El & värme

El & värmesystem

Behöver du fixa någonting med elen där hemma? Eller har du ett värmesystem som behöver ses över? Oavsett om du ska byta strömbrytare, göra en elinstallation eller sätta in ett nytt värmesystem krävs god kunskap och koll på reglerna. Vissa saker kan du göra själv, förutsatt att du vet vad du håller på med. Oftast är det säkrast att anlita en kunnig elektriker. Vi går igenom vad du behöver veta om elinstallationer, till exempel:

Vilka elinstallationer får jag göra själv?
Dags för nytt värmesystem? Så väljer du rätt alternativ!
15 snabba tips: så kan du spara energi hemma

Eluttag utomhus med timer

Eluttag utomhus – det här bör du tänka på

Att tända grillen, slå på utebelsyningen eller infravärmen ute i trädgården eller uteplatsen är något som höjer stämningen och gör att man kan, och vill, nyttja uteplatsen under större delar av året. En förutsättning för att kunna fixa stämningen är praktiska eluttag utplacerade på rätt ställen.

Läs mer »

Att tänka på när du väljer smarta hem system

Har du någonsin drömt om ett hem där lamporna tänder sig själva, gardinerna sveper ner med elegans, och kaffebryggaren vaknar före dig för att servera det perfekta morgonkaffet? Välkommen till smarta hem, där teknik möter komfort på ett sätt som inte ens Tony Stark skulle tacka nej till.

Läs mer »
elburen golvvärme under trägolv

Golvvärme – vad kan det kosta?

Det är ingen hemlighet att det kan kosta mycket att installera elektrisk eller vattenburen golvvärme. Pris för arbeten som dessa är alltid svåra att bena ut, men här ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig som vill eller ska lägga golvvärme.

Läs mer »
Stenplattor med golvvärme i badrum

5 frågor och svar om golvvärme

Ska man välja vattenburen eller elektriskt golvvärme? Hur mycket kostar det? Hur blir det med elförbrukningen och värmekostnaderna påverkas de? Samt, kan man göra installationen själv eller behöver man ta in hjälp? I detta inlägg får du svaren!

Läs mer »
Inga fler inlägg