Tänk på det här om du ska bygga garage

Sommaren är snart slut och de kallare månaderna på året närmar sig med stormsteg. Är du trött på att behöva skrapa bort is och snö från bilen varje morgon under vintern? Då kanske det är dags att bygga det där garaget nu!
Har har vi tipsen som hjälper dig att bygga ett riktigt bra garage.

Funktion

Vilken är de främsta funktionerna du vill att ditt garage ska uppfylla? Ska du få plats med två eller en bil? Hur mycket utrymme behöver för förvaring? Tänk igenom vilka saker du vill att ditt garage ska ha innan du börjar bygga.
Om du är osäker på vilken storlek ditt garage ska ha – välj att göra ditt garage lite större, det är tråkigt att inse i efterhand att man byggde för litet. 

Placering

Tänk igenom läget och placeringen av garaget. Ska det vara i direkt anslutning till ditt hus eller ska det vara fristående? Fördelen med att ha ett garage i direkt anslutning till huset är att man kan gå emellan utan att behöva gå ut. Dock kanske din hustomt inte tillåter att placera garaget bredvid huset och då behöver du bygga ett fristående. Placeringen av garaget avgör även storleken på det så tänk igenom det noga.

Värme eller ej?

Det är bekvämt och skönt med ett isolerat garage men väljer du att isolera garaget blir det genast mycket dyrare. Ska du ha ett isolerat och uppvärmt garage behöver du ha bra ventilation så att inte kondensen sätter sig i väggarna. Ett isolerat garage är att föredra om du ska spendera mycket tid i det året om. Men ett kallgarage är att föredra om du vill slippa eventuella rost- eller fuktskador.
Avlopp
Alla vill ha ett avlopp i sitt garage eftersom att det är väldigt smidigt. Men det är inte säkert att det är godkänt av din kommun att installera ett avlopp i ett garage eftersom att eventuella oljor från bilen kan förstöra det kommunala vattnet. Dubbelkolla med din kommun vilket typ av avlopp som är tillåtet och inte.
Kom ihåg att välja en säker garageport och dörrar till garaget. Du vill kunna låsa in din bil och känna dig trygg, så se till att ha godkända lås på alla dörrar.
För att bygga ett garage måste du alltid ha ett bygglov, försök även matcha garaget med stilen på ditt hus och omgivningen. Hitta ett proffs här som kan hjälpa dig bygga garaget.