Drömmer du om att bygga nytt? Ta hjälp av en arkitekt

Man brukar säga att det är en långsiktig investering att ta in en arkitekt i ett tidigt skede, eftersom det är dennes jobb som ligger till grund för de kommande byggkostnaderna. Här kan man alltså göra stora besparingar på lång sikt genom att ta in professionell hjälp.

Vill du bygga nytt eller bygga ut? På Dorunner hittar du både hantverkare och arkitekter som kan hjälpa dig från start till mål.

En arkitekt är en kostnadsbesparing på lång sikt

En arkitekt planerar och gestaltar inom- och utommiljöer och kan hjälpa dig att visualisera dina drömmar.

Man brukar säga att det är en långsiktig investering att ta in en arkitekt i ett tidigt skede, eftersom det är dennes jobb som ligger till grund för de kommande byggkostnaderna. Här kan man alltså göra stora besparingar på lång sikt genom att ta in professionell personal.

En arkitekt kan även hjälpa dig att ta fram en planritning för att skicka in till Byggnadsnämnden inför ett bygglovsärende och ritningen fungerar även som en form av karta för dina hantverkare, som kan få en överblick av arbetet.

Så fungerar Dorunner

1

Skapa en gratis offertförfrågan på dorunner.se

2

Jämför och välj bland flera leverantörer. Du får upp till 5 offerter.

3

Få jobbet utfört av ett kvalitetssäkrat proffs

”Man brukar säga att det är en långsiktig investering att ta in en arkitekt i ett tidigt skede, eftersom det är dennes jobb som ligger till grund för de kommande byggkostnaderna”.

Vad ska jag tänka på innan jag anlitar en arkitekt?

Vad ska du tänka på innan du anlitar en arkitekt? Kom förberedd. Ha koll på din budget och dina förutsättningar. Prioritera vad som är viktigast för dig i bygget, och kommunicera detta till din arkitekt så att ni har samma bild av projektet.

Hitta en arkitekt som är duktig på just din typ av projekt. Olika arkitekter kan vara duktiga på olika saker, och kanske har de en speciell stil eller uttryck. Du kan alltid be din arkitekt om ett par referensprojekt för att se hur tidigare arbeten sett ut.

När du valt arkitekt ska du kontrollera att de har en konsultansvarsförsäkring. Om skador uppstår som beror på att arkitekten gett dig felaktiga råd, beräkningar, anvisningar, ritningar eller beskrivningar så ska en sådan försäkring täcka uppkomna skador.

Hur vet jag om mitt bygge kräver bygglov?

Byggnadsnämnden kan svara på om ditt projekt kräver bygglov. Kontakta nämnden i den kommun där din bostad ligger. Om de anser att du behöver ett bygglov kan de ge dig vägledning och råd gällande hur du ska gå vidare med ditt ärende.

Börja alltid på Dorunner om du behöver hjälp. Hos oss hittar du tusentals medlemsföretag som kan hjälpa dig med dina hantverks- och tjänstebehov.

Hitta en arkitekt till ditt projekt

När du gör en offertförfrågan på Dorunner får du upp till fem offerter från hantverkare. Du får då en bra första uppfattning av arbetskostnaderna.

Fler inlägg

Fel och misstag i samband med badrumsrenoveringar ökar i takt med att vi renoverar allt mer. Ofta beror det på att kompetensen brister hos de som utför arbetet, och det kan bli kostsamt att rätta till i efterhand.
Källaren är den perfekta ytan för att bygga en relaxavdelning. Med liten mängd insyn och ljusinsläpp kan du skapa ett riktigt mysigt och avkopplande rum.
Kök- och badrumsrenoveringar är två typer av renoveringar som ofta drar upp värdet på bostaden. Lyckade förändringar av planlösningen kan också vara väldigt positivt rent ekonomiskt vid en försäljning.
Dags att renovera badrummet med en budget som jobbar emot dig? Inga problem! Det går att budgetrenovera ditt badrum, och ändå skapa en fantastisk förvandling.
Vad kostar det att renovera ett badrum? Vi har gjort en kostnadsuppskattning, kolla in vår guide och lär dig mer om badrumsrenovering.