J2 Elteknik – företaget som blev Årets Elföretag två år i rad

J2 Elteknik
J2 Elteknik AB grundades 2009 i Göteborg och ägs till största delen av Johan Mårtensson (längst fram till vänster i bilden) som även är VD. Det är ett företag som satsar stenhårt på att leverera med kvalité, vilket är en av anledningarna till att de vann Årets Elföretag i kategorin små- och mellanstora företag två år i rad.
Första gången de blev nominerade var 2015 och samma år kammade de även hem sin första vinst på hantverkargalan.
– Vi fick reda på att vi var nominerade när Martin från Årets Hantverkare ringde och berättade om det för oss. Sen var vi inte riktigt med på att vi kunde vinna. Vi visste ju att vi var med i tävlingen men vi såg det mest som en kul grej. Berättar Johan Mårtensson, delägare och VD på J2 Elteknik.
2016 blev de återigen nominerade av sina kunder och hade möjlighet att ta hem en historisk vinst och bli det första företaget att vinna tävlingen Årets Hantverkare på Hantverkargalan för andra året i rad.

Första året var allt nytt och inspirerande, andra året kändes det hela så overkligt eftersom vi inte trodde att vi skulle kunna vinna igen. Säger Johan.

J2 Elteknik har idag 6 anställda men skulle kunna anställa 2-3 fler elektriker med tanke på hur efterfrågan på deras tjänster ser ut. Däremot är de väldigt noga med vem de anställer, de personliga värderingarna behöver stämma överens med företagets och dynamiken i gruppen ska fortsätta vara i toppklass. På J2 Elteknik har alla möjlighet att påverka sin situation på företaget, och vara delaktiga i besluten som tas. Går företaget bra och med vinst så delas den med personalen.
– Rätt personal är livsviktigt. Vi är en kärngrupp som jobbar ihop och besluten tar vi tillsammans. Man kan säga att alla fungerar lite som delägare eftersom alla är med och fattar beslut. Blir det vinst så delar vi på den. Berättar Johan.
Att vinna Tävlingen Årets Hantverkare på Hantverkargalan och bli Årets Elföretag har betytt mycket för J2 Elteknik.

– Det betyder verkligen jättemycket. Det är ett kvitto på att det vi gjort har nått ut till våra kunder. Berättar Johan.

Han fortsätter.
– Det är den typen av kvitto man ofta söker, många kunder hör inte av sig även om de är nöjda och du som företagare har inte möjlighet att följa upp alla kunder. Detta är egentligen det enda genuina sättet att veta om kunden är riktigt nöjda med dig. Säger Johan.
Årets Hantverkare är en tävling där företag inom bygg, el, vvs och måleri har möjlighet att bli nominerade av sina kunder. Vinnarna presenteras sedan på Hantverkargalan och det är det företag som fått flest röster av sina kunder som kammar hem vinsten vilket Johan menar gör priset unikt och värdefullt.
– Årets Hantverkare är den enda tävlingen för företagare i hantverksbranschen med dignitet och en tyngd eftersom vinnarna blivit framröstade av sina kunder och där det inte sitter en jury och väljer vem som ska få priset.
Firade ni vinsten?
– Absolut! Vi köpte nog slut på all champagne på galan tror jag. Svarar Johan och skrattar.
Till andra hantverkare som vill vinna ett pris på hantverkargalan har Johan ett tips.
– Sätt upp mål, vart ni vill komma som företag, och gå från delmål till delmål. Leverera god kvalité och ha era kunder i fokus. Ta hand om era kunder och var lyhörda. Att ha konkurrensmässigt bra priser, god kvalité på leveransen, god kommunikation och tydlighet kommer man långt med. Och till alla som inte blivit nominerade så borde man gå på Hantverkargalan ändå eftersom det är en fruktansvärt trevlig kväll, även om man inte vinner.