Hitta ett renoveringsobjekt för din budget

Förutom läge, läge, läge, vad behöver man egentligen tänka på när man tittar på lägenheter och i synnerhet renoveringsobjekt?

En renovering är oftast en bra investering då det ökar värdet på fastigheten. Men att restaurera ett renoveringsobjekt kan variera stort i pris beroende på vilket jobb som ska utföras. Om du vill renovera kan det vara bra att sätta en budget för dig själv och kontrollera om det mest är ytliga renoveringar eller om det är större ingrepp som behöver göras i lägenheten. Men hur skiljer man dem åt?

Stora renoveringar 

Kök & badrum

Kök- och badrumsrenoveringar är oftast de största utgiftsposterna när det kommer till renovering av lägenheter. Om du behöver göra om allt från grunden innebär det i regel stora material- och personalkostnader, då båda jobben kräver auktoriserad och certifierad personal som rörmokare, plattsättare och elektriker. Vi har räknat på vad det kostar att göra om ett badrum, på ett ungefär. Ta del av vår uträkning här.

Förändringar av planlösningen 

Stora förändringar av planlösning och förändringar av placeringar av vatten och avlopp kan även räknas till större och mer kostsamma ingrepp av lägenheten, då rör behöver dras om och nytt golv kan behöva läggas. 

Totalrenovering

Är hela lägenheten ett stort renoveringsobjekt? Behöver du renovera allt från topp till tå? Beställ kostnadsfria offerter på Dorunner.se så att du får en uppfattning om vad slutpriset kan bli. När det gäller större projekt är det viktigt att ha en tydlig tidsplan och en budget med lite svängrum.

Mindre renoveringar

Måla om

Att måla om kan göra stor skillnad. Om du gör det själv är det primärt färg och verktyg som kostar. Det kan dock ta ganska lång tid att göra det själv, beroende på hur grundförutsättningarna ser ut. Är det tapet på väggarna just nu? Behöver du ta ner dem innan du målar? Eller kan du måla över dem? Behöver du bredspackla väggarna för att få ett slätt resultat? Känns det som ett krångligt jobb kan du alltid leja ut det till professionella målare. Då blir resultatet oftast det allra bästa.

Ett renoveringsobjekt med golv med dåligt skick kan avskräcka många, men det är faktiskt inte så dyrt att fräscha upp.

Slipa golvet

Är det en gulnad lackad gammal ekparkett på golvet? Det är inte så dyrt som man kan tro att slipa golvet. Det går även att förändra utseendet på golvet genom att pigmentera och olja det. Att hantera en golvslip kan vara svårt, och vid en golvslipning gäller det att vara säker på handen. För att undvika hack och oregelbundenhet i golvet rekommenderas att jobbet utförs av professionella hantverkare. Skapa en gratis offertförfrågan idag.

Skapa offertförfrågan

Måla om köksluckor

En uppfräschning av köksluckor kan göra stor skillnad och du kan vara kreativ med färgvalet. Antingen kan du måla dem själv, eller skicka in dem för omlackering till en lackeringsfirma. Det sistnämnda är att föredra när det gäller ytor som är hårt utsatta, som ett kök i regel är, då slitstyrkan på luckorna är betydligt bättre vid en omlackering än vid en ommålning.

Byt knoppar/handtag

Stirra dig inte blind på handtag och knoppar på dörrarna i lägenheten. Det är ett litet ingrepp som kan skapa stor förändring. Det finns även väldigt många alternativ att välja mellan och du kan göra anpassningar efter önskad stil i lägenheten eller stilen utefter husets byggår.

Är badrum ett renoveringsobjekt? Är badrummet i bra skick kan du göra förändringar genom att addera blommor och textilier.

Budgetrenovering av badrum

Ser inte badrummet ut som du önskar, men är i bra skick? Det finns enkla knep att snygga till ett badrum utan att behöva göra om det helt. Nya textilier, så som handdukar, duschdraperi och badrumsmatta kan göra stora skillnad. Har ditt badrum ett naturligt ljusinsläpp kan det vara fint att plocka in blommor. Har kaklet i badrummet en trist bård finns det kontaktplast som du kan applicera ovanpå. Är fogen mellan kakelplattorna missfärgad i duschen kan du snygga till det genom att foga om eller applicera en speciell fogfärg ovanpå. Behöver du renovera badrummet helt och hållet? Här kan du ta reda på vad en badrumsrenovering brukar kosta.

Att ta sig an ett renoveringsobjekt kan vara mödan värt. En renovering leder oftast till ökad trivsel i ditt hem och en värdeökning av bostaden. Hos oss hittar du tusentals duktiga hantverkare som kan hjälpa dig att förverkliga din renoveringsdröm.

Skapa en offertförfrågan redan idag!

Skapa offertförfrågan