{[ message.text ]}

Trädfällning i Linköping – få offerter, jämför och välj företag

Vi behöver bara en kortfattad beskrivning av ditt jobb (det tar 30 sekunder). Därefter kan du invänta kontakt och offerter från rekommenderade firmor (oftast inom 48 timmar). Jämför och välj det företag som känns bäst. Vår tjänst är gratis, busenkel och du är inte bunden att välja något företag.

  1. Uppdragstyp
  2. Plats
  3. Beskrivning
  4. Bli kontaktad
  5. Välj företag
  • Över 20 000 kundrekommendationer
  • Vi har hjälpt över 500 000
  • Mer än 25 000 kontrollerade företag

Så här fungerar Dorunner Offert

1. Beskriv vad du behöver hjälp med

Vi kontaktar lokala leverantörer

2. Jämför och välj bland flera leverantörer

Läs omdömen och referenser

3. Få jobbet utfört av ett kvalitetssäkrat proffs

Exempelguide för utformning av din beskrivning

Beskriv ditt projekt så utförligt som möjligt. Då blir det lättare för företagen att ge dig en offert. I regel är det bra att uppge; yta, antal, avstånd, modell, underlag osv. men det varierar naturligtvis beroende på vad du vill ha hjälp med. Nedan ser du ett par exempel på andra som efterfrågat hjälp med Trädfällning i Linköping

Relevanta artiklar - Trädfällning

Tänk på det här om du ska anlägga damm

Det är många som drömmer om en liten porlande damm under sommarhalvåret som skapar harmoni i trädgården. Antingen så tar du hjälp eller så anlägger din damm alldeles själv. Här har vi gjort en enkel guide om vad du behöver tänka på innan du börjar med ditt dammprojekt. Placering & Storlek Tänk noggrant igenom placeringen av dammen. Den ska helst vara synlig från både huset och i trädgården, så att ni kan njuta av er damm så mycket som möjligt. Undvik att placera den under några träd i din trädgård, då slipper du rensa dammen på löv eller barr alltför regelbundet. Träd skuggar även dammen, vilket inte är bra då den behöver solljus minst 5 timmar om dagen för att växter och fiskar ska trivas.  Ska fisken kunna övervintra i dammen är det även viktigt att dammen har en djuphåla på minst 70 cm. Antalet fiskar bör dessutom anpassas efter hur stor dammen är. De viktiga vattenväxterna Vattenväxterna är viktiga för att din damm ska ha ett klart och friskt vatten. Du ska ha ungefär halva dammen täckt med växter, nästan alla sorters växter är bra för din damm. Eftersom att alla växter inte vill stå på samma djup är det bra att skapa grunda zoner på botten för växterna när du konstruerar din damm. Dags att gräva dammen Efter att du har planerat dammen utifrån funktion, vision och skiss på storlek är det dags att börja gräva den. Djupet i dammen ska motsvara storleken, om dammen är större är det alltså bra om den är något djupare. Tänk igenom hur pump samt annan utrustning ska placeras och monteras. Vid själva grävmomentet är enklast om du tar hjälp av en grävare som har en grävmaskin. Efter grävmomentet är det viktigt att välja en bra duk till dammen, det kan du få hjälp med i de flesta välsorterade bygghandlarna. Sist men inte minst är det upp till dig att dekorera dammen med växter och fiskar. Behöver du hjälp med din damm? Hitta ett proffs nära dig här. 

Läs mer

3 tips för dig som planerar att bygga växthus!

Är det dags att bygga det där efterlängtade växthuset i sommar? Innan du startar bör du ha en bra plan för hur du vill att ditt växthus ska se ut. Vill du odla grönsaker eller bara ha en mysig plats där du kan ha alla dina blommor i året om? Vi har samlat några tips som du kan tänka på innan du börja bygga ditt växthus i sommar.   Planera och budgetera Det är viktigt att planera vart du vill ha ditt växthus och vilja funktioner det ska ha. Tänk på vad du vill ha för glas, hur tjocka aluminiumprofilerna i stommen ska vara samt hur många takluckor du vill ha för att kunna vädra när det blir för varmt. Sidohöjden på ditt växthus är något som kan göra stor skillnad. Om du till exempel väljer ett växthus med en höjd på 2 meter istället för 1,45 får du automatiskt mer odlingsyta, eftersom att de flesta växter växer uppåt.   Tänk på läget Läget på ditt växthus viktigt, det är inte alltid säkert att ett söderläge är en bra placering för ditt växthus eftersom att det kan bli för varmt. Mät upp marken du har tänkt för ditt växthus och se hur solen går under dagen. Västläge med sol halva dagen är ofta bättre än ett söderläge under hela dagen. Vind påverkar även temperaturen i växthuset och därför kan det vara bra att välja ett läge där det i mestadels får stå i lä. Om ditt växthus står i ett läge där det utsätts för en del vind är det viktigt att det är markförankrat. El, vatten och grund När du ska inreda ditt växthus krävs det en hel del eftertanke. Du vill ha en bra arbetsyta, plats för krukor och växter, samt en plats där du kan sitta ner en stund och njuta av ditt växthus. Att ha vatten i ditt växthus är ett måste eftersom att dina växter behöver en hel del vatten. Om du har indraget vatten kan du även ha ett automatiskt bevattningssystem, vilket underlättar skötseln av dina växter. El är också viktigt för att kunna ha belysning och frostvakt under de mörkare och kallare månaderna på året. Kom ihåg att oavsett vilken grund du väljer är det viktigt att den har ventilerande funktioner, för att luften inte ska bli för torr i växthuset.  Psst! Kom ihåg att du alltid kan hitta ett proffs nära dig som kan hjälpa dig att bygga ditt växthus. Om växthuset dessutom är i anslutning till ditt boningshus kan du ansöka om ROT-avdrag för arbetskostnaden. Läs mer här.

Läs mer

Så får du den perfekta gräsmattan

Vi vill väl alla ha den där tjocka, härligt gröna gräsmattan som man kan springa runt barfota på? Om du ska anlägga ny eller bara underhålla din gräsmatta finns det några saker som är bra att tänka på. Här får du tipsen som gör din gräsmatta den finaste i kvarteret i sommar! Viktigt med bra underlag Det lönar sig i längden att ha ett bra underlag. Där du ska lägga din gräsmatta ska det helst vara väldränerat och bearbetat med en spade eller jordfräs ca 30 cm djupt. Om du har jord med mycket stenar och rötter i, ta bort så mycket så möjligt och lägg på gräsmattejord ca 20-30 cm. Lägger man ett för tunt lager jord finns det risk att man får problem med sin gräsmatta redan efter 2 års tid. Så gräs själv Om du ska så gräs själv måste du alltid göra det i fuktig jord. Det är enklast att så fröna för hand och om det är ett stort område, dela upp ytan i mindre delar. Se till så att fröna kommer ner ordentligt i jorden, det gör du enklast genom att använda en lövräfsa. När du är klar behöver du platta till hela ytan och sedan hålla jorden fuktig i ca 3-4 veckor efteråt. Lägg gräsrullar Om du vill ha en fin gräsmatta lite snabbare är det ett bra alternativ att köpa färdiga gräsrullar och rulla ut. Det är dock betydligt dyrare än att så en gräsmatta men du får en härlig grön gräsmatta snabbt utan ogräs. Kom ihåg att börja lägga rullarna vid en rak kant och sedan fortsätta rulla enligt ett tegelstensförband. När alla rullarna är lagda, dubbelkolla så att alla rullar når jordlaget så att rötterna kan ta fäste. Vattna därefter rikligt i några veckor. Underhåll För att en gräsmatta ska fortsätta vara fin i många år behöver den underhållas. För att undvika att du får mossa i gräsmattan är det viktigt att gödsla regelbundet, ca 3 gånger under sommaren. Att regelbundet dressa gräsmattan är också bra eftersom att det stimulerar rötter och gör den tåligare. Gör det helst när gräsmattan är nyklippt och fördela jämt över hela mattan med en lövräfsa. Ogräs är tyvärr ofrånkomligt, de bekämpar du enklast genom att dra bort för hand samt ogräsmedel. Vill du ha hjälp av en expert att anlägga den perfekta gräsmattan? Sök efter ett trädgårdsproffs nära dig här på Dorunner.  

Läs mer

Dags att bygga altan? Tänk på det här!

Du är inte ensam om att drömma om en altan nu när sommaren är här. Det finns flera fördelar med att bygga en altan. En altan gör så att vi kan njuta av sommarvädret och det är ett lätt sätt att få större ytor. Men innan du börjar bygga din altan är det bra att tänka igenom placering, material samt underhåll. Placering Placeringen av altanen är viktig eftersom att det ska vara en trivsam plats att vistas på. De flesta vill ha kvällssol och att det ska vara lätt att ta sig till och från köket. Det är även trevligt om altanen ligger på en plats med fin utsikt. Tänk på att inte bygga en för stor altan i förhållande till ditt hus, det kan göra att helhetsintrycket inte blir så harmoniskt. Ett trädäck behöver inte ligga i anslutning till ditt hus, det kan tillexempel även ligga fritt i trädgården. Material  En altan byggs ofta av tryckimpregnerat trä, cederträ eller lärkträ. Det som är bäst och håller längst är tryckimpregnerat trä men det innehåller dock en hel del kemikalier, vilket gör att det inte är det mest miljövänliga alternativet. Många väljer istället cederträ eller lärkträ då de båda har en naturlig beständighet mot mögel. Underhåll En altan i trä behöver underhållas, det är viktigt att tvätta den årligen med tillexempel en högtryckstvätt. Om du använder en högtryckstvätt är det viktigt att du justerar så att trycket inte är för högt, vid för högt tryck kan träfibrerna skadas eller förstöras. Efter en ordentlig rengöring av träet är det viktigt att olja hela altanen. Denna typ av underhåll brukar man vanligtvis göra på våren. Bygglov För att bygga en altan kan du ibland behöva bygglov, det beror på hur du vill bygga altanen och vart din fastighet ligger. Ett vanligt trädäck i marknivå som är i direkt anslutning till huset kräver oftast inte bygglov. Kolla alltid med byggnadsnämnden i din kommun för att ta reda på om du behöver ansöka om bygglov eller inte. Även om altanen inte kräver bygglov är det viktigt att komma ihåg att den måste uppfylla kraven på hållfasthet och bärförmåga. Kom ihåg att du har rätt att göra ROT-avdrag vid en tillbyggnad så som en altan om den är i direkt anslutning till ditt hus. Läs mer om hur du använder ROT-avdraget på bästa sätt i vårt blogginlägg här.     

Läs mer

Fem tips för att lyckas med stenläggningen

Är du en av dem som vill lägga marksten på uteplatsen eller garageuppfarten så här i sommartider? Om du går i tankarna på att göra det själv finns det några saker som är bra att tänka på innan du startar. I den här artikeln har vi samlat 5 tips som hjälper dig att lyckas med din stenläggning. 1.  Börja med att planera hur stor yta du ska lägga markstenen på. Dels för att veta hur mycket material som krävs samt hur stora yta du behöver preparera för att lägga markstenen. Genom att planera ytan kan du även räkna ut hur stor budget som krävs för projektet. 2. Att lägga plattor kräver eftertanke, man behöver till exempel ha en fin och jämn grund för att det ska bli så bra som möjligt. Därför kan du med fördel gräva ut den ytan som du ska lägga markstenen på. Efter att du har grävt ut din yta och jämnat till, är det en god idé att med ett vattenpass kontrollera att markytan är jämn. 3. När du har ett jämnt underlag är det bra att lägga en fiberduk som skiljer bärlaget från jorden och leran. Bergkross är ett exempel på bärlager, bärlagret ska vara ca 10 cm och även det vara så jämnt som möjligt. När bärlaget är på plats ska du ha ca 3 cm plats kvar för stenplattorna. Detta kan dock variera beroende på hur tjocka plattorna eller stenarna är.  4. När bärlagret är på plats är det dags att lägga ett lager med sättsand, sättsanden fixerar plattorna och ser till så att de inte flyttar på sig. När sättsanden är på plats kan du börja lägga plattorna. Tänk på att plattorna ska ha en fog på ca 3 mm, fogen ska göra så att plattorna inte skjuts i någon riktning. Om du måste kapa någon platta för att matcha mönstret ska minst en tredjedel av plattan vara kvar, för att det inte ska bli en för liten del av plattan.   5. När alla plattor är lagda är det sista steget att fylla alla fogar med fogsand. Borsta ner fogsanden i flera omgångar och spara lite sand så att du kan fylla på vartefter plattorna och sanden har satt sig. Känner du att du vill ta hjälp av ett proffs med stenläggningen? Hitta någon nära dig som kan hjälpa dig här.

Läs mer

Tänk på det här innan du bygger ett uterum

Nu är våren här och sommaren närmar sig med stormsteg. Du kanske är en av dem som drömmer om ett uterum att mysa i när hösten kommer, men vad ska man egentligen tänka på innan man börjar? I den här artikeln hittar du det du behöver tänka på innan du börjar planera ditt uterum. Funktion & konstruktion Först behöver du bestämma dig för vad du ska använda uterummet till. Om du vill kunna vara i rummet året om behöver det exempelvis vara isolerat. Det är även bra att fundera på hur ventilationen ska se ut eftersom att det lätt blir kondens i uterum på sommaren. Placeringen av uterummet är också viktig eftersom att det avgör om du har sol under dagen eller kvällen i ditt uterum. Vill du ha rummet i söderläge måste du se till så att det fungerar med resten av husets planering och arkitektur i det läget.  Grunden & taket  Det finns flera varianter på tak, många väljer att ha ett glastak medan andra föredrar att ha ett plåttak eller kanalplasttak. Tänk på att ett genomskinligt glastak ofta gör att det blir väldigt varmt i uterummet under sommaren. Därför kan det vara bra att halva taket är i glas och att halva taket är i plåtmaterial för att minska värmen. Ett kanalplasttak är också ett bra alternativ då det har olika isoleringsvärden, vilket gör att det har en isolerande effekt. Kanalplasttak kan även var genomskinligt, perfekt för den som vill ha ett tak som ger ett bra ljusinsläpp.  Du kan välja mellan att göra ett trädäck eller en gjuten grund till ditt uterum. Fördelen med att trädäck är att det snabbt värms upp av solen men det har ingen isolerande funktion och tappar därför värmen snabbt. Vill du ha ett isolerat uterum ska du därför välja en gjuten grund, i en gjuten grund kan du även lägga golvvärme. Planera & budgetera  Tänk på att du kan behöva söka bygglov får sådana här typer av byggen och därför kan det vara bra att kontakta din kommun för vidare rådgivning innan du startar.  När du ska budgetera för ditt uterum är det bra att ta räkna på kostnader för ett eventuellt bygglov, arkitektritning, material och lösvirke, grunden samt kostnaden för arbetet. Kom ihåg att du har rätt att göra ROT-avdrag vid en tillbyggnad så som ett uterum. Läs mer om hur du använder ROT-avdraget på bästa sätt i vårt blogginlägg här. 

Läs mer

Sök bland våra 32298 anslutna medlemsföretag Läs referenser, beskrivningar och mycket mer