Renovera badrum till lägre pris – smarta tips för att komma ner i kostnad

Dags att renovera badrummet med en budget som jobbar emot dig? Inga problem! Det går att budgetrenovera ditt badrum, och ändå skapa en fantastisk förvandling.

Dags att renovera badrummet med en budget som jobbar emot dig? Inga problem! Det går att budgetrenovera ditt badrum, och ändå skapa en fantastisk förvandling. Bland annat genom att välja mer klassiska standardalternativ, lägga kraft på detaljerna och ta in offerter från flera olika hantverkare.

I det här inlägget har vi samlat våra bästa tips för att hjälpa dig att renovera ditt badrum så billigt som möjligt. Utan att tumma på kvaliteten, såklart. Lycka till!

Hitta hjälp via Dorunner

Måla eller kakla?

Badrummets största kostnad ligger nästan alltid i kaklet. Därför är det extra viktigt att tänka ett varv till här. Det finns många budgetalternativ att välja mellan, och ännu fler sätt att ändå skapa en exklusiv känsla med hjälp av dem.

Kakla billigt

Det bästa tipset är att välja ett snyggt standardalternativ, och det finns mängder av stilrena alternativ när det kommer till kakel. Den industriella kakelstilen, som är både klassisk och trendig, är till exempel baserad på standardstorleken 10x10cm eller 15x15cm. Här kan du komma undan med kakel för omkring 100 kronor/kvm. Ett billigt och snyggt sätt att kakla med andra ord!

Ett annat alternativ för att kakla billigare är att enbart kakla delar av badrummet. Du kan till exempel kakla ett mönster på ett mindre område, endast kakla golvet eller bara kakla nedre halvan av väggarna. Med lite fantasi går det att hitta fantastiska lösningar till ett lågt pris.

Måla billigt

Att måla badrumsväggarna ansågs länge som ett billigt och tråkigt alternativ till kakel. Idag är det ett trendigt alternativ, med hundratals valmöjligheter i såväl färg som mönster. Varför inte välja en färg som sticker ut för att skapa en lyxigare och mer personlig känsla?

Klinker – lättskött och hållbart

Den tidlösa klinkern är ett alternativ som håller länge, samtidigt som det är lätt att göra rent. Det finns massvis av stilar och alternativ när det kommer till klinker. Det bästa sättet att komma billigt undan är att göra din research och jämföra flera olika alternativ innan du väljer.

Jämför hantverkare och ta in flera offerter

Även om du kan göra mycket av jobbet själv när det kommer till badrumsrenoveringen så kommer du troligtvis behöva anlita hantverkare för att få hjälp att utföra vissa väsentliga delar av renoveringen.

För att hitta det bästa och mest prisvärda alternativet behöver du först och främst punkta upp exakt vad du behöver hjälp med, och vad du kan göra själv. På så sätt är det enklare att få tillbaka så exakta offerter som möjligt.

Det är klokt att begära offerter från flera olika företag, exempelvis genom en tjänst som Dorunner. På så sätt kan du enkelt jämföra de med varandra, och därefter välja det bästa och mest ekonomiska alternativet. Baserat på dina behov, och din plånbok!

Dags att renovera badrummet?

Hitta proffsen hos oss på Dorunner!

Badrumsmöbler och inredning

Hitta billiga badrumsmöbler

En bra grundregel när det kommer till badrumsmöbler är att allt som är inbyggt kostar mer än det som inte byggs in. Ett sätt att komma billigare undan med badrumsmöblerna är därför att välja alternativ där rören inte är inbyggda. Med hjälp av rätt detaljer kan det dessutom vara både snyggt och trendigt. En enkel och stilren golvtoalett tillsammans med en avskalad kommod och välvalda detaljer därtill kan bidra till badrummets stil på ett fint sätt.

Är du mer sugen på att ha en öppen planlösning i badrummet, kan du med hjälp av väggkonsoler och plankor från brädgården fixa ett hyllplan med förvaring istället för en kommod. Fynda också möbler på loppisar och utförsäljningar och piffa till eller bygg om dem så att de passar perfekt in i ditt badrum. Är budgeten begränsad gäller det att tänka utanför boxen.

Badrumsinredning till ett lägre pris

Det går att hitta billig badrumsinredning. Endast fantasin kan sätta gränserna för vad du kan åstadkomma! Genom att välja stilrena och avskalade budgetalternativ när det kommer till de större möblerna, kan du sedan lyfta den exklusiva stilen genom unika detaljer. Det är detaljerna som skapar den där unika helheten, och sätter tonen på ditt badrum.

Snygga beslag kan till exempel lyfta badrummet avsevärt. Gå till ett byggvaruhus och leta efter handtag, pappershållare, knoppar och andra delar som du själv kan komplettera med. Det är ofta billigare att köpa själv än att gå genom en badrumsleverantör. Och dessutom får du den där unika touchen. Glöm inte heller att du kan åstadkomma mycket själv genom små och enkla medel. Måla om en budgetlampa till en annan färg med en sprayburk eller skapa en trendig spegel med hjälp av fogskum, så kan du skapa inredning som ingen annan har.

Vi har räknat på kostnaderna

Vad kostar egentligen de olika delarna av en badrumsrenovering? Vi har räknat på det och gjort en enkel kostnadsuppskattning. Kolla in hela artikeln.

Hitta rätt hantverkare – Dorunner hjälper dig

Oavsett vilken typ av hjälp du behöver inför badrumsrenoveringen löser vi på Dorunner det åt dig. Vi matchar ihop dig med proffsiga hantverkare och du får upp till 5 olika offerter från passande företag. Då kan du i lugn och ro jämföra och välja det som passar just dig och dina behov bäst.

På vår webbplats kan du dessutom läsa omdömen från andra som har anlitat hantverkare hos oss – allt för att du som kund ska känna dig så trygg som möjligt.

Så funkar vår offertförmedling
Berätta om ditt projekt

1. Berätta om ditt projekt

Låt oss veta vad du behöver hjälp med! Vi kopplar ihop dig med duktiga företag nära dig.

Välj företag

2. Välj företag

Jämför offerter, chatta direkt med företag, läs omdömen och se tidigare referensprojekt innan du väljer företag.

3. Låt proffsen göra jobbet

Känn dig trygg med att få hjälp av erfarna hantverkare och företag, och njut av all den extra tid du helt plötsligt har!

När du gör en offertförfrågan på Dorunner får du upp till fem offerter från hantverkare. Du får då en bra första uppfattning av arbetskostnaderna.

Fler artiklar inom Badrum