Så får du det bästa resultatet vid fönsterputsning

Har vårsolen avslöjat fläckarna på dina fönster? Det är dags att putsa fönsterna men det är inte alltid så lätt att få till putsningen så bra som man har tänkt. I den här guiden hittar du några tips på hur du lyckas med din fönsterputsning.

Rätt utrustning

För att lyckas med din fönsterputsning behöver du rätt verktyg. Du behöver en hink med varmt vatten, diskmedel, svamp, fönsterskrapa samt en torr trasa. Varför ska man använda diskmedel istället för fönsterputsmedel? Fönsterputsmedel skapar ofta en hinna på fönstret, för att få det bästa resultatet är det därför bättre att använda diskmedel. 

Så här gör du

  1. Gnugga bort stora fläckar på fönstret innan du börjar putsa. Om fläckarna inte går bort genom att gnugga, använd då ett rakblad för att försiktigt skrapa bort fläckarna.
  2. Doppa trasan i hinkvattnet, gnugga och sprid det rikligt över hela fönstret.
  3. Ta fönsterskrapan och börja dra från toppen till botten av fönstret med ett jämnt tryck. Om skrapan inte trycks tillräckligt mot fönstret kan det ge ränder i onödan. Om det börjar rinna när du skrapar, torka av skrapan med en torr trasa och fortsätt sedan skrapa. 
  4. Torka av kanterna runt fönstret med en torr trasa eller handduk. Glöm inte att byta trasan med jämna mellanrum så att den inte blir för blöt och smutsig. 

Gör likadant på insidan av fönstret om det behövs. Ofta är det fönstrens utsida som är i störst behov av rengöring men även insidan kan behövas göras rent emellanåt.
Har du kanske varken lust eller tid att putsa dina fönster den här våren? Ingen fara, då finns det flera experter som gärna hjälper dig med det i ditt närområde. Sök efter företag som kan hjälpa dig med fönsterputsningen här.