Planering & regler

1 januari 2021 höjdes taket för rut-avdraget, från 50.000 kronor till 75.000 kronor per person och år. Den nya höjningen av rut-avdraget innebär att du som konsument nu har möjlighet att anlita tjänster som ger rätt till avdraget för 25.000 kronor mer än i fjol.
Rot- och rutavdrag kan göras när du anlitar någon för att få hjälp med arbete i ditt hem. Här har vi samlat den viktigaste informationen om rut och rot.
Det börjar bli dags att planera våren och sommarens projekt och boka upp hantverkare. Under årets varma och torra månader kan du passa på att ta hand om husets utsida och trädgård.
Dorunner är en plattform med tusentals anslutna tjänsteföretag. Vi har hjälpt BRF:er i över 10 år med processen att upphandla nya avtal. Börja alltid på Dorunner.se när du behöver hjälp.
Inom yrkes- och tjänstesektorn finns ett flertal olika certifieringar och auktoriseringar inom respektive fält. Men vilka krävs och hur kollar man att certifikaten är aktuella? Kolla in vår guide!

När du äger en bostadsrätt så har du större frihet vad gäller renoveringar än med hyresrätt. Men du kan inte göra vad som helst.

Sedan 2007 så har svenskar kunnat dra nytta av det som kallas för RUT-avdrag. RUT står för rengöring underhåll och…

Du kanske är en av alla som vill få den där altanen på plats i sommar. Eller varför inte fixa…

Den moderna konsumenten är påläst och kräsen, men vill också kunna göra sina val snabbt i mobilen. Oavsett om det…

Du som inte redan har nyttjat skattereduktion i år har i bästa fall 75 000 kronor som kan användas för…

Det finns mycket att tänka på när det är dags för renovering. Det är ofta förenat med en stor kostnad…

Att kolla upp vilka försäkringar man bör ha när hantverkare jobbar i ens hem är vanligt att missa, men är…

I valet av tjänsteleverantör väljer många mellan och jämför flera olika offerter. När valet sedan är klart är det dags…

Idag finns det hundratals tjänsteföretag som alla konkurrerar om samma kunder. Konkurrensen är hård och det finns massvis med bolag…