De vanligaste missarna vid köksrenovering

I detta inlägg går vi igenom de vanligaste missarna folk gör vid en köksrenovering. Läs och se till att inte göra samma misstag när det är dags för dig att renovera.

Går du i tankarna på att renovera ditt kök? Ett kök ska både vara vackert och funktionellt på många sätt och därför är det bra om man har gjort en genomtänkt planering innan man börjar med en köksrenovering. I den här artikeln hittar du de vanligaste missarna vid köksrenovering som är bra att tänka på innan du startar med renoveringen. 

Hitta hjälp via Dorunner

”En av de vanligaste missarna är att man planerar för alldeles för lite förvaring och yta.”

Ogenomtänkt budget

En vanlig miss är att man inte har gjort en genomtänkt budget. Börja med att bestämma dig för ett generellt kostnadstak och börja sedan planera och budgetera för vad materialkostnaden och hantverkarkostnaden kommer att ligga på.

För lite förvaring & arbetsyta

I ett kök behövs det ofta en hel del förvaring och arbetsyta. En av de vanligaste missarna är att man planerar för alldeles för lite förvaring och yta. Tänk på vad du har för köksredskap och hur stora ytor du vill ha och planera ett så lättarbetat kök där köksredskapen är lättillgängliga.

Dåligt ventilationssystem

Att installera en fläkt som har en bra os-uppfångning, ljudnivå och rengöring är viktigt. Ett bra ventilationssystem kommer att förbättra kvaliteten på inomhusluften medan ett dåligt endast kommer att rengöra luften utan att ta bort matlukten.

Ogenomtänkt placering av ljuskällor

I ett kök är det viktigt att man har tillräckligt med ljus och därför ska planering av ljus och eluttag ske tidigt vid en renovering. Tänk på vart över köksbänken du kan behöva ha bra arbetsljus och vilken typ av allmänbelysning och stämningsbelysning du vill ha i ditt kök. 

Vad kostar det att renovera ett kök?

Vid en renovering brukar en av de största funderingarna handla om hur mycket det kan tänkas kosta. I vår artikel Vad kostar det att renovera ett kök? reder vi ut frågetecknen och tar reda på priset för en köksrenovering.

Ogenomtänkt placering av ljuskällor

I ett kök är det viktigt att man har tillräckligt med ljus och därför ska planering av ljus och eluttag ske tidigt vid en renovering. Tänk på vart över köksbänken du kan behöva ha bra arbetsljus och vilken typ av allmänbelysning och stämningsbelysning du vill ha i ditt kök. 

Långsiktig design 

Även om det kan vara lockande att välja trendig design så kan det vara bra att undvika att falla för de allra senaste kökstrenderna. Trender är ofta kortvariga och därför kan det vara bra att välja ett klassiskt kök där detaljerna enkelt kan bytas ut beroende på nuvarande trend. 

Hitta rätt hantverkare – Dorunner hjälper dig

Oavsett vilken typ av hjälp du behöver inför köksrenoveringen löser vi på Dorunner det åt dig. Vi matchar ihop dig med proffsiga hantverkare och du får upp till 5 olika offerter från passande företag. Då kan du i lugn och ro jämföra och välja det som passar just dig och dina behov bäst.

På vår webbplats kan du dessutom läsa omdömen från andra som har anlitat hantverkare hos oss – allt för att du som kund ska känna dig så trygg som möjligt.

Så funkar vår offertförmedling
Berätta om ditt projekt

1. Berätta om ditt projekt

Låt oss veta vad du behöver hjälp med! Vi kopplar ihop dig med duktiga företag nära dig.

Välj företag

2. Välj företag

Jämför offerter, chatta direkt med företag, läs omdömen och se tidigare referensprojekt innan du väljer företag.

3. Låt proffsen göra jobbet

Känn dig trygg med att få hjälp av erfarna hantverkare och företag, och njut av all den extra tid du helt plötsligt har!

När du gör en offertförfrågan på Dorunner får du upp till fem offerter från hantverkare. Du får då en bra första uppfattning av arbetskostnaderna.

Fler artiklar inom Kök