{[ message.text ]}

Viktigt att tänka på inför din Köksrenovering

Funderar du på att renovera köket? Innan du påbörjar ditt projekt är det viktigt att fundera igenom hur du vill ha ditt kök, och att skaffa inspiration. Tänk speciellt på placering av diskho, spis och diskmaskin samt hur de förhåller sig till varandra. Ofta vill vi skölja av tallrikar i diskhon och sedan stoppa dem i diskmaskinen, man vill snabbt spola av en smutsig stekpanna i diskhon och du vill slippa gå en kilometer när du tömmer diskmaskinen. Ogenomtänkta placeringar kan irritera dig i ett senare skede. Tänk på att inbyggda vitvaror ofta är lite mindre och tar längre tid att montera.

Läs mer

Vad kostar det att renovera köket?

Att renovera köket kan kosta hur mycket, eller lite som helst. Ibland räcker det med att måla eller byta luckor, kanske i kombination med att byta handtag/knoppar eller bara byta bänkskiva (från trä till sten) för att skapa en ny och fräsch känsla. Om du ska bygga ett kök från grunden handlar det om arbets- och materialkostnader. Materialet är främst; bänkskiva, skåp, skåpinredning, köksluckor, el & vvs-armaturer, vitvaror och stänkskydd. Arbetskostnaden är främst relaterat till att; förbereda/regla väggar och golv, ventilation, montera skåp & luckor, sätta passbitar, måtta in alla delar inkl. bänkskiva, eldragningar, rördragningar, montera armaturer (lampor och blandare) och täcksidor. För ett normalstort enkelt kök får man räkna med ca. 50 ́000 i materialkostnader och ungefär lika mycket i arbetskostnad (efter ROT). Priset varierar mycket beroende på val av köksleverantör, bänkskiva och vitvaror. Vill du platsbygga ett kök av lösvirke kostar det betydligt mycket mer.

Ta in offerter via Dorunner för att få exakt pris. Glöm inte att göra en tydlig beskrivning för att få så bra svar som möjligt.

Skapa offertförfrågan

Så här fungerar Dorunner Offert

1. Beskriv vad du behöver hjälp med

Vi kontaktar lokala leverantörer

2. Jämför och välj bland flera leverantörer

Läs omdömen och referenser

3. Få jobbet utfört av ett kvalitetssäkrat proffs

Söker du hjälp i Örebro? Lite mer om Örebro nedan!

Befolkningsmässigt så är Örebro Sveriges sjunde största kommun, ca 150 000 personer bor i Örebro på en yta av 1380,1 km² (landareal). Örebro ligger nära till resten av Sverige, ca 20 mil till Stockholm och 30 mil till Göteborg.
I Örebro finns ungefär 12 000 registrerade företag. Totalt finns det mer än 74 802 bostäder i dagsläget enligt Örebro kommuns statistikdatabas och då är 23 462 småhus, 34 520 flerbostadshus med hyresrätter, 9 587 flerbostadshus med bostadsrätter och 1526 övriga hus.

Vart än du behöver hjälp i Örebro så kan vi hjälpa dig med ditt uppdrag, lämna förfrågan idag så du får kontakt med våra pålitliga medlemsföretag i Örebro.
Har du en firma i Örebro som jobbar inom ROT & RUT så kan du ansluta ditt företag idag och komma igång och få tillgång till våra värdefulla uppdrag!

Exempelguide för utformning av din beskrivning

Beskriv ditt projekt så utförligt som möjligt. Då blir det lättare för företagen att ge dig en offert. I regel är det bra att uppge; yta, antal, avstånd, modell, underlag osv. men det varierar naturligtvis beroende på vad du vill ha hjälp med. Nedan ser du ett par exempel på andra som efterfrågat hjälp med Köksrenovering i Örebro

Relevanta artiklar - Köksrenovering

Går du i tankarna på att renovera ditt kök? Ett kök ska både vara vackert och funktionellt på många sätt och därför är det bra om man har gjort en genomtänkt planering innan man börjar med en köksrenovering. I den här artikeln hittar du de vanligaste missarna vid köksrenovering som är bra att tänka på innan du startar med renoveringen.  Ogenomtänkt budget En vanlig miss är att man inte har gjort en genomtänkt budget. Börja med att bestämma dig för ett generellt kostnadstak och börja sedan planera och budgetera för vad materialkostnaden och hantverkarkostnaden kommer att ligga på.  För lite förvaring & arbetsyta I ett kök behövs det ofta en hel del förvaring och arbetsyta. En av de vanligaste missarna är att man planerar för alldeles för lite förvaring och yta. Tänk på vad du har för köksredskap och hur stora ytor du vill ha och planera ett så lättarbetat kök där köksredskapen är lättillgängliga. Dåligt ventilationssystem  Att installera en fläkt som har en bra osuppfångning, ljudnivå och rengöring är viktigt. Ett bra ventilationssystem kommer att förbättra kvaliteten på inomhusluften medan ett dåligt endast kommer att rengöra luften utan att ta bort matlukten.  Ogenomtänkt placering av ljuskällor I ett kök är det viktigt att man har tillräckligt med ljus och därför ska planering av ljus och eluttag ske tidigt vid en renovering. Tänk på vart över köksbänken du kan behöva ha bra arbetsljus och vilken typ av allmänbelysning och stämningsbelysning du vill ha i ditt kök.  Långsiktig design  Även om det kan vara lockande att välja trendig design så kan det vara bra att undvika att falla för de allra senaste kökstrenderna. Trender är ofta kortvariga och därför kan det vara bra att välja ett klassiskt kök där detaljerna enkelt kan bytas ut beroende på nuvarande trend. 

Läs mer

Är du en av dem som tycker att det är tråkigt att sommaren snart är slut och att hösten närmar sig med stormsteg? För att muntra upp dig har vi listat 10 höstprojekt som du kan se fram emot att ta dig an hemma. Små projekt kan lyfta ditt hem ordentligt. Möblera om När sommaren är slut och du ska spendera mer tid inomhus kanske du tycker att det känns trångt. Passa på att möblera om eller rensa ut de där sakerna som känns överflödiga. Det kanske även är dags att ta en sväng till soptippen? Måla om eller tapetsera om Varför inte passa på att måla om de där köksluckorna? Det är enkelt att göra och skapar snabbt en ny känsla i ditt kök. För den som vågar sig på att tapetsera ger det alltid ett extra lyft till rummet med en härlig tapet. Se över belysningen Har du haft samma lampor och belysning ett tag nu? Ny belysning kan göra mycket för ett rum – tänk vad du vill belysa i rummet och försök skapa kontraster med ljussättningen. Bygg en platsbyggd hylla Att ha en platsbyggd hylla är både snyggt och funktionellt, det kan både vara ett inredningselement samt en plats där du kan stoppa undan saker. Detta är ett projekt för den händiga. Bygg en sänggavel Har du inte en sänggavel eller har du tröttnat på den du har? En fin sänggavel kan göra mycket för hela sovrummet. Det bästa med att bygga en egen är att du kan bestämma dess utseende och klä den i just det tyget som du tycker om! Installera en braskamin Visst är det mysigt att ha en braskamin och mysa framför när mörkret lägger sig under kalla höstkvällar? Varför inte passa på att installera en i ditt vardagsrum den här hösten? Behöver du hjälp av ett riktigt proffs med ditt hemmaprojekt i höst? Då vet du vart du ska leta.

Läs mer

Sök bland våra 14814 anslutna medlemsföretag Läs referenser, beskrivningar och mycket mer