Företagets logotyp

Gustav Hultman Studio

Omdömen (0)

Kontaktperson

Gustav Hultman

  • Medlem på Dorunner sedan: 2019
  • Innehar F-skatt
  • Registrerad för moms

Gustav Hultman Studio ansvarar själv för informationen. Kontrollera att den stämmer innan du anlitar bolaget.

Om Gustav Hultman Studio

Vi är en liten byrå med en stor passion för kvalitativ arkitektur. Vi brinner för att översätta kundens dröm till en byggd verklighet, med särskild omsorg för rumslighet, ljus, material och kontext.
Vår erfarenhet har tyngdpunkt i utveckling och nybyggnad av bostäder och publika byggnader, men innefattar allt från stadsplanering till inredningar. Vi har ett brett kontaktnät och kan skräddarsy team utifrån varje projekts behov. Kontakta oss gärna för att veta mer!

Certifikat & Intyg

Notera att företagen själva lägger upp de kvalitetsstämplar de besitter och vill berika sin profil med. Vi gör vissa stickprov, men för att vara helt säker kan du själv be företaget styrka tillhörighet. På de flesta branschorganisationernas hemsidor kan du dessutom söka i medlemsregister för att verifiera medlemskap.

certifikatlogo

Konsultansvarsförsäkring

Läs mer

Konsultansvarsförsäkring är en försäkring som täcker den försäkrades skadeståndsskyldighet enligt allmänna skadeståndsrättliga regler och enligt flertal företagsförsäkringar också ersättningsskyldighet enligt olika standardavtal.

Referenser

Påbyggnad/ombyggnad av villa

Gustav Hultman Studio anlitades av en utlandsboende familj för att skapa ett boende för dem inför deras flytt till Malmö. Familjen ville gärna göra ett projekt och vi tittade därför på objekt som hade en utvecklingspotential. I Fridhem fanns en enplans tegelvilla från 50-talet till salu. Villan var arkitektritad och hade bra kvalitet i material och utförande, men var i renoveringsbehov och inte planerad för att passa en familj med barn. Eftersom grannvillorna omkring var större 2-planshus föddes tidigt idén om att bygga på en våning på huset, för att passa familjens behov och tillföra huset nya kvaliteter. Ursprungshuset hade ganska små rum, så vi ville även öppna upp planlösningen och skapa mer rymd. Teglets kvalitet och husets tidskaraktär gjorde att vi tyckte det var synd att klä in hela huset i ett nytt material, istället valde vi strategin att tydliggöra tillägget. Exteriört är intrycket att det gamla huset står orört och den nya volymen ställs i. Påbyggnaden fick ett kontrasterande fasadmaterial i mörkbrun plåt i bandtäckning, men med fönster i trä som matchar de befintliga. En traditionell gesimsränna ansluter till gamla stuprör. Interiört synliggörs skillnaden genom att påbyggnadens insida är klädd med ekfanérskivor, vilket även skänker värme till interiören. Den befintliga planlösningen omdisponerades och knöts ihop med den nya ovanvåningen. Den gamla entrén var placerad mitt på söderfasaden, vilket gjorde att hallen upptog den bästa ytan. Entrén flyttades därför till sidan av huset, det gamla soprummet byggdes om till en passage som leder in till den lägre byggnadsvolymen som öppnar upp sig mot husets bakre trädgård. På så sätt skapas en vandring genom huset, där man kan uppleva trädgårdens olika delar och ljus. Vardagsrummet öppnas upp till ett dubbelhöjdsrum, med 8 meter till nock. Resultatet blir ett kyrklinande rum, i vilket man kan uppleva husets alla tre nivåer, och med generösa takfönster som suger ner ljus. Genom att placera den nya trappan i detta rum får man uppleva hela volymen under sin vandring mellan våningarna.

 

Omdömen

Gustav Hultman Studio har inte fått något omdöme ännu.