Vinterprojekten som kanske är värda att ta sig an?

Plumbing Tools Arranged On House Plans

Handuppräckning: Hur många av er väntar med de flesta av era inrednings- och förbättringsprojekt i hemmet, tills vintern? Och varför skulle ni inte göra det? Somrarna är menade att njutas utomhus.
Home house flat apartment room domestic repair. Before and after
Mellan det veckovisa trädgårdsarbetet och de utvändiga renoveringsprojekten, är det lätt hänt att både skötsel- och renoveringsbehovet i hemmet försummas.
Det betyder dock inte att din vinterlista på ”saker-jag-måste-göra” inte ständigt blir längre, så frågan är; vad tacklar du först?

Vi har tre förslag:1. Renovera din källare

Om du har en gammal eller deprimerande ofärdig källare, har du säkert tänkt länge och grundligt på att renovera den. Kanske behöver du ett extra sovrum. Eller kanske är det dags att bygga den där legendariska hemmabion du alltid drömt om. Vad det än må vara; att renovera källaren är en beprövad metod för att öka hemmets boyta och värde. Här finns det verkligen många som slarvar och säljer utan att ha tänkt på källarn – stor yta och stor värdepotential!

Så, hur mycket bör du spendera? Enligt våra uppgifter så brukar husägare en betala en genomsnittlig kostnad på 186 810 SEK, de flesta landar mellan 156 772 SEK – 205 827 SEK.

Hur mycket du spenderar kommer an på storleken på källaren, dess utformning, materialet du använder och hur omfattande förändringar för exempelvis el- och vvs som behöver göras.

skapa

2. Renovera upp golvet
 
Få saker fångar uppmärksamheten så fort som golvet när du stiger in i en bostad. Ett fint trägolv ger oerhörd elegans. Att slipa upp eller lägga nytt golv kan, utöver att det är vackert att beskåda, även ge fördelar när det gäller renhållningen. Har du redan ett befintligt, men kanske lite slitet trägolv, kan en renovering av ditt golv vara den mest prisvärda investering du kan göra. Ser man till värdeökningen kontra kostnaden är det en väldigt bra affär.
Första tanken kan för många vara att ”det där kan jag göra själv”. Det är dock tidskrävande och klurigare än man tror. Har man inte erfarenheten och kunskapen är rådet istället att ta hjälp av ett proffs. Då slipper man även risken för att göra någon riktigt kostsam miss, vilket kan bli fallet när man försöker sig på saker själv – utan rätt kunskap.
Kostnaden för att renovera golvet ligger i snitt runt 11.508 SEK baserat på de uppgifter vi samlat in.

3. Anlita en ”Handyman”

Inte alla projekt är stora. I själva verket, eftersom de flesta är relativt små, så faller dina sekundära projekt inte sällan mellan stolarna. Detta resulterar oftast i en utmattande lång lista av projekt, med lite till ingen tid att avsluta dem. Det är då du anlitar en handyman.

När du anlitar en handyman är det viktigt att först göra en lista på projekten i god tid, så att du och din handyman kan komma överens om priset innan arbetet påbörjas.

skapa