Kostnad för transport av möbler

Ibland är allt man vill att bara kunna förflytta sina saker från punkt A till punkt B. Men som med så mycket annat är det ibland svårt att veta hur man går till väga. I denna artikel går vi igenom några olika alternativ.

Kostnaden för transport av möbler kan variera baserat på faktorer så som storlek, vikt och antal. Andra faktorer som kan spela in är själva metoden för transportering. Det vill säga HUR du väljer att transportera dina saker.

Väljer du att anlita hjälp så kommer kostnaden troligtvis att öka, däremot sparar du in på din egen tid och energi.

I denna artikel kommer vi att gå igenom några olika typer av transportmetoder, vad som skiljer dem åt samt även kostnaderna för de olika metoderna.

Hitta hjälp via Dorunner

”Kostnaden beräknas oftast per person per timme och man vill i regel ha minst två personer som bär tunga, otympliga föremål.”

Vid transport av möbler

Beroende på om ditt syfte är att transportera enstaka möbler, eller om du planerar att transportera flera tunga möbler, så kommer valet av metod troligtvis att skilja sig åt.

Vad menas då med större möblemang i samband med flytt? En bra utgångspunkt här är en soffa. Det vill säga att allt som är i ungefär samma storlek och vikt som en soffa kan du räkna till begreppet ”större möblemang”.

Detta påverkar kostnaden

Har du köpt en stor möbel från andrahandsmarknaden och skulle behöva att den körs hem till dig? Då bör du tänka på följande saker när det kommer till kostnaden:

 • Uppskattad storlek, tyngd och ömtålighet:
  Hur stor är möbeln? Hur tung är möbeln? Är den ömtålig?
   
 • Körsträckan för transport:
  Hur långt ska möbeln transporteras?
   
 • Dag och tid på dygnet:
  När behöver transporten ske?

Skillnad i pris mellan olika transportmetoder

Flyttfirma

Vill du anlita en flyttfirma som kan hjälpa dig bära och transportera några enstaka möbler så kan det kosta mellan 300 och 500 kronor per person man hyr in.

Kostnaden beräknas oftast per person per timme och i regel brukar man vilja ha minst två personer för att bära tunga, otympliga föremål.

Transporthjälp från privatpersoner

Ett annat sätt att enkelt flytta enstaka möbler är genom digitala tjänster så som TipTapp. Där kopplas du samman med privatpersoner som har tillgång till bil och vill tjäna en extra slant genom att hjälpa dig.

Fördelen med dessa digitala tjänster är att du oftast kommer undan ganska billigt. Nackdelen är att det inte alltid är samma garantier på att jobbet blir gjort, eftersom det är privatpersoner och inte företag du jobbar mot. Har du otur kan du åka på en så kallad ”no show”, det vill säga att personen inte dyker upp.

Hitta bär- och transporthjälp​

Behöver hjälp med att flytta möbler? Det går enkelt att hitta både bärhjälp och transporthjälp hos Dorunner. 

Berätta vilken typ av hjälp du behöver, så matchar vi ut dig mot företag som passar in i din uppdragsbeskrivning.

Transportfirmor

Priset för att anlita en transportfirma kan ligga på allt mellan 400 och 1200 kronor, beroende på saker så som körsträcka, storlek, antal och vikt på möblerna som ska transporteras, tid på dygnet, vilken typ av bil som behövs samt hur ömtåliga möblerna är.

Vill du få mer exakta prisförslag för just din transport? Här kan du beskriva ditt behov och få prisförslag direkt från transportfirmor.

Postombud

Du kan även lösa transport av möbler genom postombud, men som privatperson är detta troligtvis det absolut dyraste alternativet.

Är du däremot ett företag som är i behov av att transportera ett flertal föremål så kan detta däremot vara en alternativ.

Ta transporteringen i egna händer

Du kan förstås också välja att flytta dina möbler på egen hand, eller med hjälp av vänner och familj.

Tänk dock på att detta alternativ kommer att kräva mer tid och ansträngning från din sida. Har du riktigt tunga föremål som ska transporteras, så som ett piano eller kassaskåp så är det ändå rekommenderat att anlita bärhjälp.

Om din bil inte räcker till så kan du relativt enkelt hyra en släpvagn, skåpbil eller till och med en flyttbil. Priset för att hyra släpvagn över en dag brukar ligga på cirka 300 kronor och för en liten skåpbil cirka 500 till 800 kronor.

Ta vara på skattereduktionen

Som privatperson har du rätt till en skattereduktion på 50% av arbetskostnaden när du tar in hushållstjänster, däribland flytt- och transporttjänster!

RUT-avdrag är alltså ett skatteavdrag som omfattar flytthjälp, bärhjälp, städning med mera, och kan utnyttjas med upp till 75 000 kr per person per år.

Om du har rätt till avdraget så görs detta oftast direkt av företaget du väljer att samarbeta med, så du behöver sällan tänka på det. Läs mer om hur RUT-avdrag fungerar.

Hitta rätt bärhjälp – Dorunner hjälper dig

Oavsett vilken typ av hjälp du behöver löser vi på Dorunner det åt dig. Vi matchar ihop dig med proffsiga flytt- eller transportfirmor och du får upp till 5 olika offerter från passande företag. Då kan du i lugn och ro jämföra och välja det som passar just dig och dina behov bäst.

På vår webbplats kan du dessutom läsa omdömen från andra som har anlitat transportfirmor hos oss – allt för att du som kund ska känna dig så trygg som möjligt.

Så funkar vår offertförmedling
Berätta om ditt projekt

1. Berätta om ditt projekt

Låt oss veta vad du behöver hjälp med! Vi kopplar ihop dig med duktiga företag nära dig.

Välj företag

2. Välj företag

Jämför offerter, chatta direkt med företag, läs omdömen och se tidigare referensprojekt innan du väljer företag.

3. Låt proffsen göra jobbet

Känn dig trygg med att få hjälp av erfarna hantverkare och företag, och njut av all den extra tid du helt plötsligt har!

När du gör en offertförfrågan på Dorunner får du upp till fem offerter från transportfirmor. Du får då en bra första uppfattning av vad det kan kosta.

Fler artiklar inom Flytt
Flyttlådor i lägenhet

Vad kostar en flyttfirma?

Dags att flytta? Då har du troligtvis en massa saker att fundera över. Vi reder ut vad du behöver tänka på inför en flytt och vad det kostar att flytta.

Läs mer »

Kostnad för transport av möbler

Ibland är allt man vill att bara kunna förflytta sina saker från punkt A till punkt B. Men som med så mycket annat är det ibland svårt att veta hur man går till väga. I denna artikel går vi igenom några olika alternativ.

Läs mer »