DORUNNER

Dorunner App

Hämta
Upp till 5 offerter. Helt gratis.

Psst! Vill du fortsätta att fylla i ditt uppdrag?

Det är bara några få saker kvar att fylla i, innan du kan få upp till 5 offerter från våra tjänsteföretag. Det är helt gratis att använda vår tjänst!

Fortsätt

Elektriker Vaxholm

Hitta elektriker snabbt, tryggt och enkelt

Boka elektriker till fast pris eller ta in upp till 5 offerter

Ring oss 08 - 580 800 05
 • Återkoppling inom 24 timmar.

 • Du förbinder dig inte till något.

 • Fast pris på utvalda elinstallationer.

Berätta kort vad du behöver hjälp med så ringer vi upp dig inom 24 timmar

Hitta elektriker i Vaxholm med Dorunner

Är du på jakt efter en elektriker i Vaxholm? Då kan vi på Dorunner hjälpa dig att hitta rätt elektriker för dina behov. Oavsett om det gäller elinstallationer, felsökning eller renovering av elsystemet i ditt hem, så har vi kunniga och erfarna elektriker i Vaxholm som är redo att ta sig an ditt projekt.

 • Nyrenoverat kök med spotlights i tak

  Boka elektriker i Vaxholm till fast pris

  En av de stora fördelarna med att anlita elektriker i Vaxholm genom oss på Dorunner är att du kan boka tjänster till fast pris. Det innebär att du på förhand vet exakt vad jobbet kommer att kosta, utan några överraskningar när fakturan kommer. Du slipper lägga tid på att jämföra offerter och kan istället fokusera på att få jobbet gjort.

  När du bokar en elektriker i Vaxholm till fast pris genom oss på Dorunner ingår också ytterligare kontroller för din trygghet. Vi säkerställer att elektrikern har giltig ansvarsförsäkring och att de är registrerade hos Elsäkerhetsverket. Du kan känna dig trygg med att du anlitar en professionell elektriker med rätt behörigheter.

  Dessutom står vi på Dorunner för garanti och försäkring när du bokar till fast pris. Du betalar först efter att jobbet är utfört, antingen på faktura med 30 dagars betalningsvillkor eller genom delbetalning upp till 60 månader. Fakturan kommer då från oss på Dorunner.

 • Kombinerad strömbrytare och dimmer

  Be elektriker i Vaxholm om offert

  Ett annat sätt att anlita elektriker i Vaxholm genom Dorunner är att skapa en uppdragsförfrågan och be om offert. Då fyller du i ett formulär på vår hemsida och svarar på några enkla frågor om ditt projekt, till exempel om det gäller installation av spotlights, dragning av kablar eller felsökning.

  Därefter matchar vi dig med elektriker i ditt område och du kan få svar från upp till fem intresserade elektriker i Vaxholm. Svaren brukar komma inom ett dygn. Sen kan du i lugn och ro läsa om elektrikerna, ta del av andra kunders omdömen, se bilder på tidigare projekt samt kolla certifikat och behörigheter.

  Vi på Dorunner kontrollerar kontinuerligt att elektrikerna är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och om de har några anmärkningar eller skulder. Du kan med andra ord känna dig trygg oavsett vilken elektriker i Vaxholm du väljer att anlita.

 • Bränt eluttag orsakat av elfel

  Elektriker i Vaxholm utför viktiga arbeten

  Elektriker spelar en viktig roll för att våra hem ska fungera och vara säkra. De ser till att vi har fungerande eluttag, belysning och att våra vitvaror och apparater får ström. Elektriker i Vaxholm kan hjälpa dig med allt från byte av enskilda eluttag till installation av spotlights eller renovering av hela elsystemet.

  Att anlita en elektriker istället för att göra jobbet själv har många fördelar. Först och främst handlar det om säkerhet. Elektricitet kan vara livsfarligt om man inte vet vad man gör. En professionell elektriker har den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra arbetet på ett säkert sätt.

  Dessutom sparar du mycket tid genom att anlita en elektriker. Det som kan ta flera dagar för en lekman att lösa, klarar en elektriker ofta av på några timmar. Elektriker vet också hur de ska hantera problem som kan dyka upp längs vägen och kan ge ovärderliga råd kring till exempel val av armaturer och uttag.

  För vissa arbeten är det till och med ett krav att anlita en behörig elektriker. Det gäller exempelvis vid ändringar eller utökningar av den fasta installationen eller vid arbeten i våtutrymmen som badrum och tvättstuga. Anlitar du en elektriker i Vaxholm genom Dorunner kan du vara säker på att arbetet utförs på ett professionellt och regelrätt sätt.

 • Elektriker står på stege och installerar belysning

  Yrkets historia och krav på behörighet

  Elektrikeryrket har en lång historia och har utvecklats i takt med att elektriciteten fått en allt större roll i vårt samhälle. Redan i slutet av 1800-talet började elektriker installera belysning och andra elektriska apparater. Idag är elektrikerns arbete mer mångfacetterat och innefattar allt från planering och installation till felsökning och reparation.

  För att få kalla sig elektriker och utföra elinstallationer krävs att man har rätt utbildning och certifiering. Det finns olika behörighetsnivåer beroende på vilken typ av arbeten man ska utföra. Lägsta nivån är övrig behörighet, även kallad B-behörighet, som ger rätt att utföra enklare arbeten som byte av strömbrytare och eluttag.

  För mer avancerade arbeten krävs allmän behörighet (A-behörighet) eller auktorisation (AL-behörighet). Elektriker med allmän behörighet får utföra i stort sett alla typer av elinstallationer, medan auktoriserade elektriker även har rätt att utföra revisionsbesiktningar och utfärda elinstallationsintyg.

  Elektrikerföretag kan också vara medlemmar i branschorganisationen Installatörsföretagen, tidigare känd som Elektriska Installatörsorganisationen (EIO). Där hittar du företag som genomgått kvalitetskontroller och uppfyller högt ställda krav på kompetens och service. På Installatörsföretagens hemsida kan du kontrollera om ett företag är medlem.

  Sammanfattningsvis kan vi på Dorunner hjälpa dig att på ett enkelt och tryggt sätt hitta och anlita professionella elektriker i Vaxholm, oavsett om du vill boka till fast pris eller be om offert. Med vår hjälp slipper du lägga tid på att jämföra företag och kan istället fokusera på att få ditt elprojekt genomfört på bästa sätt. Kontakta oss idag så berättar vi mer!

Boka en elektriker direkt

 • Svar inom 48h
 • Registrerade hos Elsäkerhetsverket
 • Betala efter jobbet är gjort
 • Nöjd-kund-garanti & försäkring

20 tjänster

Elektriker

Installera dimmer

1 490 kr

Elektriker

Installera strömbrytare

1 490 kr

Elektriker

Installera väggutag (inomhus)

1 490 kr

Elektriker

Byte av elcentral

7 990 kr

Elektriker

Installera Plejd dimmer

1 990 kr

Elektriker

Installera jordfelsbrytare

1 990 kr

Elektriker

Byta termostat till golvvärme

1 790 kr

Elektriker

Elservice 2h

1 790 kr

Elektriker

Byta badrumsfläkt

1 650 kr

Elektriker

Installera taklampa

1 650 kr

Elektriker

Elbesiktning

7 990 kr

Elektriker

Byte av spotlights i tak

1 650 kr

Elektriker

Felsökning el

2 090 kr

Elektriker

Byta huvudsäkring

2 090 kr

Elektriker

Installera spis eller spishäll

1 990 kr

Elektriker

Installera vägguttag utomhus

1 690 kr

Elektriker

Installera belysning utomhus

1 990 kr

Elektriker

Wiser belysning Start

890 kr

Elektriker

Wiser Energikoll

890 kr

Offerttjänsten - för dig som vill ha flera alternativ

 • Oftast svar inom 24h
 • Upp till 5 intresserade företag
 • Läs omdömen & jämför

Vanliga frågor om elinstallationer

Behöver du ordna någonting med elen där hemma? Oavsett om du ska byta strömbrytare eller göra en elinstallation krävs god kunskap och koll på reglerna. Vi går igenom några av de vanligaste frågorna när det kommer till elinstallationer.

En dimmer är en fast installerad elkopplare och behöver därför installeras av en certifierad elektriker eller elinstallatör. Det innebär att om du till exempel skulle vilja byta ut en strömbrytare till en dimmer så behöver du därför ta hjälp av en auktoriserad elektriker.

Däremot får du byta en fast inkopplad dimmer för högst 16 ampere, 400 volt, som är placerad i en egen kapsling eller dosa, till en med likvärdig funktion och inkoppling, men bara om du vet vad du gör. Är du osäker är det alltid bättre att ta hjälp av en elektriker. I den här artikeln går vi igenom vad du får, och inte får göra, själv när det kommer till elarbeten.

Sedan 1994 är det lag på att alla fastigheter som byggs ska ha jordade eluttag av den enkla anledningen att jordade uttag är säkrare.

Skulle det uppstå ett elfel så kan elektriska apparater bli strömförande om de är kopplade till ojordade uttag. Vidrör du apparaten kan du få en stöt men det kan också uppstå brand.

Har du jordade uttag innebär det istället att strömmen leds bort. Det är framförallt viktigt i våtutrymmen.

Att byta från ojordade till jordade uttag får endast utföras av en certifierad elektriker. Viktigt att ha i åtanke är att man inte får byta ut endast ett eluttag och lämna resterande vägguttag i rummet ojordade.

Ska du byta ut strömbrytare i hemmet? Då är det viktigt att tänka till kring placering och funktion. Det finns ett stort utbud av olika strömbrytare beroende på vad du har för behov. Vi går igenom några av de vanligaste varianterna.

1-pol/trapp

1-polig brytare är den vanligaste modellen av strömbrytare för att tända och släcka en lampa. Trapp betyder att strömbrytaren har trappfunktion, vilket innebär att den kan användas för att tända och släcka en ljuskälla från mer än en plats, till exempel uppe och nere i en trappa.

Kronströmbrytare

Kronströmbrytare, eller kronbrytare, har två lampknappar och användas till att tända två olika ljuskällor från en och samma plats. En kronbrytare kan även ha dubbeltrapp, vilket betyder att båda knapparna har trappfunktion. Exempelvis kan den användas - i kombination med en 1-pol/trapp - i en entré där ena knappen används för att tända hallbelysningen medan den andra styr belysningen i trappan.

Korsströmbrytare

Korsströmbrytare, eller korsbrytare, har en knapp och används tillsammans med två stycken trappbrytare för att kunna tända en ljuskälla från fler än två ställen.

Du kan alltid få hjälp av våra elektriker om du är osäker på vad det är du behöver. Rådfråga gärna din elektriker inför bokningen.

Timpriset för en elektriker varierar över landet, ofta med högre priser i storstäderna. Sammanfattningsvis kan man dock säga att normalspannet för en elektriker ligger mellan 625-875 kr per timme, inklusive moms. Glöm inte att du också kan nyttja rotavdrag på 30% av arbetskostnaden. Med oss kan du boka en elektriker till fast pris, se våra tjänster till fast pris här.

Här hittar du våra elektriker

Vi har elektriker över hela Sverige. Oavsett om du behöver hjälp med att installera dimmer, jordfelsbrytare eller omdragning av el i ett helt hus så har vi certifierade elektriker redo att hjälpa dig, var du än är. Via vår hemsida kan du enkelt välja om du vill boka en elektriker direkt för mindre arbeten eller om du vill ta in upp till fem offerter.

Elektriker Botkyrka

Gå till Botkyrka

Elektriker Danderyd

Gå till Danderyd

Elektriker Ekerö

Gå till Ekerö

Elektriker Haninge

Gå till Haninge

Elektriker Huddinge

Gå till Huddinge

Elektriker Järfälla

Gå till Järfälla

Elektriker Lidingö

Gå till Lidingö

Elektriker Nacka

Gå till Nacka

Elektriker Norrtälje

Gå till Norrtälje

Elektriker Nykvarn

Gå till Nykvarn

Elektriker Nynäshamn

Gå till Nynäshamn

Elektriker Salem

Gå till Salem

Elektriker Sigtuna

Gå till Sigtuna

Elektriker Sollentuna

Gå till Sollentuna

Elektriker Solna

Gå till Solna

Elektriker Stockholm

Gå till Stockholm

Elektriker Sundbyberg

Gå till Sundbyberg

Elektriker Södertälje

Gå till Södertälje

Elektriker Tyresö

Gå till Tyresö

Elektriker Täby

Gå till Täby

Elektriker Upplands Väsby

Gå till Upplands Väsby

Elektriker Upplands-Bro

Gå till Upplands-Bro

Elektriker Vallentuna

Gå till Vallentuna

Elektriker Värmdö

Gå till Värmdö

Elektriker Österåker

Gå till Österåker

Boka elektriker direkt

Ibland vill man inte prisjämföra och lägga tiden på att ta in flera offerter. Det gäller ofta mindre arbeten som man vill få gjort i närtid, till exempel att installera en dimmer eller ett eluttag. Med vår tjänst kan du boka en elektriker direkt för just den typen av elarbeten. Våra anslutna elektriker som du kan boka direkt är alla:

 • Registrerade hos Elsäkerhetsverket

 • Har rätt certifikat

 • Har ansvarsförsäkring

elektriker

Några av våra efterfrågade elektriker

Den gode herden Elservice

F-skatt

Omdöme (156)

Moms-
berättigad

KNG El KONSULT & INSTALLATION AB

F-skatt

Omdöme (76)

Moms-
berättigad

Raka rör Västerort

F-skatt

Omdöme (138)

Moms-
berättigad

Elaby EL&BYGG AB

F-skatt

Omdöme (17)

Moms-
berättigad

Wk vvs service

F-skatt

Omdöme (17)

Moms-
berättigad

Alltjänstpoolen i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (73)

Moms-
berättigad

ComEl & Teknik

F-skatt

Omdöme (14)

Moms-
berättigad

Dizons EL AB

F-skatt

Omdöme (68)

Moms-
berättigad

SEL Bygg & Måleri AB

F-skatt

Omdöme (18)

Moms-
berättigad

Rl El & Design AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

24 Rör AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Högalids Elektriska AB

F-skatt

Omdöme (93)

Moms-
berättigad

SOLID EL AB

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Enkla Eljobb i Huddinge

F-skatt

Moms-
berättigad

El-Nord Proffs AB

F-skatt

Omdöme (45)

Moms-
berättigad

Lindqvist & Engström AB

F-skatt

Omdöme (130)

Moms-
berättigad

Alla Tiders Tak

F-skatt

Omdöme (14)

Moms-
berättigad

Rörjour 24/7

F-skatt

Omdöme (51)

Moms-
berättigad

Radikala Hantverkare i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (62)

Moms-
berättigad

Lennart Nilsson El & Kylservice AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Vanadis VVS och Bygg teknik AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Comne Work AB

F-skatt

Omdöme (52)

Moms-
berättigad

HK Installation Tjänster AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Wats Solar

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Vvs&Jour Akuten24/7 Ab

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Starclean Städ&Fastighetsservice

F-skatt

Moms-
berättigad

Granströms EL

F-skatt

Omdöme (19)

Moms-
berättigad

Elbetjänten

F-skatt

Omdöme (23)

Moms-
berättigad

Sollentuna El & Automation AB

F-skatt

Omdöme (34)

Moms-
berättigad

Optimum Rörteknik i Solna AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

B4D Gruppen AB

F-skatt

Omdöme (16)

Moms-
berättigad

Stefans Hantverkare

F-skatt

Omdöme (24)

Moms-
berättigad

Fixardetmesta

F-skatt

Omdöme (163)

Moms-
berättigad

ABERGA VVS & SVETS AB

F-skatt

Omdöme (14)

Moms-
berättigad

Sjysta Tjänster Stockholm AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Kreativ El & Bygg

F-skatt

Moms-
berättigad

Dala-VattenTeam VVS AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Otters EL AB

F-skatt

Omdöme (35)

Moms-
berättigad

ITA Elteknik AB

F-skatt

Omdöme (41)

Moms-
berättigad

Elektropartner AB

F-skatt

Omdöme (42)

Moms-
berättigad

Mom Bygg & Service Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

Helsinge Klimat AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Svensk Villavärme AB

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

Westers Elektriska AB