Drömmer du om att bygga nytt? Ta hjälp av en arkitekt

Det är en långsiktig investering att ta in en arkitekt i ett tidigt skede, eftersom det är i den fasen man kan förändra byggnadskostnaderna.

Vill du bygga nytt eller bygga ut? På Dorunner hittar du både hantverkare och arkitekter som kan hjälpa dig från start till mål.

Hitta hjälp via Dorunner

”Man brukar säga att det är en långsiktig investering att ta in en arkitekt i ett tidigt skede, eftersom det är dennes jobb som ligger till grund för de kommande byggkostnaderna”.

En arkitekt är en kostnadsbesparing på lång sikt

En arkitekt planerar och gestaltar inom- och utommiljöer och kan hjälpa dig att visualisera dina drömmar.

Man brukar säga att det är en långsiktig investering att ta in en arkitekt i ett tidigt skede, eftersom det är dennes jobb som ligger till grund för de kommande byggkostnaderna. Här kan man alltså göra stora besparingar på lång sikt genom att ta in professionell personal.

En arkitekt kan även hjälpa dig att ta fram en planritning för att skicka in till Byggnadsnämnden inför ett bygglovsärende och ritningen fungerar även som en form av karta för dina hantverkare, som kan få en överblick av arbetet.

Vad ska jag tänka på innan jag anlitar en arkitekt?

Kom förberedd. Ha koll på din budget och dina förutsättningar. Prioritera vad som är viktigast för dig i bygget, och kommunicera detta till din arkitekt så att ni har samma bild av projektet.

Hitta en arkitekt som är duktig på just din typ av projekt. Olika arkitekter kan vara duktiga på olika saker, och kanske har de en speciell stil eller uttryck. Du kan alltid be din arkitekt om ett par referensprojekt för att se hur tidigare arbeten sett ut.

När du valt arkitekt ska du kontrollera att de har en konsultansvarsförsäkring. Om skador uppstår som beror på att arkitekten gett dig felaktiga råd, beräkningar, anvisningar, ritningar eller beskrivningar så ska en sådan försäkring täcka uppkomna skador.

Hitta rätt hantverkare – Dorunner hjälper dig

Oavsett vilken typ av hjälp du behöver inför ditt husprojekt löser vi på Dorunner det åt dig. Vi matchar ihop dig med proffsiga hantverkare och du får upp till 5 olika offerter från passande företag. Då kan du i lugn och ro jämföra och välja det som passar just dig och dina behov bäst.

På vår webbplats kan du dessutom läsa omdömen från andra som har anlitat hantverkare hos oss – allt för att du som kund ska känna dig så trygg som möjligt.

Hur vet jag om mitt bygge kräver bygglov?

Byggnadsnämnden kan svara på om ditt projekt kräver bygglov. Kontakta nämnden i den kommun där din bostad ligger. Om de anser att du behöver ett bygglov kan de ge dig vägledning och råd gällande hur du ska gå vidare med ditt ärende.

Börja alltid på Dorunner om du behöver hjälp. Hos oss hittar du tusentals medlemsföretag som kan hjälpa dig med dina hantverks- och tjänstebehov.

Hitta en arkitekt till ditt projekt

På Dorunner hittar du tusentals medlemsföretag som kan stå till tjänst när du har hantverks- och tjänstebehov, däribland arkitekter och arkitektbyråer. 

Hitta arkitekt här

Så funkar Dorunner
Berätta om ditt projekt

1. Berätta om ditt projekt

Låt oss veta vad du behöver hjälp med! Vi kopplar ihop dig med duktiga företag nära dig.

Välj företag

2. Välj företag

Jämför offerter, chatta direkt med företag, läs omdömen och se tidigare referensprojekt innan du väljer företag.

3. Låt proffsen göra jobbet

Känn dig trygg med att få hjälp av erfarna hantverkare och företag, och njut av all den extra tid du helt plötsligt har!

När du gör en offertförfrågan på Dorunner får du upp till fem offerter från hantverkare. Du får då en bra första uppfattning av arbetskostnaderna.

Fler artiklar inom Kök