Det är dags att planera vårprojekten

Det börjar bli dags att planera våren och sommarens projekt och boka upp hantverkare. Under årets varma och torra månader kan du passa på att ta hand om husets utsida och trädgård.

Det börjar bli dags att planera våren och sommarens projekt och boka upp hantverkare. Använder du Dorunner får du upp till 5 offerter från olika företag och kan enkelt jämföra priser och innehåll. Hitta kvalitetssäkrade proffs hos oss.

Under årets varma och torra månader kan du passa på att ta hand om husets utsida och trädgård. Dränera om huset när tjälen gått ur marken och lägg om taket när det är mildare väder. Snart vaknar även trädgården till liv och du får chans att njuta av de ljumma sommarkvällarna utomhus.

Man kan inte vara bra på allt själv – ta in hjälp när det behövs. Du hittar duktiga hantverkare och tjänstemän på dorunner.se

Så fungerar Dorunner

1

Skapa en gratis offertförfrågan på dorunner.se

2

Jämför och välj bland flera leverantörer. Du får upp till 5 offerter.

3

Få jobbet utfört av ett kvalitetssäkrat proffs

”Man kan inte vara bra på allt själv. Ta in hjälp när det behövs”. 

Omdränering

Bor du i hus och behöver dränera om? När tjälen är borta ur marken är det en bra tid att dränera om huset, vilket brukar vara mellan april-oktober. Det här är värt att veta innan du sätter igång med en omdränering.

Skapa offertförfrågan för dränering

Takrenovering

Taket är husets mössa som man ska vårda ömt. Behöver taket renoveras? Passa på under årets varma torra månader. Tegel- och betongpannor är ett tåligt yttermaterial på ett tak, och de har ofta en livslängd på omkring 50 år. Däremot rekommenderas det att takpappen under pannorna byts med tätare intervaller, omkring var 15:e år. Se över hängrännor och stuprör när du ändå är uppe på taket och fixar.

Skapa offertförfrågan för takrenovering

Målning utomhus

Det rekommenderas att man kontrollerar statusen på fasaden omkring två gånger om året för att ha bra koll på underhållsbehoven och för att ligga i framkant. Upptäcker du problem i tid kan du ofta punktbehandla området, vilket är tidsbesparande och mindre kostsamt. Utomhusfärg fungerar bäst i måttlig luftfuktighet och temperaturer mellan +10-25 grader, vilket gör det till ett perfekt vår- och sommarprojekt. Här kan du hitta våra bästa tips inför en stundande fasadrenovering.

Skapa offertförfrågan för målning utomhus

Trall

Ska du lägga trall gör du det bäst under vår eller försommaren, för att kunna njuta av trallen under den korta utomhussäsongen.

Skapa offertförfrågan för snickare

Pool

Är det i år som du doppar fötterna i din alldeles egna pool? Njut av sommaren på hemmaplan. Låt poolen bli ett vackert inslag i din trädgård samtidigt som du höjer värdet på din fastighet.

Skapa offertförfrågan för poolbygge

Beskära träd och buskar

Behöver du beskära träd och buskar men har dålig koll på hur och när man ska göra det? Olika träd och buskar ska beskäras under olika tider på året, och vill man att växterna ska frodas är det viktigt att hålla sekatören rätt i mun. Anlita en trädgårdsmästare så hjälper de dig.

Skapa offertförfrågan för trädgårdsmästare

Växthus

Uppfyll dina odlingsdrömmar och förläng säsongen med ett växthus. Det är inte bara växter som får plats i ett växthus, utan det kan bli som ett extra rum. Installerar du en kamin som värmekälla så kan du njuta av vår och hösten medan regnet smattrar mot glasrutorna.

Skapa offertförfrågan för växthusbygge

Arkitekt

Vill du bygga större eller bygga om ditt befintliga hus? Ta hjälp av en arkitekt. De kan oftast se lösningar som är svåra att se själv. Här kan du kolla in vår guide vad du ska tänka på innan du anlitar en arkitekt.

Skapa offertförfrågan för arkitekt

När du gör en offertförfrågan på Dorunner får du upp till fem offerter från hantverkare. Du får då en bra första uppfattning av arbetskostnaderna.

Fler inlägg

Funderar du på att bygga ett uterum men vet inte riktigt vilken typ som passar bäst eller vilka regler som gäller? Här listar vi olika sorters uterum och vad du behöver ha koll på för att komma i mål.
Attefallshus och bolundare går att bygga i flera olika stilar och storlekar. I det här inlägget får du koll på vilka regler som gäller och vilken typ av byggnad som passar dig bäst.
Om du går i tankar på att måla om hemma finns det en hel del saker att tänka på för att det ska bli både snyggt och hålla länge. Ett ordentligt grundjobb skapar förutsättningar för att du ska bli riktigt nöjd för en lång tid framöver, vilket är både hållbart och kostnadseffektivt i längden.
Har du hittat drömhuset? Oavsett om du köpt ett renoveringsobjekt eller ett hus som kräver små ingrepp är det viktigt att ha is i magen. Renoveringar kan bli mer kostsamma än du tror – och om de dessutom är oförutsedda kan det svida ordentligt i plånboken.
Här har vi samlat våra bästa tips på hur du ska tänka både före, under och efter arbetet, så att du kan njuta av ditt nymålade hus en lång tid framöver.
Man brukar säga att det är en långsiktig investering att ta in en arkitekt i ett tidigt skede, eftersom det är dennes jobb som ligger till grund för de kommande byggkostnaderna. Här kan man alltså göra stora besparingar på lång sikt genom att ta in professionell hjälp.