5 tips för att lyckas med ditt altanprojekt 

För att altanen ska bli den plats som ni drömmer om är det bra att ta in ett proffs som kan hjälpa er.

Med rätt så enkla medel så kan ert altanprojekt leda till ett extra uterum. En plats där det är mysigt att umgås och under hela året, när vädret tillåter det.

För att altanen ska bli den plats som ni drömmer om är det bra att ta in ett proffs som kan hjälpa er. 

Med rätt så enkla medel så kan ert altanprojekt leda till ett extra uterum. En plats där det är mysigt att umgås och under hela året, när vädret tillåter det.

Så fungerar Dorunner

1

Skapa en gratis offertförfrågan på dorunner.se

2

Jämför och välj bland flera leverantörer. Du får upp till 5 offerter.

3

Få jobbet utfört av ett kvalitetssäkrat proffs

”Tänk på att du kanske inte ser det ett tränat öga kan upptäcka. Det går kanske att bygga altanen i en vinkel som ger mer plats på ett helt naturligt sätt”.

Så här lyckas du med ditt altanprojekt

1. Se till förutsättningarna

Oavsett om du ska bygga en altan eller vill utveckla det som redan finns på plats så gäller det att tänka rätt. Storleken på altanen styrs av hur stor trädgården är. Tänk på att du kanske inte ser det ett tränat öga kan upptäcka. Det går kanske att bygga altanen i en vinkel som ger mer plats på ett helt naturligt sätt.

2. Tänk på insyns- och vindskydd

Ett plank som löper runt hela eller bara vid vissa delar av altanytan kan vara bra på flera sätt. Insynsskydd är viktigt. Även om ni trivs med era grannar så är det inte alltid så att ni vill att de ska veta precis vad ni gör på altanen. Insynsskyddet är också ett vindskydd. Det gör att ni kan sitta utomhus, grilla och ha det trevligt även då det är lite blåsigt.

3. Möbler som ger förvaring

Ta till vara på ytan som finns med smarta möbler. Det går till exempel att bygga bänkar som också är förvaringslådor. I dessa placerar ni saker som dynorna som ni vill ha på bänken då ni sitter på den. Det går också att bygga ihop en altan med en mindre bod. Det ger utmärkt förvaring som smälter samman fint med altanens arkitektur.

4. Ljusa och varma kvällar

För att kunna sitta ute och umgås på altanen en sen kväll så behövs det ljus. Betänk hur det går att använda spotlights och utomhuslampor på ett bra sätt. Det kan också finnas intresse av någon form av uppvärmning vid sittplatser då ni planerar utomhusaktiviteter under vår och höst. Med ljus och värme så blir altanens yta ett extra rum där det alltid finns frisk luft.

5. Sköt om din altan!

När ni har renoverat eller byggt en ny altan så är det viktigt att fortsatt sköta om den. Missa inte att impregnera trä. Det går att göra med linolja. Kanske är det dags för att måla allt trä i en ny färg för att fräscha upp och förnya.
Ett altanprojekt är egentligen aldrig slutfört. Genom att ta hand om altanens trädpartier och sköta den inredning som finns på den så förblir platsen trivsam och vacker. Ta för vana att underhålla altanens alla delar inför varje säsong. Då blir det också dags för mindre altanprojekt för att uppdatera och förbättra uteplatsen.

Hitta rätt hjälp på Dorunner

Behöver du hitta en pålitlig hantverkare som kan göra jobbet åt dig? Skapa en offertförfrågan hos oss och jämför olika företag och offert – välj sedan enkelt det företag som passar dig bäst!

När du gör en offertförfrågan på Dorunner får du upp till fem offerter från hantverkare. Du får då en bra första uppfattning av arbetskostnaderna.

Trädgård & uteplats

För att altanen ska bli den plats som ni drömmer om är det bra att ta in ett proffs som kan hjälpa er. Med rätt så enkla medel så kan ert altanprojekt leda till ett extra uterum. En plats där det är mysigt att umgås och under hela året, när vädret tillåter det.
Om du försår dina växter har dina små grödor bättre chanser att klara sig från att bli uppätna av sniglar och blomningssäsongen kan komma igång tidigare. Gör plats på fönsterbrädorna för här ska odlas!

I norr har första snön redan fallit medan löven knappt börjat ändra färg i söder. Men när det väl sätter…

Det är många som behöver ett bra förråd och det kostar en bra slant att hyra ett. När det finns…

Det går att bada varmt och gott året om. I en badtunna så kan du sitta och tänka på livet….

Det finns en pool för din tomt! Det är säkert. Men precis vilken du ska välja kan bero på flera…