Vintern är är en tid som många väljer att göra om hemma. Kanske är det mörkret som gör att vi gärna drar in ny inspiration till hemmet och väljer att pyssla om det lite extra. I den här artikeln har vi sammanställt de tio mest populära kategorierna för vinterprojekten i Sverige.

10. Fönster & Dörrar

Fönster.jpeg
Det är under vinterhalvåret som vi känner att det kan dra runt fönster och dörrar. Att täta dessa eller helt byta ut mot bättre ligger på tionde plats på listan över populära vinterprojekt.

9. Plattsättning

plattor.jpeg
Många passar även på att byta kakel och klinker runt om i hemmet. Kök, badrum och hall är tre populära rum att fixa i ordning under vintern.

8. Storstädning

Janitor Hands Spraying On Yellow Cloth
Storstädning glider in på en åttondeplats i listan. Inför jul- och nyårshelgen är det väldigt populärt att boka in en storstädning för att få bort en del av stressen många upplever. Det dessutom väldigt många som vill ha hjälp att rensa bort julen och få en ny och fräsch start på året och därför startar med en storstädning. Inte konstigt att storstädning glider in på en åttonde plats på listan.

7. Badrumsrenovering

Badrum
Vintern verkar vara en bra tid att renovera badrummet på – det är i alla fall ett populärt vinterprojekt.

6. Hemstädning

Återkommande hemstädning.jpeg
Att ha återkommande hemstädning blir allt vanligare och det är inte helt förvånande att det ligger med på vår lista över de vanligaste projekten. Att spara tid är idag prioriterat av många och därför väljer de också att ta in mer hjälp i hemmet, däribland städning. Och vem vill inte jämföra alternativen och hitta bästa pris?

5. Snickare

Snickare.jpeg
Att ta in en snickare för att förnya både stort och smått verkar vara populärt så här års. Allt ifrån att sätta upp nya väggar, riva väggar, byta skåp, ombyggnation till nybyggnation går hett just nu.

4. Golv

Golv.jpeg
På plats nummer fyra ligger förnyelse av golv. Golvet kan göra väldigt mycket för intrycket av ett hem och är ett av de populäraste projekten under vintern. Här ingår både slipning av befintligt golv samt läggning av helt nytt.

3. Målning & tapetsering

Måla.jpg
När mörkret lägger sig är det inte ovanligt att vi blir sugna på att göra om där hemma. Att måla om och tapetsera är ett kostnadseffektivt sätt som kan göra stor skillnad för ett hem och därför är vi inte förvånade över att målning och tapetsering ligger trea på listan.

2. Elektriker

Elektriker
Nummer 2 på listan är elektriker. När mörkret är så påtagligt som under vinterhalvåret passar vi på att koppla in utomhusbelysningar längs uppfarten och runt huset, det är bra både för mysfaktorn men även för att skrämma bort inbrottstjuvarna. Golvvärme som går på el är ett annat projekt som ligger under kategorin elektriker.

1. Rörmokare

Plumbing Tools Arranged On House Plans
Inte är det så konstigt att rörmokaren har en första plats på listan, under vår kallaste årstid, med tanke på att arbetena som utförs ofta har med värmen att göra. Här ingår bland annat projekt som har med elementen att göra samt vattenburen golvvärme.

Vill du inte göra det själv?

Skärmavbild 2017-07-04 kl. 11.37.49