{[ message.text ]}

Vanliga frågor och svar

Frågor och svar

Vi hjälper dig att, helt kostnadsfritt, få kostnadsförslag från bygg-, flytt-, catering- och städfirmor, samt konsulter och andra tjänsteföretag.
Genom vår tjänst kan du på ett enkelt sätt bespara dig både tid och pengar. Fyll i formuläret här på dorunner.se, därefter gör vi jobbet och kontaktar relevanta och duktiga företag som vill hjälp dig. Vi ser till att dem kontaktar dig istället för tvärtom. Du slipper att jaga och ringa runt till företag som är uppbokade eller ointresserade av att hjälpa dig.
Oavsett om du hört goda rekommendationer om t.ex. en hantverkare, så är det alltid värt att vända sig till flera hantverkare. Detta ger dig möjligheten att jämföra priser och ta reda på vad du får för pengarna. Möjligen har du hört att han är billig, men det behöver inte stämma.
Det finns inga direkta regler för hur en offert skall vara utformad. Den hantverkare som sägs vara billig kanske inte lämnar en offert på hela arbetet. Det är viktigt att förstå vad som ingår i det offererade priset. Kom ihåg att priset mellan exempelvis hantverkare och dig som konsument skall vara inklusive moms, detta är lagstadgat.
Du får ofta vad du betalar för. När du är i kontakt med flera olika aktörer kan du med fördel ta reda på exempelvis vilka branschstandarder som följs. Detta ger dig en trygghet. Som med allt bör man vara extra uppmärksam när priser börjar bli orimligt låga. Kom ihåg att en lite dyrare offert ibland kan innebära en avsevärt bättre produkt, exempelvis bättre material.
Även om du som konsument alltid har reklamationsrätt i minst tre år så är det helt upp till exempelvis hantverkaren att lämna en garanti, eller av dig att avkräva en garanti. Reklamationsrätten och garantin är inte samma sak även om de ligger varandra nära. Skillnaden ligger huvudsakligen i bevisbördan.