Byta ut vitvaror? Detta behöver du tänka på

ÄR det dags för uppgradering av hemmets vitvaror? Då är detta artikeln för dig. Vi redogör för hur du ska tänka inför valet av nya vitvaror.

Efter många års trogen tjänst så är det dags att byta ut dina vitvaror i köket. Det här är ett gyllene tillfälle för uppgradering av rummet som är hemmets hjärta.

Det kan vara klokt att kontakta en hantverkare redan innan du beställer nya vitvaror. Då kan du få stor hjälp så att du väljer rätt med tanke på hur du vill se ditt nya kök.

Hitta hjälp via Dorunner

”Ett smart tips är att kontakta en hantverkare som är expert på kök och vitvaror. Dela med dig av dina tankar och hör dig för.”

Nya vitvaror och nytt kök

Det är klart att du kan beställa en exakt kopia av den kyl och frys som du har idag. Då kanske det räcker med att måla om utrymmet och sedan ställa in de nya vitvarorna. Men många gånger så innebär nya vitvaror nya mått. Det är inget större problem om du får hjälp av en duktig hantverkare.

När måtten är nya så kanske du inte alls vill stoppa in vitvarorna på de gamla trotjänarnas plats. Istället så kan du fundera på hur du skulle kunna göra om så att bänkar, skåp och bordsplats får nya positioner.

Dina tankar om ett nytt kök och verkligheten

Det kan exempelvis verka enkelt och smart att förlänga köksbänken och skåpen vid en vägg och flytta vitvarorna till en annan. Men glöm inte bort saker som elinstallationer och VVS. Om allting ska ändras så kan det innebära lite mer jobb än att flytta vitvaror och korta av en diskbänk.

Ett smart tips är att kontakta en hantverkare som är expert på kök och vitvaror. Dela med dig av dina tankar och hör dig för. Om hantverkaren säger att det här kan vara möjligt så kanske det är det. Men han bör förstås komma på besök för att kunna ge dig en seriös uppfattning om det arbete som kommer att krävas såväl som en offert.

Tänk på nuet och framtiden

När du ska skaffa nya vitvaror så ska du tänka framåt. Inte bara på så vis att du ska välja utrustning som håller hög kvalitet och som är energisnål. Fundera lite på hur du vill se ditt kök utvecklas.

Vad saknar du idag?

Det här gör du bäst genom att tänka på vad som upplevs som bristfälligt just nu. Det kan ju vara så att du inte alls behöver ett standard kylskåp med motsvarande frys i samma storlek. Kanske kan du nöja dig med en större kyl som har ett väl tilltaget frysfack längst upp och sedan en frysbox i källaren. Då kan det plötsligt göras plats för mer umgänge i köket.

Vill du uppdatera ditt kök ytterligare?

Kolla in vår artikel Vad kostar det att renovera ett kök? för att få en uppfattning om kostnaderna vid en köksrenovering. Eller läs om hur du kan renovera ditt kök sparsamt i vår artikel Renovera kök – bästa knepen för att komma ner i pris.

Tänk på att dina behov kan komma att förändras

Just nu så finns det behov av en viss typ av kök men saker och ting förändras med tiden. Barnen kanske håller på att bli äldre och flyttar snart ut. Eller så kommer de att förbli inneboende under många studieår.

Ta hjälp av en hantverkare

För att välja rätt vitvaror och passa på att anpassa köket så är det viktigt att se på nuvarande behov och att tänka framåt. Det här kan en erfaren hantverkare hjälpa till med. En hantverkare är medveten om saker som du inte ens har tänkt på så se till att få rätt råd för bästa köket!

Hitta rätt hantverkare – Dorunner hjälper dig

Oavsett vilken typ av hjälp du behöver inför köksrenoveringen löser vi på Dorunner det åt dig. Vi matchar ihop dig med proffsiga hantverkare och du får upp till 5 olika offerter från passande företag. Då kan du i lugn och ro jämföra och välja det som passar just dig och dina behov bäst.

På vår webbplats kan du dessutom läsa omdömen från andra som har anlitat hantverkare hos oss – allt för att du som kund ska känna dig så trygg som möjligt.

Så funkar vår offertförmedling
Berätta om ditt projekt

1. Berätta om ditt projekt

Låt oss veta vad du behöver hjälp med! Vi kopplar ihop dig med duktiga företag nära dig.

Välj företag

2. Välj företag

Jämför offerter, chatta direkt med företag, läs omdömen och se tidigare referensprojekt innan du väljer företag.

3. Låt proffsen göra jobbet

Känn dig trygg med att få hjälp av erfarna hantverkare och företag, och njut av all den extra tid du helt plötsligt har!

När du gör en offertförfrågan på Dorunner får du upp till fem offerter från hantverkare. Du får då en bra första uppfattning av arbetskostnaderna.

Fler artiklar inom Kök