Golv

Lägga golv

Ska du lägga nytt golv finns det en rad olika alternativ vad gäller material som varierar i pris, såsom parkettgolv och laminatgolv. Ska du slipa golvet kanske du ställer dig frågan om du kan göra det själv eller om du ska anlita en golvläggare. Vi har samlat det du behöver veta i artiklar så som:

Isolera golv för lägre energiförbrukning

Golvisolering – hemmets tysta hjälte, dold under våra fötter och bortom vår syn. Denna osynliga barriär mellan komfort och kyla är nyckeln till ett behagligt och energieffektivt boende. Låt oss ta en djupdykning i världen av golvisolering, där varje kvadratmeter av ditt golv blir en oas av värme och lugn.

Läs mer »

Så lägger du klinkers i hallen

Det är mycket vanligt att lägga klinker i hemmets entré – det är inte bara snyggt, utan dessutom oerhört praktiskt. Klinkerplattor står emot fukt och smuts och är dessutom lätta att rengöra, vilket gör dem till ett perfekt val för just hallen.

Läs mer »

Lägga laminatgolv – vanliga misstag & hur du undviker dem

Laminatgolv har många fördelar som gör det till ett populärt val för många hushåll. Det är hållbart, motståndskraftigt, prisvärt och enkelt att lägga – vilket gör det till en attraktiv lösning för alla som vill utföra arbetet på egen hand. Men hur ska man egentligen gå tillväga när golvet ska läggas? Vad är viktigt att tänka på?

Läs mer »

Hur du tar hand om ditt betonggolv

Betonggolv har fått ett rejält uppsving på senare år. Allt fler har lärt sig uppskatta den rustika men ändå minimalistiska look som betong ger. Det används numera i såväl källare som vardagsrum, badrum och sovrum. Med det uppstår givetvis funderingar kring hur man bäst tar hand om ett betonggolv.

Läs mer »

Renovera ditt golv med microcement

Microcement är ett hyfsat nytt, väldigt tåligt och inte minst populärt renoveringsmaterial. Dess egenskaper ger en modern, stilren och industriell look, och är enklare att använda vid renovering än traditionell betong. Här tar vi upp allt som kan vara värt att veta om microcement.

Läs mer »

Ska du lägga golv på betongplatta? Tänk på detta!

Funderar du på att lägga in nytt golv på betongplatta? I de flesta villor finns det en betongplatta under hela huset. Om din villa har källare brukar även det golvet bestå av betong. Våtrum som badrum och tvättstugor har oftast också betongplattor som underlag.

Läs mer »
Inga fler inlägg