Vinsten i Årets Hantverkare möjliggjorde stark tillväxt för VVS företaget i Skåne

Rörmontören Syd AB grundades av Jörgen Jönsson redan 1999, 2003 gick de ihop med ett annat företag och bildade Rörmontören Syd AB. Sedan dess har det gått spikrakt uppåt. Kunderna kommer in som de ska och utmärkelserna staplas på hög. Företaget omsatte 70 miljoner kronor 2016 och blev utnämnda till ett DI Gasell företag 2017. Till stor del tack vare Årets Hantverkare, tror Jörgen.
Rörmontören Syd är strategiskt placerade i Staffanstorp, mitt emellan Malmö och Lund, för att kunna ta uppdrag över ett stort område. Nominerade till Årets Hantverkare har de varit tre gånger och vunnit har de gjort två av åren de varit nominerade, 2016 och 2017. I våras vann de, för andra gången, priset för Årets Stora VVS-Företag på Hantverkargalan.

– Första året var jag inte med på galan men i våras var jag med, ett jätteroligt jippo. Konstaterar Jörgen.

Vinsterna i Årets Hantverkare har gjort att Rörmontören Syd AB fått en hel del uppmärksamhet. Både av kunder, underleverantörer och av lokal media.
– Vi har fått mycket positiv respons från många runt omkring oss sedan vinsterna i Årets Hantverkare. Underleverantörer hör av sig och vill jobba ihop och kunderna återkommer och rekommenderar oss vidare till andra. Dessutom har en hel del lokaltidningar gjort reportage om oss så att vi fått uppmärksamhet den vägen. Berättar Jörgen.
Det i sin tur har gjort att de kunnat växa i snabb takt. Rörmontören har de senaste åren vuxit med ca 10 miljoner samt 10 anställda per år och siktet är inställt på att växa i samma takt även kommande år.
Varför tror ni att ni blev nominerade till Årets Hantverkare?
– Det är folk som tycker vi är bra helt enkelt. Jag tror vi är duktiga på servicedelen. Vi vinner mycket på det och kundrelationerna. Vi har många kunder som återkommer eller rekommenderar oss vidare till andra grannar osv. Svarar Jörgen.
Rörmontören Syd är även duktiga på att marknadsföra vinsten och påminna sina kunder om att de vunnit årets VVS-företag. Det första man ser när man loggar in på Rörmontören Syds hemsida är ett vinnaremblem från Årets Hantverkare.
Skärmavbild 2017-12-05 kl. 14.05.04
Vilket råd ger ni till andra hantverkare som vill bli nominerade och vinna årets hantverkare?
– Kundnöjdheten är det viktigaste. Man behöver vara service-minded och ta hand om sina kunder, annars kommer man ingenstans. Säger Jörgen.
Jörgen ser väldigt positivt på tävlingen Årets Hantverkare och Hantverkargalan och dens betydelse för branschen.

– Det är ett jättepositivt initiativ eftersom det är seriösa företag som pushas fram. Det är viktigt att få visa allmänheten att seriösa företag finns och lyfta fram dem.