De vanligaste missarna vid ett takbyte

Är det dags att byta tak på ditt hus? Att byta tak är dyrt och därför är det viktigt att det blir rätt från början. Vi har samlat några tips som är bra att tänka på, så att du undviker de värsta misstagen vid ett takbyte.

Orutinerad ger sig på att byta tak

Att byta tak är svårt och det krävs en hel del kunskap och erfarenhet för att det ska bli rätt. Vissa vill spara pengar genom att göra det själv men det kan straffa sig i längden. Ett dåligt lagt tak kan kosta en hel del och dessutom tar det tid och det är inte heller helt riskfritt.

Taket passar inte huset

Det är viktigt att taket matchar resten av huset, annars kommer det att se konstigt ut. Fråga en skicklig takläggare om vilket typ av tak som passar ditt hus bäst, inte bara utseendemässigt utan också rent funktionsmässigt. Här kan du läsa mer om olika typer av tak.

Oförsäkrat arbete

Att lägga om tak är ett arbete som medför en hel del risk, för både människor och själva huset. Innan takbytet börjar är det bra att dubbelkolla vad din försäkring täcker och inte täcker, även om du anlitar ett proffs.

Företaget du har anlitat slarvar

Det är tyvärr vanligt att den som du har anlitat inte gör ett tillräckligt bra arbete. Du vill inte att ditt tak ska börja läcka – ta fler referenser på varje företag och kolla så att de är certifierade för det arbete som de ska göra.

Man betalar för mycket

Om man väljer att anlita det första företaget man tar in en offert ifrån finns det stor risk att du kommer betala för mycket. Ta in flera offerter och jämför dem innan du bestämmer dig för en hantverkare, du kan tillexempel ta in flera offerter via oss på Dorunner.

Behöver du någon som kan byta taket på ditt hus? Hitta ett proffs nära dig här.