Bästa flyttfirman på Östermalm

Letar du flyttfirma på Östermalm men vet inte vart du ska börja? Lugn, vi har samlat topp 3 bästa flyttfirmor på Östermalm, samt tipsar om vår Dorunner-anslutna favorit.

Bor du på Östermalm och ska flytta? Eller är du mitt uppe i en flytt till Östermalm? Då vill du kanske hitta en flyttfirma i närheten?

Kanske inser du dagen innan flytten att du behöver låna fler flyttlådor, då kan det kännas smidigt att ha en flyttfirma nära. Likaså när du hämtar och lämnar nycklar före och efter flytt- eller städhjälpen, är det skönt att slippa åka allt för långt.

”Att välja en flyttfirma på Östermalm blir väl lätt som en plätt” tänker du, men inser snabbt att det bara på Östermalm i Stockholm finns lika många flyttfirmor som busshållplatser (=många)…

Hitta hjälp via Dorunner

”Vegatown Städ & Bygg är ett familjeföretag med stort hjärta och ännu större omtanke för sina kunder.”

Flyttfirma Östermalm

Vilken tur för dig att vi då redan har gjort researchen åt dig! Är du ute efter en enkel, smidig och okomplicerad flytt med bra priser och stor trygghet? Vi har granskat flertalet flyttfirmor på Östermalm och tagit fram våra top 3 favoriter i området. Dessutom har vi i slutet lyft fram vår egen favoritfirma i Stockholm som är ansluten till Dorunner.

Dorunnerfavoriten 💛 Vegatown Städ & Bygg

⭐️ Omdömen från Dorunner: 4.8/5 baserat på 26 omdömen

Bakgrund

Nykomlingen bland skaran av flyttfirmor i Stockholm på denna lista är Vegatown Städ & Bygg. De startade 2019 och på bara 3 år har de lyckats slutföra en hel del flyttjobb och fått många fina lovord längst vägen.

Vegatown Städ & Bygg är ett familjeföretag med stort hjärta och ännu större omtanke för sina kunder. De beskriver sig själva som en firma ”som gör din vardag enklare” så att ”du kan prioritera annat”.

Tjänster de erbjuder

Trots namnet så är deras främsta tjänster flytt och städ, vilket inkluderar tjänster som flytthjälp, flytt av tungt gods och möbler, packning, nedmontering, bortforsling, flyttstädning samt även lån av flyttkartonger.

Omdömen

Litet och familjärt företag vars starka egenskaper är att jobba snabbt och vara extra flexibla utifrån kundens behov. Kommunikationen med Vega Städ & Bygg sker till största delen med ägaren av företaget, något som bidrar till deras personliga touch.

Tidigare kunders säger bland annat att de är ”snabba och professionella” och att de haft en Smidig flytt som gick snabbt och enkelt till ett bra pris”.

Som relativt nya på marknaden har Vegatown Städ & Bygg några av de mest konkurrenskraftiga priserna, de arbetar hårt och är bra på att hålla överenskomna tider. Du behöver alltså inte oroa dig för att priset ska bli högre än överenskommet.

Det vi uppskattar med Vegatown Städ & Bygg är deras effektivitet och noggrannhet, samt den lättsamma och personliga kommunikationen ägaren Junuz Said bidrar med.

Det enda som de potentiellt kan tappa poäng på är att mobilkonversationer kan vara lite hektiska och att presentationen av deras företagsbeskrivning skulle kunna vara mer tilltalande. Men trots det är de extremt ansvarsfulla och skulle någon miss ske är de både snabba och duktiga på att åtgärda problemet och hjälper till där de kan.

Att hålla koll på om du väljer Vegatown Städ & Bygg till din flytt:

 • Det kan lätt uppstå missförstånd i kommunikationen som sker över telefon. Skriv gärna en utförlig specifikation till dem på mejl, även om de skulle återkomma med ett telefonsamtal.

 • Förbered flytten så gott du kan och meddela dem om alla detaljer som kan vara bra att veta, för att undvika missförstånd. Det kan vara detaljer så som gångavstånd till parkeringsplats, om det finns hiss eller hur många trappor det är. Detta för att kunna få en så korrekt tidsuppskattning och offert som möjligt.

 • Var inte rädd att be om en kompletterande städning om du inte skulle vara nöjd med den första.
 •  

På 1a plats... Flyttfirma Arbetspartner AB

⭐️ Google reviews: 4.5/5 baserat på 26 omdömen
⭐️ Omdömen Reco: 4.9/5 baserat på 116 omdömen

Bakgrund

Flyttfirma Arbetspartner AB har funnits ända sen 1994. Inte dåligt! De kvalificerar till och med in som den äldsta av favoritbarnen i denna ranking. Med en lång erfarenhet har Arbetspartner fått ta del av flertalet stora flyttjobb, bland annat för stora verksamheter såsom på IKEA, DB Schenker, Svenska Fastighets Förmedling, med flera. De beskriver sig själva som ”En komplett flyttfirma i Stockholm där flexibilitet och noggrann planering är nyckeln till en lyckad flytt och framgång.”

Tjänster de erbjuder

Flyttfirma Arbetspartner AB erbjuder tjänster så som flytthjälp för privatpersoner, företagsflytt, flyttstädning och magasinering. Ett plus är att de dessutom erbjuder gratis lån av flyttkartonger om man flyttar med dem.

Omdömen

Många av Arbetspartners tidigare kunder har visat sin uppskattning för flyttfirmans professionalism, struktur och beredskap inför en flytt – något vi anser är viktiga kvaliteter hos en flyttfirma för att man ska kunna känna sig trygg. Tack vare just dessa anledningar, har Arbetspartner AB vunnit våra hjärtan och enligt oss är de Östermalms bästa flyttfirma.

Dock anses Flyttfirma Arbetspartner AB vara snäppet dyrare än andra flyttfirmor, vilket är något de själva instämmer med. Men trots den lite dyrare prislappen så är det flertalet nöjda kunder som ger fina omdömen, så som:

”Vid offertförfrågan försökte jag beskriva att denna flytt kunde bli besvärlig pga backar och snö. Bara Arbetspartner gjorde sig besväret att kolla satellitbilder och de var också de som lämnade dyraste offerten. Det fanns ingen tvekan om att Arbetspartner var de enda som lämnade en realistisk offert.”

”Arbetspartner hade den absolut trevligaste presentationen av sin offert: ett personligt samtal och snabb återkoppling med offert via mail och ytterligare samtal med checklista på vad som skulle flyttas(…)Jag var stressad inför flytten men klipporna på Arbetspartner gjorde att jag kände mig lugn och trygg.”

Vi tycker att Flyttfirma Arbetspartner AB verkar göra ett utomordentligt fint jobb även under svåra förhållanden. De tar hand om sina kunder från början till slut, de erbjuder bra service och är lyhörda för kundernas behov.

9 av 10 gånger gör de ypperligt bra ifrån sig och de gånger de inte gör det, så handlar det oftast om att flyttstädningen inte hamnar på samma nivå av kvalitet som hjälpen med själva flytten.

Att hålla koll på om du har tänkt att anlita Flyttfirma Arbetspartner AB:

 • Se till att få alla överenskommelser i skrift, risken att muntliga överenskommelser glöms bort finns alltid där.

 • Skulle det under flytten uppstå en skada och slitage på någon möbel så se till att meddela tidigt om detta, så att de så snabbt som möjligt kan åtgärda detta.

 • Ska du anlita Flyttfirma Arbetspartner AB för både flytt och städ, så se till att kontrollera städningen efteråt. Skulle du vara missnöjd med något åtgärdas detta självklart tills det att du känner dig nöjd.

Summa summarum så tycker vi att Flyttfirma Arbetspartner AB är en väldigt trevlig och proffsig flyttfirma på Östermalm som gör många fina jobb och tar hand om sina kunder både innan, under och efter flytten. Exakt den tryggheten man vill ha och behöver vid en flytt. Se bara till att få ned alla överenskommelser på papper, så att det inte försvinner bland allt det hektiska.

På 2a plats... Pandy AB

⭐️ Google reviews: 4.2/5 baserat på 58 omdömen

Bakgrund

Pandy AB etablerades 2015 och har ända sedan start haft en stark, ekonomisk uppgång. Med sin charm, humor och finess har de lyckats locka till sig en stor kundbas och år 2020 gick de om konkurrenterna på listan över omsättning.

De beskriver sig själva som den ”Nya generationens flytthjälp, fix & städ”

Tjänster de erbjuder

Pandy AB erbjuder självfallet flytthjälp och, liksom de andra företagen på denna lista, även flyttstäd och packning. Utöver detta erbjuder de även hemstädning, fönsterputs och ”fixare” för både bolag och privatpersoner.

Omdömen

Ett ärlig bolag med extraordinärt kundservice. Tack vare deras unika uttryck, enkla digitala tjänst och deras kundtjänst som konstant överlevererar oavsett problem, så är det svårt att inte falla för Pandy. Tidigare kunder nämner Pandys anställda som ”professionella personer” och ”trevlig personal som är både lyhörda och punktliga”.

Tidigare kunder säger även:

”Supersmidig app som är lätt att förstå! Allt i flytten gick dessutom snabbt och effektivt där jag kunde lugnt luta mig tillbaka genom hela flyttprocessen”

”Slapp den vanliga flytt-ångesten! Ordning och reda, smärtfri städning också.”

Pandys största kundskara går att finna inom städ och hemmafix, men även inom flytt gör de ett bra jobb. Skulle det mot förmodan bli problem under flytten, så får du oftast ett utomordentligt svar från Pandys kundtjänst.

Det som kan vara fallgropen för Pandy är att de, på grund av bredden av tjänster, kan glömma av detaljer, samt att svarstider kan dröja.

Några saker att hålla koll på om du ska flytta med Pandy:

 • Se till att vara tydlig i kommunikationen med Pandy innan de är på plats inför flytten. Är det specifika instruktioner som ska ges, gör det helst skriftligt och se till att du får en bekräftelse från dem för att undvika missförstånd.

 • Blir det fel med flytthjälpen eller flyttstädningen, kontakta kundtjänsten omgående så kommer de att hjälpa dig.

 • Som privatperson så kan Pandys app absolut underlätta i vardagen!
 •  

På 3:e plats... Flyttfabriken AB

⭐️ Google reviews: 4.3/5 baserat på 64 omdömen
⭐️ Omdömen Reco: 4.8/5 baserat på 405 omdömen

Bakgrund

Flyttfabriken AB’s historia sträcker sig tillbaka till 2008 och de beskriver sig själva som ”ett trevligt och glatt gäng med stor erfarenhet inom både företags- och privatflytt”.

Tjänster de erbjuder

Flyttfabriken AB erbjuder allt från helhetslösningar med både flytt och städ i en och samma veva, till enstaka tjänster som flytthjälp, flyttstädning, flytt utomlands, flytt av tungt gods och möbler, företagsflytt, montering, magasinering och packning.

Omdömen

Flyttfabriken är en seriös flyttfirma som tar sina kunder och sin kundservice på största allvar. De har kunniga medarbetare som enligt ett omdöme har både ett ”Trevligt bemötande och är sammarbetsvillig”. Flera kunder lyfter att de har ”Professionell och trevlig personal” samt att ”Både städning och flytt var mycket bra genomförda”.

Vi uppfattar Flyttfabriken AB som tillförlitliga, väldigt trevliga och att de 8 av 10 gånger gör ett exceptionell jobb. De få gånger det brister handlar det troligtvis om noggrannheten och effektiviteten, eller att hålla den estimerade flyttiden de har angett i offerten.

Några saker att hålla koll på om du ska flytta med Flyttfabriken AB:

 • Packa gärna dina saker noga och ordentligt innan flytten. Ett fåtal gånger har det rapporterats om slitageskador på möbler under flytt.

 • Anlitar du Flyttfabriken för flyttstädning, kom ihåg att granska städarbetet efter det är gjort. Skulle något vara dåligt städat är de nämligen snabba på att komma tillbaka och rätta till (utan kostnad givetvis) tills det att du är nöjd.

 • Har du bokat en enstaka tjänst, men inser sedan att du vill ändra till en helhetslösning? Tänk då på att synka detta med personalen inom flytthjälpen och flyttstädningen, eftersom information inte alltid flödar mellan dessa två avdelningar.

Allt som allt, är Flyttfabriken AB en seriös flyttfirma på Östermalm med hög service och som utför exceptionell flytthjälp både inom och utanför Stockholm. Så länge du inte slarvar med packningen och för tydlig kommunikation med personalen så ska det inte vara några konstigheter.

Vad kostar en flyttfirma?

När man ska anlita flytthjälp så vill man oftast göra det så smidigt som möjligt, för en så låg kostnad som möjligt. I vårt inlägg Vad kostar en flyttfirma? har vi svarat på de vanligaste frågorna kring kostnaden för att anlita en flyttfirma, och vad som är bra att ha i åtanke när ni jämför flyttfirmor.

Kom ihåg-lista inför flytt

Mycket i huvudet inför flytten? I inlägget Kom ihåg-lista inför flytt​ har gjort en checklista på allt som behöver fixas och saker att tänka på inför din flytt. Dessutom ger vi dig en lista på saker som behöver inhandlas om du ska flytta hemifrån för första gången.

Hitta rätt flyttfirma – Dorunner hjälper dig

Vill du hitta fler flyttföretag som kan hjälpa dig när du flyttar med antingen bärhjälp och flyttstädning, eller varför inte båda, så kan du enkelt lämna en förfrågan och låta företagen komma till dig genom Dorunner.

Så funkar vår offertförmedling
Berätta om ditt projekt

1. Berätta om ditt projekt

Låt oss veta vad du behöver hjälp med! Vi kopplar ihop dig med duktiga företag nära dig.

Välj företag

2. Välj företag

Jämför offerter, chatta direkt med företag, läs omdömen och se tidigare referensprojekt innan du väljer företag.

3. Låt proffsen göra jobbet

Känn dig trygg med att få hjälp av erfarna hantverkare och företag, och njut av all den extra tid du helt plötsligt har!

Fler artiklar inom Flytt
Flyttlådor i lägenhet

Vad kostar en flyttfirma?

Dags att flytta? Då har du troligtvis en massa saker att fundera över. Vi reder ut vad du behöver tänka på inför en flytt och vad det kostar att flytta.

Läs mer »

Kostnad för transport av möbler

Ibland är allt man vill att bara kunna förflytta sina saker från punkt A till punkt B. Men som med så mycket annat är det ibland svårt att veta hur man går till väga. I denna artikel går vi igenom några olika alternativ.

Läs mer »