Företagets logotyp

Familjen Byggare AB

Omdömen (0)

Kontaktperson

Jesper Nandorf

  • EDSVALLABACKEN 16 -18, 123 43 Farsta
  • Medlem på Dorunner sedan: 2016
  • Innehar F-skatt
  • Registrerad för moms

Familjen Byggare AB ansvarar själv för informationen. Kontrollera att den stämmer innan du anlitar bolaget.

Om Familjen Byggare AB

Familjen Byggare är ett familjeföretag som har fokus på hållbart byggande. Det innebär att vi både tänker på de material man använder i ett projekt, men även på att det skall vara rätt lösning underhållsmässigt.

Vi är med från idé & produktion till förvaltning.

Företaget startades 1966 av Gabriel Nandorf och har bedrivit byggverksamhet sedan dess. Under 90-talet skrevs företaget över på Magnus Nandorf som är barnbarn till Gabriel. Idag drivs företaget av Jesper, Magnus & Marcus Nandorf

Certifikat & Intyg

Notera att företagen själva lägger upp de kvalitetsstämplar de besitter och vill berika sin profil med. Vi gör vissa stickprov, men för att vara helt säker kan du själv be företaget styrka tillhörighet. På de flesta branschorganisationernas hemsidor kan du dessutom söka i medlemsregister för att verifiera medlemskap.

certifikatlogo

Kollektivavtal

Läs mer

Kollektivavtal är ett skriftligt avtal mellan arbetstagarorganisation och arbetsgivarorganisation eller enskild arbetsgivare som reglerar löner och övriga anställningsvillkor för arbetstagare.

certifikatlogo

Ansvarsförsäkring

Läs mer

Ansvarsförsäkring är en försäkring som täcker den försäkrades skadeståndsskyldighet enligt allmänna skadeståndsrättliga regler och enligt flertal företagsförsäkringar också ersättningsskyldighet enligt olika standardavtal, som till exempel AB 04 och ABT 06.

certifikatlogo

Byggfelsförsäkring

Läs mer

Byggfelsförsäkring i 10 år. En byggfelsförsäkring ger ett försäkringsskydd för fel i entreprenaden i 10 år. Försäkringen följer huset, så om du flyttar tar den nya ägaren över försäkringsskyddet. För ett vanligt hus kostar en byggfelsförsäkring cirka 10 000 - 40 000 kr.

certifikatlogo

Heta Arbeten

Läs mer

Heta Arbeten är ett samlingsnamn för arbetsmoment som medför uppvärmning eller gnistbildning och som kan riskera att orsaka brand. Samtliga stora försäkringsbolag i Sverige ställer krav på att Heta Arbeten skall utföras av certifierade hetarbetare. Kraven regleras i försäkringsbolagens försäkringsvillkor. Det kan handla om svetsning, skärning, lödning eller arbeten med snabbroterande verktyg. Brandfarliga heta arbeten som utförs på tillfällig arbetsplats kallas Heta Arbeten.

Referenser

Bromma, Om- & Tillbyggnad 110m2 [2013]

Projektet omfattade en tillbyggnad på ca 45m2 fördelat på 2plan, tillbyggnaden byggdes upp med platta på mark, väggar av trä, utsidan vart klädd av panel med lockläkt. Sadeltaket anslut i vinkel mot det gamla taket som också renoverades. I övrigt i huset renoverades övervåningen med ny isolering i bjälklag, nytt undergolv, golvvärme, nytt kök samt samtliga nya ytskikt. Familjen Byggare fick även förtroendet att fortsätta ut på tomten när våren kom och anlägga altaner med trappor, samt klä in en befintlig balkong.

Bromma, Om- & Tillbyggnad 130m2 [2014-2015]

Projektet omfattade en tillbyggnad på ca 70m2 fördelat på 2plan, grunden uppfördes som platta på mark, murade väggar på nedre plan med putsad in & utsida. Övre plan byggdes med trästomme klädd av panel med lockläkt på utsidan. Sadeltaket anslut i vinkel mot det gamla taket som också renoverades. Nytt lertegel anlades istället för de gamla betongpannorna. Källaren i det befintliga huset dränerades och till det byggdes en stenkista för omhändertagande av dagvattnet. När projektet började lida mot sitt slut så fick vi förtroendet att fortsätta in i källaren på nedre plan som byggdes om till en nedervåning. Golven blev avjämnade, platon + golvvärme anlades samtliga ytterväggar renoverades och el fälldes in. Nya väggar slogs upp för att bilda nya rum. Badrum & tvättstuga totalrenoverades. Alla ytskikt renoverades. I skrivande stund har även Familjen Byggare fått ytterligare förtroende i att renovera badrum + hall på övervåningen.

Handen, Nyproduktion av enbostadshus 250m2 + garage [2014-2015]

Projektet omfattar nybyggnation av ett tvåplans hus i suterräng och pulpettak. Nedre plan bestod delvis av en murad stomme. Även garaget är uppbyggd med en murad stomme. Familjen Byggare utförde projektet på totalentreprenad vilket innebar att vi uppförde projektet i tre delar - Projektering (Ritningar för bygglov, produktionsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkning samt upprättande av egenkontrollplan med tillhörande egenkontroller) - Utförande (Platta på mark, husbyggnation, el, rör, ventilation, materielleverans mm.) - Överlämnande (Kvalitetspärm, drift- & underhålls instruktioner, OVK-besiktning, sotarintyg mm.)

Handen, Nyproduktion av enbostadshus 250m2 [2014-2015]

Projektet omfattar nybyggnation av ett tvåplans hus med burspråk & sadeltak. Familjen Byggare utförde projektet på totalentreprenad vilket innebar att vi uppförde projektet i tre delar - Projektering (Ritningar för bygglov, produktionsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkning samt upprättande av egenkontrollplan med tillhörande egenkontroller) - Utförande (Platta på mark, husbyggnation, el, rör, ventilation, materielleverans mm.) - Överlämnande (Kvalitetspärm, drift- & underhålls instruktioner, OVK-besiktning, sotarintyg mm.)

Lidingö, Köksrenovering 40m2 [2014]

Projektet omfattade en totalrenovering av kök, där det gamla revs. Väggar förstärktes, nytt golv anlades, tak gipsades och infällda spotlights-skenor fälldes in i gipsen. Lundins kök levererade ett utmärkt kök i mycket hög kvalitet som monterades, nytt stänkskydd av handgjort kakel sattes upp. Rummet försågs även med en ny fönsterdörr.

Lidingö, Ombyggnation 80m2 [2014]

Projektet omfattade en ombyggnation på ca 80m2 på nedre plan i ett radhus. Ombyggnationen bestod av totalrenovering av ett badrum, fönsterbyte samt renovering av samtliga ytskikt.

Tumba, Tillbyggnad 30m2 [2015]

Projektet omfattade en tillbyggnad på ca 30m2 fördelat på 2plan, tillbyggnaden byggdes upp med platta på mark, väggar av trä, utsidan vart klädd av stående panel. Sadeltaket anslut i vinkel mot det gamla taket. Tillbyggnaden försågs med golvvärme i båda planen. Familjen Byggare fick också förtroendet att göra mindre renoveringar i det befintliga huset.

Omdömen

Familjen Byggare AB har inte fått något omdöme ännu.