkert sätt. De har också rätt utrustning och fordon för att genomföra flytten effektivt. Som privatperson slipper man riskera skador på sig själv, sina saker och sin bostad.

 • Flyttbranschens historia och utveckling

  Flyttbranschen har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Från början var det häst och vagn som gällde, men i takt med att bilarna blev vanligare under 1900-talet började allt fler flyttfirmor använda motorfordon. Idag är det specialbyggda flyttbilar med liftar och ramper som är standard.

  Under 1900-talet bildades också branschorganisationer som Sveriges Flyttmäns Riksförbund (SFR) och Svensk Flyttservice. Dessa organisationer verkar för att höja kvaliteten och statusen på flyttbranschen genom auktorisation, utbildning och lobbying. Som kund kan man känna sig extra trygg med att anlita en auktoriserad flyttfirma som följer branschens riktlinjer.

  En stor förändring för branschen skedde när rot-avdraget infördes 2007. Plötsligt blev det mer förmånligt för privatpersoner att anlita flytthjälp, vilket ökade efterfrågan på flyttfirmor. Samtidigt har konkurrensen hårdnat i takt med att allt fler firmor etablerat sig på marknaden.

  Flyttbranschen har också påverkats starkt av digitaliseringen. Idag är det vanligt att kunder bokar flytthjälp online och kommunicerar med flyttfirman via mejl och appar. Många flyttfirmor använder också digitala verktyg för planering, ruttoptimering och dokumentation av flytten. Samtidigt har internet gjort det lättare för oseriösa aktörer att marknadsföra sig, vilket ställer högre krav på kunden att vara uppmärksam.

  En annan utmaning för branschen är det ökande miljömedvetandet i samhället. Allt fler kunder efterfrågar miljövänliga alternativ vid flytt, som fossilfria bränslen, återanvända emballage och skonsamma rengöringsmedel. Vissa flyttfirmor har anpassat sig genom att bli miljöcertifierade eller klimatkompensera för sina transporter.

  Trots förändringarna består kärnan i flyttbranschen: att hjälpa människor att byta bostad på ett tryggt och smidigt sätt. Med rätt kompetens, utrustning och inställning kan en flyttfirma göra stor skillnad för den som ska flytta. Vare sig det gäller en kort flytt inom Sotenäs eller en längre flytt till andra sidan jorden.

Våra företag inom flyttfirma har 4.6 i snittomdöme

av 689 recensioner

Här hittar du hjälpen

Flyttfirma Ale

Gå till Ale

Flyttfirma Alingsås

Gå till Alingsås

Flyttfirma Bengtsfors

Gå till Bengtsfors

Flyttfirma Bollebygd

Gå till Bollebygd

Flyttfirma Borås

Gå till Borås

Flyttfirma Dals-Ed

Gå till Dals-Ed

Flyttfirma Essunga

Gå till Essunga

Flyttfirma Falköping

Gå till Falköping

Flyttfirma Färgelanda

Gå till Färgelanda

Flyttfirma Grästorp

Gå till Grästorp

Flyttfirma Gullspång

Gå till Gullspång

Flyttfirma Göteborg

Gå till Göteborg

Flyttfirma Götene

Gå till Götene

Flyttfirma Herrljunga

Gå till Herrljunga

Flyttfirma Hjo

Gå till Hjo

Flyttfirma Härryda

Gå till Härryda

Flyttfirma Karlsborg

Gå till Karlsborg

Flyttfirma Kungälv

Gå till Kungälv

Flyttfirma Lerum

Gå till Lerum

Flyttfirma Lidköping

Gå till Lidköping

Flyttfirma Lilla Edet

Gå till Lilla Edet

Flyttfirma Lysekil

Gå till Lysekil

Flyttfirma Mariestad

Gå till Mariestad

Flyttfirma Mark

Gå till Mark

Flyttfirma Mellerud

Gå till Mellerud

Flyttfirma Munkedal

Gå till Munkedal

Flyttfirma Mölndal

Gå till Mölndal

Flyttfirma Orust

Gå till Orust

Flyttfirma Partille

Gå till Partille

Flyttfirma Skara

Gå till Skara

Flyttfirma Skövde

Gå till Skövde

Flyttfirma Stenungsund

Gå till Stenungsund

Flyttfirma Strömstad

Gå till Strömstad

Flyttfirma Svenljunga

Gå till Svenljunga

Flyttfirma Tanum

Gå till Tanum

Flyttfirma Tibro

Gå till Tibro

Flyttfirma Tidaholm

Gå till Tidaholm

Flyttfirma Tjörn

Gå till Tjörn

Flyttfirma Tranemo

Gå till Tranemo

Flyttfirma Trollhättan

Gå till Trollhättan

Flyttfirma Töreboda

Gå till Töreboda

Flyttfirma Uddevalla

Gå till Uddevalla

Flyttfirma Ulricehamn

Gå till Ulricehamn

Flyttfirma Vara

Gå till Vara

Flyttfirma Vänersborg

Gå till Vänersborg

Flyttfirma Vårgårda

Gå till Vårgårda

Flyttfirma Åmål

Gå till Åmål

Flyttfirma Öckerö

Gå till Öckerö

Våra bästa tips inför ditt val av flyttfirma

Visst vill man komma undan så billigt som möjligt när man anlitar en flyttfirma. Frågan är hur man garanterar att firman är seriös och att allt man behöver ingår i priset.

Vi går igenom:

 • Vad en flyttfirma brukar kosta
 • Vad som ska och brukar ingå i priset
 • Vad du behöver kolla upp om flyttfirman
 • Vad du ska tänka på när du jämför olika flyttfirmor
Läs hela artikeln

Artikel - Flyttfirma

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

vit dörr i ett tomt rum

Våra bästa tips inför den stundande flytten

Att flytta är roligt och samtidigt mödosamt. Grejerna man samlar på sig är ofta mer än man tror och det är mycket att tänka på och planera inför flyttdagen.

Vi går igenom det viktigaste du ska tänka på:

 • Hur många flyttkartonger du behöver
 • Hur du packar på bästa sätt
 • Hur du planerar inför flyttdagen
 • Hur en firma kan underlätta flytten
Läs hela artikeln

Artikel - Flyttfirma

Ska du flytta? Tänk på det här!

Bild på hund i flyttlåda

Håll koll på ditt projekt - vart du än är

Lika bra som på webben men nu slipper du hålla koll på mailen och logga in på datorn. Ha ditt projekt och hantverkarna tillgängliga direkt i telefonen.
Bild på dorunners användarapp

Här hittar du även
hjälp inom

Så fungerar Dorunner

DORUNNER

Beskriv ditt projekt

Berätta vad du behöver hjälp med och när du vill att jobbet ska utföras.

Vi matchar ditt uppdrag

När vi granskat ditt uppdrag matchar vi det mot våra kontrollerade företag

Jämför företag

Du kontaktas av upp till fem olika företag och kan sedan jämföra omdömen, referenser och certifikat för att ta in offerter

Välj företag

Välj sedan det företag som du tycker bäst stämmer överens med just ditt uppdrag

Vanliga frågor

Ja, att skicka in uppdrag via Dorunner är gratis.
Du skickar in en beskrivning av ditt uppdrag genom att fylla i vårt formulär. Genom formuläret får vi en förståelse för ditt uppdrag och matchar ihop ditt uppdrag med företag som kan hjälpa dig. Du får upp till fem offerter från våra anslutna medlemsföretag och kan enkelt jämföra pris och omdömen. Du väljer sedan vilket företag du vill gå vidare med.
De flesta av våra kunder blir kontaktade av olika företag inom ett par dagar. Därefter bestämmer du tillsammans med företaget när uppdraget ska genomföras.
Du behöver inte anlita något av de företag som kontaktat dig med en offert. Men meddela gärna företagen att uppdraget inte längre är aktuellt eller att det gått till någon annan.
Fler vanliga frågor

Några av våra efterfrågade leverantörer

RiksFlytt Sverige

F-skatt

Omdöme (17)

Moms-
berättigad

Flytthjälparna Alingsås AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Fraktsons Flytt AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

HM Akut rut och städtjänst AB

F-skatt

Omdöme (15)

Moms-
berättigad

Move & Remove Västra Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

Partnerinwestgruppen i Göteborg AB

F-skatt

Omdöme (7)

Moms-
berättigad

Albex Moving AB i samarbete med A&C Sealine Scandinavia AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Wastepick Ab

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Skogshöjden Fastigheter AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Vogo Städservice AB

F-skatt

Omdöme (17)

Moms-
berättigad

JMT Flytt Transport

F-skatt

Omdöme (61)

Moms-
berättigad

Todays Move AB

F-skatt

Omdöme (6)

Moms-
berättigad

VP Allservice

F-skatt

Omdöme (61)

Moms-
berättigad

MyLine Flytt Ab

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Guldhedens Flyttexpress AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Mapenture Transport & Lager Ab

F-skatt

Omdöme (6)

Moms-
berättigad

Snickare 031 AB

F-skatt

Omdöme (38)

Moms-
berättigad

FixarFasse

F-skatt

Moms-
berättigad

Fabricante Diem Aktiebolag

F-skatt

Moms-
berättigad

Janis Sidabrs

F-skatt

Moms-
berättigad

Mononen Fastigheter AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Troll flyttning & Städning

F-skatt

Moms-
berättigad

Budbilen Sjuhärad

F-skatt

Omdöme (27)

Moms-
berättigad

Göteborg Närservice AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Trasfy Ab

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Västsvenska Flyttbyrån AB

F-skatt

Moms-
berättigad

All bygg & El

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Entreprenadarbeten Sydost

F-skatt

Moms-
berättigad

Call4care AB

F-skatt

Moms-
berättigad

J Rex Transport &event AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Handyman Bert

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Tegvalls Express AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Flyttlogistik Norden AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Piotr Bera

F-skatt

Moms-
berättigad

Extraflytt

F-skatt

Moms-
berättigad

Flyttfågeln AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Vi drömde att det skulle vara enkelt för kunder och företag att hitta varandra. En one stop shop för uppdragsgivare att hitta tillgängliga hantverkare och tjänsteföretag. Därför lanserade vi Dorunner 2009 och sedan dess har över 500 000 privatpersoner, BRF:er och företag fått hjälp med att slutföra sina projekt. Vi hjälper samtidigt företag att växa genom att skapa en plattform till dem att hitta nya kunder.

Bild på tjej med dator

Missa inte matnyttiga artiklar. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

FÖRETAG

Är du hantverkare eller driver tjänsteföretag?

 • Expandera eller fyll luckor genom att hitta fler jobb via oss
 • Synliggör ditt företag online med en SEO-optimerad företagsprofil
 • Ta hjälp av din kontaktperson och våra verktyg för att lyckas
Läs mer om att bli medlem
Bild på man som slipar tak