DORUNNER

Dorunner App

Hämta
Upp till 5 offerter. Helt gratis.

Psst! Vill du fortsätta att fylla i ditt uppdrag?

Det är bara några få saker kvar att fylla i, innan du kan få upp till 5 offerter från våra tjänsteföretag. Det är helt gratis att använda vår tjänst!

Fortsätt

Elektriker Upplands-Bro

Hitta elektriker snabbt, tryggt och enkelt

Boka elektriker till fast pris eller ta in upp till 5 offerter

Ring oss 08 - 580 800 05
 • Återkoppling inom 24 timmar.

 • Du förbinder dig inte till något.

 • Fast pris på utvalda elinstallationer.

Berätta kort vad du behöver hjälp med så ringer vi upp dig inom 24 timmar

Hitta elektriker i Upplands-Bro med Dorunner

Är du i behov av en elektriker i Upplands-Bro? Då kan vi på Dorunner hjälpa dig att hitta rätt elektriker för ditt projekt. Oavsett om det gäller elinstallationer, felsökning eller renovering av elsystemet så har vi kunniga och erfarna elektriker i Upplands-Bro som är redo att hjälpa dig.

 • Nyrenoverat kök med spotlights i tak

  Boka elektriker till fast pris

  En av de stora fördelarna med att anlita elektriker genom Dorunner är att du kan boka tjänster till fast pris direkt via vår hemsida. Det innebär att du slipper lägga tid på att jämföra offerter och du vet exakt vad tjänsten kommer att kosta. Inga överraskningar när fakturan kommer alltså!

  När du bokar en elektriker till fast pris genom oss ingår också ytterligare kontroller av elektrikern. Vi säkerställer att elektrikern har giltig ansvarsförsäkring och att de är registrerade hos Elsäkerhetsverket. Du kan känna dig trygg med att du får en professionell elektriker med rätt behörigheter för jobbet.

  Vi står dessutom för garanti och försäkring och du betalar först efter att jobbet är utfört. Du kan välja att betala på faktura med 30 dagars betalningsvillkor eller genom delbetalning upp till 60 månader. Fakturan kommer från oss på Dorunner, så du har oss som trygg mellanhand genom hela processen.

 • Kombinerad strömbrytare och dimmer

  Be om offert från elektriker

  Ett annat sätt att hitta elektriker i Upplands-Bro är genom vår offerttjänst. Då fyller du i ett formulär på vår hemsida och svarar på några enkla frågor om ditt projekt, till exempel vad du behöver hjälp med, var du bor och när du vill att arbetet ska utföras.

  Därefter matchar vi dig med elektriker i Upplands-Bro som är intresserade av att utföra ditt jobb. Du kan få svar från upp till fem elektriker som är intresserade. Läs sedan om elektrikern, se tidigare kunders omdömen, bilder på referensprojekt samt se elektrikerns certifikat och behörigheter.

  Vi kontrollerar kontinuerligt att elektrikern är godkänd för F-skatt, är momsregistrerad och om de har några skulder. På så sätt kan du känna dig trygg med att anlita en seriös elektriker.

 • Bränt eluttag orsakat av elfel

  Exempel på arbeten elektriker i Upplands-Bro kan hjälpa till med

  Våra elektriker i Upplands-Bro kan hjälpa dig med alla typer av elarbeten, både små och stora projekt. Här är några exempel:

  • Installation av ny belysning, vägguttag och strömbrytare
  • Byte av elcentral och säkringar
  • Felsökning och reparation av trasiga eluttag, lampor och andra elektriska apparater
  • Dragning av nya elkablar, till exempel vid renovering eller ombyggnation
  • Installation av jordfelsbrytare för ökad säkerhet
  • Elinstallationer i våtrum enligt gällande branschregler
  • Byte till energisnåla LED-lampor
  • Installation av laddbox för elbil
  • Besiktning av elsystem, till exempel vid husköp
 • Elektriker står på stege och installerar belysning

  Varför det är viktigt med professionella elektriker

  Elektricitet är en viktig del av våra hem och vårt dagliga liv. Vi är beroende av att ha fungerande eluttag, belysning och elektriska apparater. Samtidigt kan el vara farligt om det inte hanteras på rätt sätt. Därför är det viktigt att anlita en professionell elektriker när det gäller elarbeten.

  En behörig elektriker har den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra elinstallationer och reparationer på ett säkert och korrekt sätt. De vet vilka regler och standarder som gäller och ser till att allt blir rätt från början. Det minimerar risken för elolyckor och bränder i hemmet.

  Att anlita en elektriker är också ett smart sätt att spara tid. För en lekman kan även enklare elarbeten ta lång tid att utföra. En elektriker vet precis hur de ska gå tillväga och har dessutom tillgång till rätt verktyg och material. De kan också ge ovärderliga råd kring olika lösningar och materialval.

  Många elarbeten får enligt lag endast utföras av behöriga elektriker. Det gäller exempelvis arbeten på den fasta elinstallationen och i våtutrymmen. Även om du har vissa elkunskaper måste du alltså ändå anlita en elektriker för den typen av jobb.

 • Stadsbild under skymning med belysning från gator och lägenheter

  Elektriker - ett reglerat yrke med lång historia

  Elektrikeryrket har en lång historia som sträcker sig tillbaka till slutet av 1800-talet då elektriciteten började bli allt vanligare i samhället. Till en början var det främst ingenjörer som arbetade med elinstallationer, men efterhand växte behovet av specialiserade yrkesmän.

  År 1901 bildades det första elektrikerförbundet i Sverige och under 1900-talet utvecklades elektrikeryrket till att bli ett reglerat och välutbildat yrke. Idag finns det olika behörigheter inom yrket, till exempel allmän behörighet och behörighet för elinstallationsarbete.

  För att få kalla sig elektriker och utföra elinstallationsarbete krävs att man har avlagt ett elinstallationsprov och fått ett elinstallationscertifikat utfärdat av Elsäkerhetsverket. Det finns också krav på att elektriker ska ha en ansvarsförsäkring och följa de lagar och regler som gäller för elinstallationer.

  Många seriösa elektriker är också medlemmar i branschorganisationen Installatörsföretagen, som arbetar för att främja en sund konkurrens och höga kvalitetskrav i branschen. Där kan man som kund enkelt kontrollera om ett företag är medlem.

  Sammanfattningsvis kan man säga att elektrikeryrket är ett viktigt och ansvarfullt yrke som kräver gedigen utbildning och erfarenhet. Genom att anlita en professionell elektriker kan du känna dig trygg med att få ett säkert och fackmannamässigt utfört arbete.

Boka en elektriker direkt

 • Svar inom 48h
 • Registrerade hos Elsäkerhetsverket
 • Betala efter jobbet är gjort
 • Nöjd-kund-garanti & försäkring

20 tjänster

Elektriker

Installera dimmer

1 490 kr

Elektriker

Installera strömbrytare

1 490 kr

Elektriker

Installera väggutag (inomhus)

1 490 kr

Elektriker

Byte av elcentral

7 990 kr

Elektriker

Installera Plejd dimmer

1 990 kr

Elektriker

Installera jordfelsbrytare

1 990 kr

Elektriker

Byta termostat till golvvärme

1 790 kr

Elektriker

Elservice 2h

1 790 kr

Elektriker

Byta badrumsfläkt

1 650 kr

Elektriker

Installera taklampa

1 650 kr

Elektriker

Elbesiktning

7 990 kr

Elektriker

Byte av spotlights i tak

1 650 kr

Elektriker

Felsökning el

2 090 kr

Elektriker

Byta huvudsäkring

2 090 kr

Elektriker

Installera spis eller spishäll

1 990 kr

Elektriker

Installera vägguttag utomhus

1 690 kr

Elektriker

Installera belysning utomhus

1 990 kr

Elektriker

Wiser belysning Start

890 kr

Elektriker

Wiser Energikoll

890 kr

Offerttjänsten - för dig som vill ha flera alternativ

 • Oftast svar inom 24h
 • Upp till 5 intresserade företag
 • Läs omdömen & jämför

Vanliga frågor om elinstallationer

Behöver du ordna någonting med elen där hemma? Oavsett om du ska byta strömbrytare eller göra en elinstallation krävs god kunskap och koll på reglerna. Vi går igenom några av de vanligaste frågorna när det kommer till elinstallationer.

En dimmer är en fast installerad elkopplare och behöver därför installeras av en certifierad elektriker eller elinstallatör. Det innebär att om du till exempel skulle vilja byta ut en strömbrytare till en dimmer så behöver du därför ta hjälp av en auktoriserad elektriker.

Däremot får du byta en fast inkopplad dimmer för högst 16 ampere, 400 volt, som är placerad i en egen kapsling eller dosa, till en med likvärdig funktion och inkoppling, men bara om du vet vad du gör. Är du osäker är det alltid bättre att ta hjälp av en elektriker. I den här artikeln går vi igenom vad du får, och inte får göra, själv när det kommer till elarbeten.

Sedan 1994 är det lag på att alla fastigheter som byggs ska ha jordade eluttag av den enkla anledningen att jordade uttag är säkrare.

Skulle det uppstå ett elfel så kan elektriska apparater bli strömförande om de är kopplade till ojordade uttag. Vidrör du apparaten kan du få en stöt men det kan också uppstå brand.

Har du jordade uttag innebär det istället att strömmen leds bort. Det är framförallt viktigt i våtutrymmen.

Att byta från ojordade till jordade uttag får endast utföras av en certifierad elektriker. Viktigt att ha i åtanke är att man inte får byta ut endast ett eluttag och lämna resterande vägguttag i rummet ojordade.

Ska du byta ut strömbrytare i hemmet? Då är det viktigt att tänka till kring placering och funktion. Det finns ett stort utbud av olika strömbrytare beroende på vad du har för behov. Vi går igenom några av de vanligaste varianterna.

1-pol/trapp

1-polig brytare är den vanligaste modellen av strömbrytare för att tända och släcka en lampa. Trapp betyder att strömbrytaren har trappfunktion, vilket innebär att den kan användas för att tända och släcka en ljuskälla från mer än en plats, till exempel uppe och nere i en trappa.

Kronströmbrytare

Kronströmbrytare, eller kronbrytare, har två lampknappar och användas till att tända två olika ljuskällor från en och samma plats. En kronbrytare kan även ha dubbeltrapp, vilket betyder att båda knapparna har trappfunktion. Exempelvis kan den användas - i kombination med en 1-pol/trapp - i en entré där ena knappen används för att tända hallbelysningen medan den andra styr belysningen i trappan.

Korsströmbrytare

Korsströmbrytare, eller korsbrytare, har en knapp och används tillsammans med två stycken trappbrytare för att kunna tända en ljuskälla från fler än två ställen.

Du kan alltid få hjälp av våra elektriker om du är osäker på vad det är du behöver. Rådfråga gärna din elektriker inför bokningen.

Timpriset för en elektriker varierar över landet, ofta med högre priser i storstäderna. Sammanfattningsvis kan man dock säga att normalspannet för en elektriker ligger mellan 625-875 kr per timme, inklusive moms. Glöm inte att du också kan nyttja rotavdrag på 30% av arbetskostnaden. Med oss kan du boka en elektriker till fast pris, se våra tjänster till fast pris här.

Här hittar du våra elektriker

Vi har elektriker över hela Sverige. Oavsett om du behöver hjälp med att installera dimmer, jordfelsbrytare eller omdragning av el i ett helt hus så har vi certifierade elektriker redo att hjälpa dig, var du än är. Via vår hemsida kan du enkelt välja om du vill boka en elektriker direkt för mindre arbeten eller om du vill ta in upp till fem offerter.

Elektriker Botkyrka

Gå till Botkyrka

Elektriker Danderyd

Gå till Danderyd

Elektriker Ekerö

Gå till Ekerö

Elektriker Haninge

Gå till Haninge

Elektriker Huddinge

Gå till Huddinge

Elektriker Järfälla

Gå till Järfälla

Elektriker Lidingö

Gå till Lidingö

Elektriker Nacka

Gå till Nacka

Elektriker Norrtälje

Gå till Norrtälje

Elektriker Nykvarn

Gå till Nykvarn

Elektriker Nynäshamn

Gå till Nynäshamn

Elektriker Salem

Gå till Salem

Elektriker Sigtuna

Gå till Sigtuna

Elektriker Sollentuna

Gå till Sollentuna

Elektriker Solna

Gå till Solna

Elektriker Stockholm

Gå till Stockholm

Elektriker Sundbyberg

Gå till Sundbyberg

Elektriker Södertälje

Gå till Södertälje

Elektriker Tyresö

Gå till Tyresö

Elektriker Täby

Gå till Täby

Elektriker Upplands Väsby

Gå till Upplands Väsby

Elektriker Vallentuna

Gå till Vallentuna

Elektriker Vaxholm

Gå till Vaxholm

Elektriker Värmdö

Gå till Värmdö

Elektriker Österåker

Gå till Österåker

Boka elektriker direkt

Ibland vill man inte prisjämföra och lägga tiden på att ta in flera offerter. Det gäller ofta mindre arbeten som man vill få gjort i närtid, till exempel att installera en dimmer eller ett eluttag. Med vår tjänst kan du boka en elektriker direkt för just den typen av elarbeten. Våra anslutna elektriker som du kan boka direkt är alla:

 • Registrerade hos Elsäkerhetsverket

 • Har rätt certifikat

 • Har ansvarsförsäkring

elektriker

Några av våra efterfrågade elektriker

Den gode herden Elservice

F-skatt

Omdöme (156)

Moms-
berättigad

El-Nord Proffs AB

F-skatt

Omdöme (45)

Moms-
berättigad

Raka rör Västerort

F-skatt

Omdöme (138)

Moms-
berättigad

24 Rör AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

JLM Rör & VVsEntreprenad AB

F-skatt

Omdöme (10)

Moms-
berättigad

KNG El KONSULT & INSTALLATION AB

F-skatt

Omdöme (76)

Moms-
berättigad

ITA Elteknik AB

F-skatt

Omdöme (41)

Moms-
berättigad

ABERGA VVS & SVETS AB

F-skatt

Omdöme (14)

Moms-
berättigad

Rörjour 24/7

F-skatt

Omdöme (51)

Moms-
berättigad

Elaby EL&BYGG AB

F-skatt

Omdöme (17)

Moms-
berättigad

Wk vvs service

F-skatt

Omdöme (17)

Moms-
berättigad

Alltjänstpoolen i Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (73)

Moms-
berättigad

Dizons EL AB

F-skatt

Omdöme (68)

Moms-
berättigad

Comne Work AB

F-skatt

Omdöme (52)

Moms-
berättigad

ComEl & Teknik

F-skatt

Omdöme (14)

Moms-
berättigad

SEL Bygg & Måleri AB

F-skatt

Omdöme (18)

Moms-
berättigad

Wats Solar

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Vvs&Jour Akuten24/7 Ab

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Rl El & Design AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Högalids Elektriska AB

F-skatt

Omdöme (93)

Moms-
berättigad

Granströms EL

F-skatt

Omdöme (19)

Moms-
berättigad

SOLID EL AB

F-skatt

Omdöme (9)

Moms-
berättigad

Enkla Eljobb i Huddinge

F-skatt

Moms-
berättigad

Sollentuna El & Automation AB

F-skatt

Omdöme (34)

Moms-
berättigad

Elbetjänten

F-skatt

Omdöme (23)

Moms-
berättigad

Optimum Rörteknik i Solna AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Alla Tiders Tak

F-skatt

Omdöme (14)

Moms-
berättigad

Stefans Hantverkare

F-skatt

Omdöme (24)

Moms-
berättigad

Lindqvist & Engström AB

F-skatt

Omdöme (130)

Moms-
berättigad

Enköping VVS & Värme AB

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

Dala-VattenTeam VVS AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Svensk Villavärme AB

F-skatt

Omdöme (13)

Moms-
berättigad

Byggingenjörsbyrån Norden AB

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

Mom Bygg & Service Ab

F-skatt

Moms-
berättigad

Helsinge Klimat AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

West Bygg & Kakel

F-skatt

Omdöme (3)

Moms-
berättigad

ELECTRIC SOLAR SVERIGE AB

F-skatt

Omdöme (2)

Moms-
berättigad

Mitheko AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Lennart Nilsson El & Kylservice AB

F-skatt

Moms-
berättigad

SKANDINAVISK ELINSTALLATION AB

F-skatt

Moms-
berättigad

Dryft Sverige AB

F-skatt

Omdöme (30)

Moms-
berättigad

EL Passion Stockholm AB

F-skatt

Omdöme (1)

Moms-
berättigad

Josephsons Kakelugnsmakeri AB

F-skatt

Omdöme (33)

Moms-
berättigad