Så har Kvibergs Måleri fått fler nöjda kunder

Sedan 2015 har omsättningen ökat från 4 miljoner till 48 miljoner. Det är en tillväxt som medlemskapet i Dorunner har bidragit till, menar Jonas.

Kvibergs Måleri är baserade i Göteborgsområdet med omnejd och utför arbeten främst mot byggföretag, allmännyttan, bostadsrättföreningar, privata fastighetsägare samt kommuner och landsting. Sedan de blev medlemmar 2014 har en stor del av uppdragen för privatkunder kommit från Dorunner.

Vi har pratat med Jonas Andersson, vice vd och projektledare på Kvibergs Måleri för att höra mer om hur de arbetar med Dorunner och vad man ska tänka på inför en stundande ommålning.

”Sedan 2015 har omsättningen ökat från 4 miljoner till 48 miljoner. Det är en tillväxt som medlemskapet i Dorunner har bidragit till, menar Jonas”.

Fler kunder via Dorunner

Med sin utbredda kundkrets och stora yrkeskännedom utför Kvibergs Måleri målarjobb i Göteborg, Mölndal, Hisingen, Partille och Kungälv. Verksamheten har ett stort kund- och servicefokus där målet är att kunden alltid ska känna sig prioriterad, oavsett storlek och omfattning på jobb. Idag har Kvibergs 25 medarbetare, och sedan 2015 har omsättningen ökat från 4 miljoner till 48 miljoner. Det är en tillväxt som medlemskapet i Dorunner har bidragit till, menar Jonas.

– Dorunner har absolut bidragit till vår stora tillväxt. De har förbättrat verksamheten och idag kommer en stor del av våra uppdrag för privatkunder från dem.

Årets måleriföretag 2015 och 2018

Om inte den stora tillväxten är ett bevis på Kvibergs goda arbete, är deras utmärkelser minst sagt det. Både år 2015 och 2018 blev de valda till Årets Medelstora Måleriföretag på Hantverkargalan, en gala skapad av Dorunner med syfte att uppmärksamma seriösa hantverkare i branschen. Enligt Jonas är utmärkelsen en kvalitetsstämpel som lockar kunder som letar måleriföretag.

– I dagens landskap googlar alla till sig hantverkare och konkurrensen är stor. Det gäller att stå ut för att få jobb, och då är våra utmärkelser ett stort bevis på att vi gör ett bra jobb.

Förutom att utmärkelser och priser får dem att stå ut i mängden bland andra måleriföretag, värnar Kvibergs Måleri om goda kundrelationer. Att få omdömen och recensioner från kunder är viktigt. Dessa blir nämligen lästa av potentiella kunder när de jämför olika företag och offerter på Dorunners hemsida. Här menar Jonas att återkoppling är a och o efter utfört arbete.

– Vi har gjort över 500 jobb men vi har inte fått in över 500 omdömen. Här gäller det att ligga i och se till att kunden är nöjd och villig att ge ett gott omdöme, säger Jonas.

Förarbetet är det viktigaste inför en ommålning

Med år av erfarenheter i ryggen har Jonas flera tips på vad man ska tänka på om man vill måla om själv hemma. Han menar att ett noga förarbete är essentiellt om man vill att resultatet ska bli bra och hålla länge. Det gäller såväl val av produkter som hur man förbereder ytan innan man börjar måla. Här kan du läsa mer om hur du får till det bästa resultatet när du målar om inomhus. Du kan även läsa fler handfasta tips på hur du ska tänka när du målar om här.

I många fall menar Jonas att det ändå lönar sig att anlita ett proffs för jobbet.

– Vill du ha det riktigt gjort så ska du hellre anlita någon. Genom att ta hjälp av en duktig målerifirma kan du säkerställa att jobbet blir korrekt utfört. Att måla om tar dessutom tid som du kan lägga på något annat istället.

Var påläst om det företag du väljer

Vad ska man då tänka på när man tar in experthjälp? Jonas tipsar om att vara väl påläst om företagen man planerar att anlita. Om det exempelvis går bra för företaget, att de har anställda på plats och ansvarsförsäkring ifall något inträffar. Att läsa omdömen av tidigare utförda arbeten ska man också alltid göra.

Jonas rekommenderar även att säkerställa att företagen är med i en branschorganisation såsom exempelvis Måleriföretagen. Genom ett sådant medlemskap utökas ofta Nöjd kund-garantin till fem år istället för två. Om något skulle hända med måleriföretaget en tid efter utfört arbete, kan branschorganisationen dessutom gå in och hjälpa till om problem skulle uppstå längre fram.

Väx tillsammans med Dorunner

Dorunner är en av flera sajter som Kvibergs Måleri är medlemmar i, men Jonas menar att medlemskapet hos Dorunner håller hög kvalitet. Både när det gäller tillgänglig kommunikation och smidiga processer.

– Dorunner var den första sajten vi gick med i, och vi har haft bra kontakt med dem genom alla år. Plattformen fungerar också alldeles utmärkt. Därför stannar vi. Vi kommer att vara kvar även i framtiden, säger Jonas.

Jonas vill uppmuntra fler företag till att jobba på och nå högre höjder. Han menar att hårt arbete, dedikation och nöjda kunder fått Kvibergs dit de är idag. Och det är en resa som alla kan göra.

– Jag vill önska alla andra bolag lycka till och tipsa dem om att köra på så hårt de kan. Kan vi lyckas så kan alla lyckas.

Är du hantverkare och sugen på att stärka upp ditt företag med fler kunder? På Dorunner kan vi hjälpa ditt företag att växa och göra det synligt för fler. Läs mer och bli medlem här.

Behöver du hjälp med målningen?

Letar du målare i trakten kring Göteborg, Mölndal, Hisingen, Partille eller Kungälv?

Gör en offertförfrågan direkt hos Kvibergs Måleri

Så fungerar Dorunner för företag

1

Skapa ett konto på dorunner.se

2

Välj bransch och område där du är verksam.

3

Få tillgång till jobben och nya kunder redan idag!

Dorunner hjälper hantverkare och tjänsteföretag som behöver fylla luckor i kalendern eller som vill ta nästa steg och expandera verksamheten.

För företag

Sedan 2015 har omsättningen ökat från 4 miljoner till 48 miljoner. Det är en tillväxt som medlemskapet i Dorunner har bidragit till, menar Jonas.
Grunden till nöjda och återkommande kunder är att göra ett bra jobb. Men kundrelationer handlar även om vilket intryck kunden får av dig och ditt företag och kommunikationen er emellan.

Så beskriver Denis Broqi det att vara egenföretagare. Denis driver sedan 10 år tillbaka företaget Måleri och Fastighetsskötsel Denis som…

Städade hem startades i början av 2016 av Patrik Aronsson. Företagets filosofi är att verkligen värna om sina medarbetare, kunder…

Elektropartner Nacka AB grundades 2014 och startades som en enmansfirma för mindre jobb inom renovering för kök och badrum. År…