”Jag behövde täppa igen luckor i schemat och då passade Dorunner perfekt”

Totalhus i Sverige AB grundades 2012 av Niklas Björkholm och inte långt där efter valde de att gå med i Dorunner. Bolaget har sedan 2016 dubblat sin omsättning och är just nu fullbokade till april.

Niklas startade bolaget för att få mer frihet och möjlighet att styra över sin egen tid. Efter mer än 30 år i branschen som snickare och auktoriserad VVS kände han att det var dags. Idag gör han alla möjliga typer av arbeten, allt ifrån om- och tillbyggnationer, renoveringar av kök, resning av attefallshus samt VVS jobb. Oftast även utan underleverantörer.

– Elektriker tar jag in för installationer så att det blir korrekt utfört, annars gör jag det mesta av jobbet själv.

Totalhus i Sverige AB gick med i Dorunner 2012 och Niklas berättar att ett perfekt ställe att hitta utfyllnadsjobben han vill ha.

– Jag behövde ha lite utfyllnadsjobb för att täppa till luckor i schemat och det var så enkelt med Dorunner. Jobben kommer in och det rullar på. Det är egentligen bara att välja och vraka.

Niklas menar att det är stor skillnad i företaget när det gäller uppdrag, sedan de gick med i Dorunner.

– Det blir skillnad eftersom du har ett bra flöde av jobb. Man får inte de där glappen på tider och dagar som är mellan jobben. Och sen kan man ju plocka russinen ur kakan ibland också, säger Niklas och skrattar.

Under sin tid på Dorunner har Niklas fått över 40 omdömen varav alla är positiva. Men det är någonting som Niklas menar att om det är någonting som han har drillats i sen han var lärling så är det att kunden är viktig och det är viktigt att kunden blir nöjd.

– Jag är fostrad så. Jag började jobba med pappa som lärling och han sa alltid att om du utför jobbet som du skulle göra det hemma, kommer kunden bli nöjd, anlita dig igen och rekommendera dig vidare till vänner och grannar. Kunden ska vara nöjd annars har man inte gjort sitt jobb.

Niklas tippar på att ca 20% av företagets alla kunder kommer från Dorunner. Annars består kundstocken till stor del av återkommande kunder och nya kunder som kommer via rekommendationer från tidigare kunder. Hans bästa tips för att vinna uppdragen och bli framgångsrik med Dorunner delar han också med sig av.

– Svara så snart uppdragen kommer in. Boka in ett personligt möte, skicka inte bara ett pris per mejl eller i telefon. Ta dig tiden att träffa kunden och följ upp med en ordentlig offert (exempelvis via Dorunners offerttjänst) och utför sedan ett ordentligt jobb.

Här kan du hitta fler tips på hur du får lojala och återkommande kunder.

Behöver du, som Niklas på Totalhus, fler utfyllnadsjobb? Vi kan hjälpa dig!
Skärmavbild 2017-11-21 kl. 13.23.42