Viktigt att tänka på inför din Badrumsrenovering
Funderar du på att renovera badrum? Det första du måste ta ställning till är om du behöver byta tätskikt. Om ditt badrum är relativt nytt kanske det räcker med en uppfräschning (nytt porslin, blandare och inredning), men om badrummet är äldre och du vill byta kakel & klinker krävs ett nytt tätskikt och det blir betydligt dyrare. Ta kontakt med en fackman på Dorunner om du är osäker. Innan du påbörjar ditt projekt är det också bra att veta vad du vill åstadkomma – skaffa inspiration genom att titta på bilder på nätet eller i magasin.
Läs mer
Vad kostar det att renovera badrum?
Kostnaden för att renovera badrum med nytt tätskikt beror främst på materialval och arbetskostnad.
Ett genomsnittligt badrum på ca. 6 m2 med enkla materialval (kakel, klinker, blandare och porslin) kostar mellan 108 000 och 132 000 kr
(efter ROT-avdrag). Faktorer utöver arbetskostnad som kan påverka priset är; pris på kakelplattor & porslin, plattsättning i mönster (diagonalt, omlott, större plattor osv.), rivning, golvvärme, flytta golvbrunn, dolda eller speciella rördragningar & armaturer, ventilation, el och om badrummet har fönster.
Söker du hjälp och bor i Uppsala? Läs detta först
Uppsala ligger norr om Stockholm med väldigt goda förbindelser, både pendeltåg och E4:an. Det är inte därför inte ovanligt att tjänsteföretag som utgår ifrån Stockholms norra förorter utifrån trafiksituationen hellre tar jobb i Uppsala än i Stockholm city eller söder om Stockholm. Detta innebär att man som boende i Uppsala har goda förutsättningar att få många offerter och svar i sin upphandling. Det är dock inte ovanligt att företag som reser lite längre tar betalat för restid eller vill ha reseersättning.
Priser från tjänsteutövare är högre än genomsnittet i landet och harmoniserar till stor del med priserna i Stockholms storstad. Detta bottnar i att tjänsteutövare och hantverkare i synnerhet betraktar Uppsala och norra Stockholm som en marknad (vilket är naturligt då de är en bilresande yrkeskår).
Bebyggelsen i Uppsala är väldigt blandad. Inom kommunen finns några av Sveriges äldsta och vackraste hus. Av kommunens invånare bor majoriteten i flerbostadshus (lägenheter); 36% bor i bostadsrätt, 22% i hyresrätt och hela 29% i småhus (villor) är vanligt. Då så lite som 22% bor i hyresrätt är ROT-jobb vanligt i kommunen (det tenderar att vara boende som äger sin bostad som renoverar).
Innan du väljer företag som ska hjälpa dig med ditt projekt rekommenderar vi dig att ta in ett par offerter att jämföra emellan. Titta noga på certifieringar, behörigheter och andra kunders rekommendationer innan du skriver avtal.