Reparera värmepanna, Värmdö

Värmdö kommun
  1. Bergvärme & Värmesystem/
  2. Reparera värmepanna/
  3. Värmdö/
  4. Reparera värmepanna, Värmdö

Uppdrag:

HEJ! Jag har en kaklad energipanna i mitt vardagsrum. Denna panna är utvecklad och tillverkad av EB-Pannan AB kring 1980. Bolaget har upphört genom konkurs. Det är en vattenmantlad öppen spis med glasluckor, som är kopplad till en NiBE VPA ackumulator som fungerar som förvärmare till en elektrisk varmvattenberedare av märket Focus och som dessutom är kopplad till en Elpanna Autoterm G5. Då i EB pannan omgivande vattentemperatur uppnått av mig förinställd temperatur (exempelvis 40 grader) startar en extra cirkulationspump och laddar ackumulatorn med värme. När sedan en av mig vald temperatur uppnås i ackumulatorn ( som ska vara någon grad högre än elpannans temperatur) kopplas Autotermen ur och huset värms upp via vedspisen och ackumulatorn till dess brasan har falnat och temperaturen sjunkit under elpannans för tillfället valda drifttemperatur. Då slår också den extra cirkulationspumpen av. Systemet är utrustat med en fyrvägsventil som har styrts av ett Sauter ställdon A2 74 F901 som med en bajonettkoppling omfamnat en fjäder som öppnar ventilen då övergång sker till veduppvärmning. Detta ställdon har gått sönder och tillverkas inte längre. Ventilen är såvitt jag förstår en fyrvägsventil med fram- och frånledning till ackumulatorn samt fram- och frånledning till elementen. På bilagd bild visas till vänster rörledningen för returvatten från radiatorerna och till höger framledningen till radiatorerna. Bakom plattan med fyra bultar finns sammankopplat en motsvarande platta med rörutgångar till ackumulatorn. Jag undrar om ert företag har något ersättnings ställdon som kan fungera ihop med befintlig ventil eller alternativt om ni har något ställdon med tillhörande fyrvägsventil som kan ge mig fortsatt funktion på mitt system. Detta har fungerat utmärkt och håller huset uppvärmt med ett antal brasor per dygn. Vid elavbrott kan jag kriskoppla systemet och driva cirkulationspumpen med en omformare och ett fristående bilbatteri. Jag bilägger en bild av systemets kopplingsplint och fyrvägsventilen.

Specifikation:

Postort

Värmdö

Uppdragsgivare

Privatperson

Tidplan

Flexibelt

Vill du göra som Bo i Värmdö? Begär gratis offert på Reparera värmepanna

Begär gratis offert

Offertförfrågningar i närheten

Detta säger andra om Dorunner

Rekommendation Susanna Ekendahl-Lundin

Verkligen en perfekt tjänst för den som vill få offerter på ett smidigt sätt. Klockren tjänst!

Susanna Ekendahl-Lundin, Kalmar

Rekommendation Emil Svärd

En mycket genomtänkt och seriös tjänst som underlättar sökandet efter det bästa priset och pålitliga hantverkare. Kommer garanterat att använda mig av Dorunner igen inför nästa renovering!

Emil Svärd, Stockholm

Rekommendation Josefine Grahn

Riktigt bra tjänst! Jag fick svar inom 30 minuter ifrån tre företag, så kunde jag läsa deras omdömen och enkelt bedöma vilket företag jag ville använda. Nu använder jag Dorunner varje gång jag behöver hjälp med något hemma.

Josefine Grahn, Göteborg

Rekommendation Patrik Rosén

Inget tjafs utan raka besked, direkt. Utmärkt! Kan därför rekommendera Dorunner som en bra affärspartner.

Patrik Rosén, Stockholm

Rekommendation Björn Petterson

Tjänsten är genialisk, beskriver mitt behov på 2 sekunder och sen sitter jag bara och väntar på att bli kontaktad. Konstigt att inte alla använder Dorunner…

Björn Petterson, Stockholm

Rekommendation Madeleine Larsson

Genom Dorunner fick vi snabbt kontakt med en bra städfirma. Rekommenderas.

Madeleine Larsson, Stockholm

Senaste månaden har 5407 uppdragsgivare fått hjälp, idag är det din tur.

Begär gratis offert