Gör din trädgård till en levande plats för hela familjen

Även en mycket liten trädgård kan ge plats till helt fantastiska upplevelser. Om tomten står tom på folk större delen av året så är det dags att göra något åt saken. Med enklare anläggningsarbeten så går det att förvandla gräs och buskar till en oas. Få hjälp av proffsen och gör din trädgård till en levande plats för hela familjen. Med plats för umgänge, lek och vila så är det här ett extra rum utomhus som får betydelse året om.
 

Plats för umgänge

När en trädgård har en mysig uteplats där man kan sitta i lä och äta och dricka gott så blir den ett extra rum. Vår, sommar och höst så kan ni sitta med vänner och prata om livet. Installerar ni ett växthus så går det kanske att förlänga säsongen, och så kan ni sitta utomhus också på vintern.
Trädgården är en otroligt viktig plats för umgänge. Det finns saker som blir bäst utomhus som till exempel grillning. Alla tycker om att grilla. Barn, vuxna och ännu äldre vuxna samlas gärna på uteplatsen för att lägga grönsaker och kött på grillen.

Plats för lek

Trädgårdens design bör också ge plats för lek. Barnfamiljen har stor nytta av uteleksaker som bränner energi. Studsmattan, sandlådan och lekställningen är klassiska utomhusleksaker som kan placeras på gräs eller särskilt förberedd plats.
Det går också att bygga en egen lekstuga. Den ger många år av nyttig lek. Samtidigt som de vuxna ägnar sig åt mys och umgänge runt grillen så leker barnen spännande lekar i den lilla stugan som är inredd för deras storlek.
 

Glädjen i egen mat

Det går alltid att ordna med egen odling i en trädgård. Och det här behöver inte bli komplicerat. Även en mycket liten yta kan ge plats till örter och andra växter.
Farmer picking peppermint leaves in garden
När ni kommer igång med en odling så inser ni snabbt hur spännande det här är. Det går till exempel att lära sig mer om hur olika växter kan användas i matlagning och som hälsokost. Det blir en aktivitet för hela familjen som gör att ni spenderar många fina timmar i er trädgård.

Varma dagar vid poolen eller i badtunnan

Bygg en altan med pool! Eller gör iordning en plats för badtunna. Det går att bada utomhus året om i en badtunna. En större pool ger inte samma möjligheter men blir en fantastisk tillgång för hela familjen under varma månader.
Varma dagar så är det helt fantastiskt att ha en egen badplats. Då den anläggs på ett smart sätt så blir badupplevelsen privat. Dessutom så kan väl valda plank se till att uteplatsen med pool är i lä. Inte mindre viktigt.

Lättskött är bra

Tiden är knapp. Så är det för de flesta. Det är något att tänka på då trädgården planeras. För att den verkligen ska komma till användning som ett extra rum för hela familjen så ska den vara lättskött. Det krävs inte en gigantisk gräsmatta eller enorma rabatter för att det ska bli fint.
Tänk praktiskt. Komfort kan gå hand i hand med skönhet. Dessutom så går det alldeles utmärkt att börja smått. Om intresset för odling växer så kan rabatterna öka storlek i samma takt. Välj material som är lättskötta så att utomhusrummet förblir trivsamt och fint även om ni inte lägger många timmars underhåll på det varje år.

Förvaring som ger ordning och reda

Ett viktigt tips för varje trädgård som ska möta familjens krav och behov är ett smart förråd. Det måste finnas plats för förvaring av saker som verktyg och möbler. Det är inte bara bra för att slippa ha allting framme hela tiden.
När ni förvarar trädgårdens inredning i ett välsorterat förråd så håller den längre. Trädgården slipper bli stökig och det blir lite roligare att pyssla med trädgårdsaktiviteter då det som behövs för detta förblir i gott skick.
Tänk på att vissa möbler också kan fungera som förvaring. En vacker bänk på altanen kan också vara en låda för kuddar. Den rymmer också annat som behöver stoppas undan när det blir dags att gå och lägga sig efter en trevlig utomhusmiddag med familj och vänner.
 

Vill du få hjälp med din trädgård? Anlita ett proffs från Dorunner

 

Leave a comment