Företagets logotyp

Independia Besiktning AB

Omdömen (2)

I

Anna Polgary

  • Sisjö Kulleg. 8, VÄSTRA FRÖLUNDA, 42132 Göteborg
  • Medlem på Dorunner sedan: 2012
  • Innehar F-skatt
  • Registrerad för moms

Independia Besiktning AB ansvarar själv för informationen. Kontrollera att den stämmer innan du anlitar bolaget.

Om Independia Besiktning AB

Independia grundades 1995 och verkar idag över hela Sverige, delar av Norge, Danmark, Finland, Tyskland. Independia Group är en organisation som arbetar med alla frågor inom radon, ventilation, energideklarationer, överlåtelsebesiktningar, försäkringar och mäklartjänster. Företaget är en ung kreativ nytänkande grupp som gärna åtar sig nya utmaningar.

Gruppen omsätter ca 140 miljoner och anställer ca 140 personer. Huvudkontoret ligger i Göteborg, Sverige.

Hus som skall överlåtas bör genomgå en byggnadsteknisk utredning utförd av oberoende besiktningsman.

Inom husbesiktning kan vi hjälpa er med:

1. Professionell hjälp med husets byggnadstekniska status.
2. Kontakt med vår försäkringsförmedlare Nordic för rätt framtida försäkringsskydd.
3. Kunskap om alla risker med ett husköp eller försäljning.

Köpare av bostad

För de flesta av oss är köpet av ett hus eller en lägenhet den största affären vi gör i livet. Som köpare har du enligt Jordabalkslagen en omfattande undersökningsplikt inför husköpet. Det innebär att du som köpare har ett stort ansvar att ta reda på i vilket skick huset befinner sig i. Vid en överlåtelsebesiktning genomgår fastigheten en omsorgsfull byggnadsteknisk undersökning. Independia arbetar i hela landet med oberoende besiktningsmän. Besiktningen görs innan husköpet för att hjälpa dig att upptäcka eventuella fel och brister i tid samt för att uppfylla en del av din undersökningsplikt.


Säljare av bostad

När du ska sälja ditt hus kan det vara bra att låta en oberoende besiktningsman utföra en överlåtelsebesiktning. Allt fler säljare väljer att besiktiga sitt hus inför en försäljning för att vara medvetna om vilket skick huset befinner sig. Målet med besiktningen är att utröna om det förutom eventuella kända brister finns saker att tänka på eller åtgärda. En Överlåtelsebesiktning har alltid syftet att minska risken för framtida tvister rörande överlåtelsen.

Certifikat & Intyg

Notera att företagen själva lägger upp de kvalitetsstämplar de besitter och vill berika sin profil med. Vi gör vissa stickprov, men för att vara helt säker kan du själv be företaget styrka tillhörighet. På de flesta branschorganisationernas hemsidor kan du dessutom söka i medlemsregister för att verifiera medlemskap.

certifikatlogo

Ansvarsförsäkring

Läs mer

Ansvarsförsäkring är en försäkring som täcker den försäkrades skadeståndsskyldighet enligt allmänna skadeståndsrättliga regler och enligt flertal företagsförsäkringar också ersättningsskyldighet enligt olika standardavtal, som till exempel AB 04 och ABT 06.

certifikatlogo

SBR

Läs mer

SBR Byggingenjörerna är en ideell yrkesorganisation för ingenjörer inom bygg- och fastighetsbranschen. SBR:s syfte är att utveckla medlemmarnas yrkeskunnande samt värna om ansvarskänsla och kvalitet i yrkesutövningen.

Omdömen

avatar
via Besiktningsman i Stenungsunds kommun

  • Service
  • Kvalitet
  • Pris
Verifierad av dorunner logga
avatar
via Besiktningsman i Nynäshamns kommun

  • Service
  • Kvalitet
  • Pris
Verifierad av dorunner logga