Magasinering Stockholm – för dig som ska flytta

Det finns många anledningar till att behöva hyra ett förråd för förvaring av möbler och annat, men ibland är det svårt att veta hur. Här svarar vi på 3 vanliga frågor om magasinering i Stockholm - kanske kan det hjälpa dig på traven?

Ska du flytta och är i tillfälligt eller långsiktigt behov av magasinering i Stockholm eller runt om? Kanske är du mellan två boenden och behöver hyra förråd för att tillfälligt magasinera alla dina ägodelar. Eller du kanske ska flytta något mindre och behöver ha någonstans att förvara sådant som inte får plats i ditt nya hem.

Oavsett anledning så kan det vara svårt att veta hur du bör tänka när du vid hyrning av förråd eller ett så kallat ”self storage”. Du vill dels hitta ett förråd som ligger nära, men även ett som inte kostar skjortan varje månad.

Hitta hjälp via Dorunner

I denna artikel svarar vi på 3 vanliga frågor vad gäller magasinering i Stockholm:

 • Vad kostar det att boka och hyra ett förråd?
 • Hur stort förråd behöver jag?
 • Hur går jag tillväga för att hitta den bästa hyr-lösningen för mig?

”En bra tumregel är att 1 kvm rymmer ca 15 flyttkartonger.”

1. Hur mycket kostar det att hyra förråd?

Med tanke på de oändligt många val av förrådsalternativ och så kallad ”self storage” som finns runt om i Stockholm så kommer troligtvis priset komma att bli en avgörande faktor när du sållar ut och väljer vilket förråd du kan tänka dig hyra för din förvaring.

Priset för att boka förvaring i ett förråd eller ”self storage” varierar och det finns en hel del faktorer som påverkar priset. Men med stora mått mätt kan man säga att det ligger på ungefär ca 250 kr per kvadratmeter och månad.

Storleken påverkar priset

Kostnaden för att boka och hyra ett förråd för magasinering i Stockholm beror först och främst på storleken, alltså hur många kvadratmeter förråd du behöver till dina saker.

 • Ett förråd på 1,5 kvm i Stockholm ligger mellan 400 och 600 kr/mån.
 • Ett förråd på 6 kvm i Stockholm ligger mellan 1000 och 2000 kr/mån.
 • Ett förråd på 12 kvm i Stockholm ligger mellan 2000 och 3000 kr/mån.

Hur länge ska du hyra?

De flesta anläggningar som erbjuder magasinering har dessutom en startrabatt, vilket innebär att du får de första månaden/månaderna till ett billigare pris. Så om du endast behöver hyra förråd i ett par månader i samband med en flytt så kan du ändå komma relativt billigt undan.

Så beroende på om du endast tänker magasinera under en kortare tid, eller långtidshyra?

Ju mer centralt desto dyrare

Bor du i Stockholm eller någon annan storstad så har du tyvärr dragit nitlotten när det kommer till prisvärd förvaring. ”Self storage”-anläggningar som ligger mer centralt är nämligen ofta dyrare än de som ligger lite längre utanför stan.

Så för att spara in på månadskostnaden av magasinering i Stockholm kan det vara smart att kika på alternativ för förvaring strax utanför Stockholm. Visst är det bekvämt med ett förråd nära, men har du tillgång till bil så kan det vara värt att köra några extra minuter.

Andra saker som kan påverka priset för magasinering är:

 • om man är mån om att ha ett förråd med ökad säkerhet
 • värme i förrådet
 • en specifik luftfuktighet
 • eller extra försäkring.
   

Allt detta kommer innebära ökat pris/mån för ditt förråd.

2. Hur mycket lagringsutrymme behöver jag för mitt self storage?

Det beror såklart först och främst på vad du behöver magasinera och hur mycket möbler och saker du har. En bra tumregel är att 1 kvm rymmer ca 15 flyttkartonger. Planerar du att flytta och behöver ett förråd som rymmer möbler och prylar för hela ditt bohag, så är en annan bra tumregel att ha ett förråd som motsvarar ca en tiondel av ytan du flyttar ifrån. Det vill säga om du flyttar från en lägenhet på 50 kvm så passar ett förråd på 5 kvm.

Till exempel: Hur mycket får plats på 5 kvm? Ett förråd på 5 kvm passar alltså bra om du ska flytta från en lägenhet med 2 rum och kök, som har möbler och saker på standardnivå. Den rymmer hela 80 flyttkartonger (ca) totalt.

Gå igenom dina saker innan

För att veta hur stort förråd du behöver så kommer du först få en uppfattning om hur mycket saker det är du behöver förvara. Så tänk på att gå igenom alla dina tillhörigheter i ditt hem och försök uppskatta hur mycket det är, innan du beslutar dig för storlek på förrådet. Oftast kan du få tillgång till förrådet redan efter några dagar, så du behöver inte boka långt i förväg.

När du vet hur mycket utrymme du behöver kan du börja jämföra priser och hitta den perfekta storage-lösningen för dina behov.

Står du inför en flytt men drar dig från att komma igång med flyttpackningen? Hur ska man tänka? Vart ska man börja? I vår artikel Packa inför flytt – våra 10 bästa tips kan få lite hjälp på traven.

3. Hur går jag tillväga?

Det finns en hel djungel av lagerlokaler i Stockholm som erbjuder både kort- och långtidsförvaring, vilket gör beslutet svårt. Ett sätt att börja jakten kan vara att fundera på hur lokalt du vill att ditt förråd ska ligga. Om du bor centralt kan det nämligen påverkar priset ganska mycket, så det kan vara värt att fundera på. Se till att jämföra priser och tjänster innan du fattar ett beslut.

Fråga dina vänner

Det är många företag och anläggningar att välja mellan, vi vet. Kanske har dina vänner eller familj koll på om det finns något bra förvaringsalternativ i området? De kanske helt enkelt har använt ett förvaringsutrymme tidigare och kan ge dig några rekommendationer.

Sök runt på nätet

Det finns flera webbplatser som erbjuder förteckningar över förvaringsutrymmen i Stockholm. Detta kan vara ett bra sätt att se över marknaden, jämföra priser och tjänster innan du fattar ett beslut.

Besök anläggningen

När du har hittat några potentiella lagringsalternativ, kan det vara en god idé att, innan du bokar något, faktiskt också personligen besöka de anläggningar du spanat in för att få en känsla för utrymmet och helt enkelt få lite koll på området. Går det smidigt att ta sig dit? Är det enkelt att parkera med en flyttbil? Känns det säkert? Hur lättåtkomligt ligger förråden i förhållande till parkering?

Övriga saker som är värt att känna till om magasinering i Stockholm:

 • Många ”storage”-anläggningar har begränsade öppettider som kan vara värt att hålla koll.

 • De flesta anläggningar kräver att du hyr förrådet minst en månad.

 • Den enda som har tillträde är du som hyr, och säkerheten på dessa anläggningar är hög.

 • I de flesta fall står du själv för flytten, transporten till anläggningen och packning av saker, men det finns ett fåtal företag som faktiskt även erbjuder upphämtning och transport av dina möbler och flyttkartonger.

Hjälp med flytten?

Är du i behov av hjälp för att transportera dina möbler och flyttkartonger? Du vet väl att du enkelt kan hitta och anlita en flyttfirma via Dorunner? Oavsett om du behöver hjälp med hela flyttprocessen, det vill säga att de packar, hämtar, transporterar och magasinerar dina flyttkartonger, eller om du bara vill ha hjälp med något av det. En flyttfirma hjälper dig helt enkelt i den mån du behöver.

Genom att skapa ett uppdrag hos Dorunner kan du enkelt komma i kontakt med upp till 5 olika företag. Få offerter, läs omdömen, jämför och välj i lugn och ro det företag som passar dig och dina behov bäst.

Så funkar vår offertförmedling
Berätta om ditt projekt

1. Berätta om ditt projekt

Låt oss veta vad du behöver hjälp med! Vi kopplar ihop dig med duktiga företag nära dig.

Välj företag

2. Välj företag

Jämför offerter, chatta direkt med företag, läs omdömen och se tidigare referensprojekt innan du väljer företag.

3. Låt proffsen göra jobbet

Känn dig trygg med att få hjälp av erfarna hantverkare och företag, och njut av all den extra tid du helt plötsligt har!

När du gör en offertförfrågan på Dorunner får du upp till fem offerter från flyttfirmor. Du får då en bra första uppfattning av vad det kan kosta.

Fler artiklar inom Flytt
Flyttlådor i lägenhet

Vad kostar en flyttfirma?

Dags att flytta? Då har du troligtvis en massa saker att fundera över. Vi reder ut vad du behöver tänka på inför en flytt och vad det kostar att flytta.

Läs mer »

Kostnad för transport av möbler

Ibland är allt man vill att bara kunna förflytta sina saker från punkt A till punkt B. Men som med så mycket annat är det ibland svårt att veta hur man går till väga. I denna artikel går vi igenom några olika alternativ.

Läs mer »