Förrådet – en ångestpuck eller en stor tillgång?

Det är många som behöver ett extra förråd, men det kostar en bra slant att hyra ett. När det finns begränsat med plats så kan det kännas omöjligt med alla saker som ligger och stökar.

Men en skräddarsydd redskapsbod som byggts av ett proffs kan ha plats för så mycket. På liten yta går det att få ordning på livet! Tar du in hjälp vid bygget kan du sannolikt även utnyttja rotavdraget, här kan du läsa mer om vad som gäller vid rot- och rutavdraget och om du kan ta del av det.

Vad ska förvaras i förrådet?

Innan du bygger eller beställer ett färdigt förråd så är det klokt att fundera över vad som ska förvaras i det. Olika hushåll har olika behov. Om det är vanligt förkommande med leksaker bland trädgårdsredskapen så bör dessa kunna förvaras tillsammans.

Det är vanligt att behöva förvaring för:

  • Trädgårdsmaskiner och redskap
  • Uteplatsens inredning (dynor, lyktor etc)
  • Leksaker
  • Verktyg
  • Arbetskläder

Om vi ser på listan ovan så kan det ju verka som att allt det här inte kommer att få plats i ett litet förråd. Men faktum är att det går att göra en hel del även med det lilla förrådet.

Smart layout ger mer plats

Genom att forma hyllor som har rätt storlek för olika typer av redskap så utnyttjas förrådets yta på rätt sätt. Det kan vara en enkel sak som att en sida är hög nog för att du ska få in spadar. Med en krok eller två så går det att hänga upp redskap såväl som kläder, påsar och annat som ska förvaras.

Väggar och tak ska inte ignoreras

Ett vanligt tips för ett smartare förråd är att utnyttja ytor som tak och väggar på ett bättre sätt. Krokar kan sättas i väggar såväl som i tak. Mycket går att hänga upp. När saker och ting flyttas från golvet så känns det plötsligt lättare att vistas i redskapsboden.

Med listhållare så går det också att lägga upp parasoller och andra långa objekt nära taket. De behöver inte längre stå lutade mot väggen eller ligga och damma på golvet. Det här är inte bara estetiskt tilltalande. Ångesten för att öppna förrådsdörren och få ett halvöppet parasoll i ansiktet är för evigt borta!

När du tänker på saken så inser du hur mycket du kan hänga upp. Även saker som cyklar kan lätt krokas upp på en vägg. Perfekt för vintersäsongen då de inte längre måste plockas ut och in ur förrådet dagligen.

Kreativ design ger ett bra förråd

Det är inte så svårt att bygga ett förråd. Många gånger så kan det vara en fördel att bygga det själv precis där det får plats. Med en skräddarsydd lösning så går det att få in redskapsboden som en del av altanlösningen eller kanske bakom huset på en plats som ändå inte används.

Kreativitet behövs också vad gäller planering av förvaringen. I en större bod så kan det vara klokt att göra plats för sådant som kommer ut mer sällan långt in i förrådet. Säsongen kan också påverka var saker ska stå.

Rensa i röran!

Det är inte så dumt att då och då rensa lite i förrådet. Med bra hyllor, krokar och lister så går det snabbt att rodda om. En genomgång en eller två gånger per år avslöjar vad som inte längre är användbart och som bör flyttas till soptippen.

Ta in gratis offerter hos oss, och sätt igång bygget direkt!