Husrenovering

Attefallshus och bolundare går att bygga i flera olika stilar och storlekar. I det här inlägget får du koll på vilka regler som gäller och vilken typ av byggnad som passar dig bäst.
Har du hittat drömhuset? Oavsett om du köpt ett renoveringsobjekt eller ett hus som kräver små ingrepp är det viktigt att ha is i magen. Renoveringar kan bli mer kostsamma än du tror – och om de dessutom är oförutsedda kan det svida ordentligt i plånboken.
Här har vi samlat våra bästa tips på hur du ska tänka både före, under och efter arbetet, så att du kan njuta av ditt nymålade hus en lång tid framöver.
Man brukar säga att det är en långsiktig investering att ta in en arkitekt i ett tidigt skede, eftersom det är dennes jobb som ligger till grund för de kommande byggkostnaderna. Här kan man alltså göra stora besparingar på lång sikt genom att ta in professionell hjälp.
Det börjar bli dags att planera våren och sommarens projekt och boka upp hantverkare. Under årets varma och torra månader kan du passa på att ta hand om husets utsida och trädgård.

Förutom läge, läge, läge, vad behöver man egentligen tänka på när man tittar på lägenheter och i synnerhet renoveringsobjekt? En…

Finns det något bättre än att njuta framför en öppen spis när kylan tränger sig på? Att ha en kamin…

När du äger en bostadsrätt så har du större frihet vad gäller renoveringar än med hyresrätt. Men du kan inte göra vad som helst.

Huset kommer bara att bli så stabilt som dess grund. Det här är ju en klassisk mening. När det blir…

Husets fina överrock och skydd. Fasaden är det första du ser när du närmar dig ett hus. Om den är vacker så…

Genom att slipa och lacka ditt slitna trägolv kan du göra det som nytt igen. Nyslipade golv ger hemmet ett…

Har du börjat fundera på om det kanske ändå inte är dags att dränera om huset? Innan du sätter igång…

Ett av det viktigaste arbetena en husägare kan göra för att undvika fuktskador är att ha en välfungerande dränering. Även om dräneringen och markarbeten kring huset har gjorts på ett korrekt sätt så kan man behöva göra om dräneringen efter ett par år beroende på hur omgivningen ser ut. Ett allmänt riktmärke är att dränera om huset efter ca 30 år.

Fuktskador är bland det sista en husägare vill ta tag i och lägga pengar på. Ofta märker man det sent vilket leder till kostsamma renoveringar för att få bukt med problemet. För att förebygga fuktskador så behöver vi på ett effektivt sätt leda bort det vatten som kommer i form av regn bort från husgrunden. […]

Fasad

Här har vi samlat våra bästa tips på hur du ska tänka både före, under och efter arbetet, så att du kan njuta av ditt nymålade hus en lång tid framöver.

Ett byte av fönster handlar inte bara om att uppdatera och försköna. Med rätt typ av fönster så kan du…

Husets fina överrock och skydd. Fasaden är det första du ser när du närmar dig ett hus. Om den är vacker så…

Om du är ägare till en villa eller en stuga i trä kommer du någon gång att behöva stå inför…

Ska du bygga nytt hus eller bara fräscha upp fasaden på ditt hus? Oavsett vad du ska göra är det…

Att måla om fasaden är ett projekt som kan ta mycket tid och även vara ganska kostsamt. Därför är det…

Tak

Att ha ett välfungerande, funktionellt och skyddande tak av bra kvalitet är a och o för att resten av ditt hus och i förlängningen du själv ska må bra. Förutom dess funktion, är takets utseende, hållbarhet och kostnad något vi ofta bryr oss om, men alla aspekter är lika viktiga att ha i åtanke inför en stundande takläggning.

Tegeltaken har funnits i Sverige i nära tusen år och de fortsätter att vara favoriten bland husägare. När de tegeltaket introducerades i Norden så var det främst adeln och de allra rikaste som investerade i den nya taktekniken. Den främsta anledningen till tegeltakets stora popularitet är att det ger en lång hållbarhet. De flesta historiska svenska byggnader har just tegelpannor, och de har klarat sig i hundratals år utan att mista vare sig form eller färg.

Ett hus måste ha en bra grund att stå på. Men när regnet står som spön i backen så är…

Är det dags att byta tak på ditt hus? Att byta tak är dyrt och därför är det viktigt att…

Vår guide till dig som ska byta tak

Fritidshus

Funderar du på att bygga ett uterum men vet inte riktigt vilken typ som passar bäst eller vilka regler som gäller? Här listar vi olika sorters uterum och vad du behöver ha koll på för att komma i mål.
Attefallshus och bolundare går att bygga i flera olika stilar och storlekar. I det här inlägget får du koll på vilka regler som gäller och vilken typ av byggnad som passar dig bäst.

Nu när vi går mot mörkare tider är det hög tid, innan frosten och snön kommer, att se över huset…