De vanligaste missarna vid köksrenovering

Går du i tankarna på att renovera ditt kök? Ett kök ska både vara vackert och funktionellt på många sätt och därför är det bra om man har gjort en genomtänkt planering innan man börjar med en köksrenovering. I den här artikeln hittar du de vanligaste missarna vid köksrenovering som är bra att tänka på innan du startar med renoveringen. 

 

Ogenomtänkt budget

En vanlig miss är att man inte har gjort en genomtänkt budget. Börja med att bestämma dig för ett generellt kostnadstak och börja sedan planera och budgetera för vad materialkostnaden och hantverkarkostnaden kommer att ligga på. Vill du veta mer om kostnaderna vid en köksrenovering? Kolla in vår artikel ”Vad kostar det att renovera köket?”.

 

För lite förvaring & arbetsyta

I ett kök behövs det ofta en hel del förvaring och arbetsyta. En av de vanligaste missarna är att man planerar för alldeles för lite förvaring och yta. Tänk på vad du har för köksredskap och hur stora ytor du vill ha och planera ett så lättarbetat kök där köksredskapen är lättillgängliga.

 

Dåligt ventilationssystem

Att installera en fläkt som har en bra os-uppfångning, ljudnivå och rengöring är viktigt. Ett bra ventilationssystem kommer att förbättra kvaliteten på inomhusluften medan ett dåligt endast kommer att rengöra luften utan att ta bort matlukten.

 

Ogenomtänkt placering av ljuskällor

I ett kök är det viktigt att man har tillräckligt med ljus och därför ska planering av ljus och eluttag ske tidigt vid en renovering. Tänk på vart över köksbänken du kan behöva ha bra arbetsljus och vilken typ av allmänbelysning och stämningsbelysning du vill ha i ditt kök.

 

Långsiktig design

Även om det kan vara lockande att välja trendig design så kan det vara bra att undvika att falla för de allra senaste kökstrenderna. Trender är ofta kortvariga och därför kan det vara bra att välja ett klassiskt kök där detaljerna enkelt kan bytas ut beroende på nuvarande trend.

Fler tips vid en stundande köksrenovering hittar du i vår artikel ”Vanliga misstag vid en köksrenovering – så undviker du dem”.

 

Vill du få hjälp att skapa ditt drömkök?

 

Anlita ett proffs från Dorunner