Husrenovering

Här har vi samlat våra bästa tips på hur du ska tänka både före, under och efter arbetet, så att du kan njuta av ditt nymålade hus en lång tid framöver.
Man brukar säga att det är en långsiktig investering att ta in en arkitekt i ett tidigt skede, eftersom det är dennes jobb som ligger till grund för de kommande byggkostnaderna. Här kan man alltså göra stora besparingar på lång sikt genom att ta in professionell hjälp.
Det börjar bli dags att planera våren och sommarens projekt och boka upp hantverkare. Under årets varma och torra månader kan du passa på att ta hand om husets utsida och trädgård.
Tänk dig att du vaknar upp till ljudet av ett läckande rör i källaren. Vattnet sprutar och du behöver hjälp NU. Vad gör du då?

Förutom läge, läge, läge, vad behöver man egentligen tänka på när man tittar på lägenheter och i synnerhet renoveringsobjekt? En…

Finns det något bättre än att njuta framför en öppen spis när kylan tränger sig på? Att ha en kamin…

När du äger en bostadsrätt så har du större frihet vad gäller renoveringar än med hyresrätt. Men du kan inte göra vad som helst.

Huset kommer bara att bli så stabilt som dess grund. Det här är ju en klassisk mening. När det blir…

Husets fina överrock och skydd. Fasaden är det första du ser när du närmar dig ett hus. Om den är vacker så…

Genom att slipa och lacka ditt slitna trägolv kan du göra det som nytt igen. Nyslipade golv ger hemmet ett…

Ett av det viktigaste arbetena en husägare kan göra för att undvika fuktskador är att ha en välfungerande dränering. Även…

Fuktskador är bland det sista en husägare vill ta tag i och lägga pengar på. Ofta märker man det sent vilket leder till kostsamma renoveringar för att få bukt med problemet. För att förebygga fuktskador så behöver vi på ett effektivt sätt leda bort det vatten som kommer i form av regn bort från husgrunden. […]

Fuktskador är ett ständigt hot mot husägare och är ett problem som kommer drabba de flesta någon gång i livet….

Att måla om fasaden är ett projekt som kan ta mycket tid och även vara ganska kostsamt. Därför är det…