Planering & regler

Vad kostar det att anlita en arkitekt? Och varför ska man anlita en? Vi har samlat svaren på det och en hel del till i den här artikeln.
Hur lång tid tar det att få bygglov, varför behövs bygglov och vem beslutar om man får bygglov eller inte? Här svarar vi på de vanligaste frågorna om bygglov.
Attefallshus och bolundare går att bygga i flera olika stilar och storlekar. I det här inlägget får du koll på vilka regler som gäller och vilken typ av byggnad som passar dig bäst.
Kök- och badrumsrenoveringar är två typer av renoveringar som ofta drar upp värdet på bostaden. Lyckade förändringar av planlösningen kan också vara väldigt positivt rent ekonomiskt vid en försäljning.
1 januari 2021 höjdes taket för rut-avdraget, från 50.000 kronor till 75.000 kronor per person och år. Den nya höjningen av rut-avdraget innebär att du som konsument nu har möjlighet att anlita tjänster som ger rätt till avdraget för 25.000 kronor mer än i fjol.
Rot- och rutavdrag kan göras när du anlitar någon för att få hjälp med arbete i ditt hem. Här har vi samlat den viktigaste informationen om rut och rot.
Det börjar bli dags att planera våren och sommarens projekt och boka upp hantverkare. Under årets varma och torra månader kan du passa på att ta hand om husets utsida och trädgård.
Dorunner är en plattform med tusentals anslutna tjänsteföretag. Vi har hjälpt BRF:er i över 10 år med processen att upphandla nya avtal. Börja alltid på Dorunner.se när du behöver hjälp.
Inom yrkes- och tjänstesektorn finns ett flertal olika certifieringar och auktoriseringar inom respektive fält. Men vilka krävs och hur kollar man att certifikaten är aktuella? Kolla in vår guide!

När du äger en bostadsrätt så har du större frihet vad gäller renoveringar än med hyresrätt. Men du kan inte göra vad som helst.

Sedan 2007 så har svenskar kunnat dra nytta av det som kallas för RUT-avdrag. RUT står för rengöring underhåll och…

Du kanske är en av alla som vill få den där altanen på plats i sommar. Eller varför inte fixa…

Den moderna konsumenten är påläst och kräsen, men vill också kunna göra sina val snabbt i mobilen. Oavsett om det…

Belysning & el

Vilka elinstallationer får du göra själv? Får du installera en dimmer? Byta strömbrytare? Eller koppla in en spis själv? Här listar vi det du får och inte får göra när det kommer till elarbeten.

När huset ska byggas ut så är det viktigt att tänka på hur elinstallationer i tillbyggnaden utformas. Det här är…

Trädgård & uteplats

Ett utekök kan byggas stort eller litet, med alla tillbehör du kan tänka dig eller bara de mest väsentliga såsom en grill och ett arbetsbord. Vi hjäper dig att hitta rätt lösning för just dina förutsättningar.
Går du i tankarna att bygga en inglasad altan, ett extrarum som du kan vistas i oavsett väder? Möjligheterna är många beroende på hur du vill använda din inglasade altan. Här har vi har samlat våra bästa tips för att du ska få ditt drömrum på plats!
Dags för stenläggning runt huset, på uteplatsen eller på uppfarten? Då finns det en hel del saker att tänka på. Här har vi samlat våra bästa tips på hur du ska tänka kring materialval, utförande och underhåll inför din stundande stenläggning.
Njuter du av att påta i trädgården eller vill du helst bara njuta i en solstol? I det här inlägget tipsar vi om hur du skapar en trädgård som just passar dig.
Funderar du på att bygga ett uterum men vet inte riktigt vilken typ som passar bäst eller vilka regler som gäller? Här listar vi olika sorters uterum och vad du behöver ha koll på för att komma i mål.
För att altanen ska bli den plats som ni drömmer om är det bra att ta in ett proffs som kan hjälpa er. Med rätt så enkla medel så kan ert altanprojekt leda till ett extra uterum. En plats där det är mysigt att umgås och under hela året, när vädret tillåter det.
Om du försår dina växter har dina små grödor bättre chanser att klara sig från att bli uppätna av sniglar och blomningssäsongen kan komma igång tidigare. Gör plats på fönsterbrädorna för här ska odlas!

Det är många som behöver ett extra förråd, men det kostar en bra slant att hyra ett. När det finns…

Det går att bada varmt och gott året om. I en badtunna så kan du sitta och tänka på livet,…

Det finns en pool för din tomt! Det är säkert. Men precis vilken du ska välja kan bero på flera…

Med ett staket eller stängsel så skapar vi en trygg plats, oavsett om vi gör det själva eller anlitar ett…

Även en mycket liten trädgård kan ge plats till helt fantastiska upplevelser. Om tomten står öde större delen av året…

Du kanske är en av dem som drömmer om ett uterum att mysa i när hösten kommer, men vad ska…

För företag

Sedan 2015 har omsättningen ökat från 4 miljoner till 48 miljoner. Det är en tillväxt som medlemskapet i Dorunner har bidragit till, menar Jonas.
Grunden till nöjda och återkommande kunder är att göra ett bra jobb. Men kundrelationer handlar även om vilket intryck kunden får av dig och ditt företag och kommunikationen er emellan.

Så beskriver Denis Broqi det att vara egenföretagare. Denis driver sedan 10 år tillbaka företaget Måleri och Fastighetsskötsel Denis som…

Städade hem startades i början av 2016 av Patrik Aronsson. Företagets filosofi är att verkligen värna om sina medarbetare, kunder…

Elektropartner Nacka AB grundades 2014 och startades som en enmansfirma för mindre jobb inom renovering för kök och badrum. År…

400 personer minglade och firade när vinnarna bland Sveriges bästa hantverksföretag fick motta priset ”Årets Hantverkare”. Hantverkargalan är byggbranschens mest…

Det är dags för årets Hantverkargala – galan där de bästa hantverkarna, målarna, rörmokarna och byggarna i branschen prisas och…

Myskje Måleri AB grundades hösten 2013 och har sedan dess växt till åtta medarbetare och trots att bokslutet inte är helt…

För ett par år sedan började Said Sloyev tänka i banorna att starta ett eget företag, men det var först…

Totalhus i Sverige AB grundades 2012 av Niklas Björkholm och inte långt där efter valde de att gå med i…

Dorotea värme och sanitet AB är ett familjeföretag som grundades 1971 av Conny Jakobssons pappa. Sedan 1998 har Conny tagit över…

Martin Barkar har länge jobbat inom byggbranschen både som husmontör och inom andra byggbolag. Han tröttnade på att det sattes…

Nu kan Dorunners medlemmar, företag inom ROT- och RUT-branschen, enkelt skapa och skicka offerter och avtal till sina kunder direkt…