Bygga företag utan hemsida? Absolut!

Martin Barkar har länge jobbat inom byggbranschen både som husmontör och inom andra byggbolag. Han tröttnade på att det sattes upp ramar som han inte kunde påverka och startade därför Siljans Bygg och Entreprenad AB. Han ville få möjligheten att påverka sin egen tid och göra det som han tycker är roligast – att möta och hjälpa kunder. Han startade sitt företag 2015 och gick med i Dorunner direkt.

– Först och främst gillar jag konceptet med att kunder får möjlighet att hitta duktiga hantverkare. Jag har tidigare testat andra offertförmedlingar så jag visste ju om att det fungerade. Sen valde jag att bara köra med Dorunner eftersom Dorunner är mer gemytligt och har ett skönare tempo med inflöde av kunder och medlemsföretag.

Dessutom är konkurrensen om uppdragen lägre hos Dorunner, berättar Martin.

Bolaget är baserat i Gagnef, Dalarna, och har idag två anställda. Martin, som också grundat och äger bolaget, och Patrik som är en duktig grävare. Företaget utgår från Dalarna men spenderar varannan vecka i Stockholms- och Mälardalsregionen där de också utför alla möjliga typer av arbeten. Varannan vecka utför de jobb i Dalarna.

– På sommaren blir det mest mark- och dräneringsarbeten. När det blir kallare så brukar vi röra oss inåt och göra mer inomhusrenoveringar.

Nu har han varit med i Dorunner i snart två år och idag står Dorunner för ungefär hälften av alla jobb. Andra hälften står tidigare kontakter för och rekommendationer från nya kunder.

– Om jag får ungefär 30 jobb under ett år från Dorunner, så blir dessutom en tredjedel återkommande kunder.

Trots att alla undersökningar som visar att hemsidor är ett måste och att den digitala vågen sköljer över oss har Siljans bygg och entreprenad AB ingen hemsida eller en Facebook-sida, den digitala närvaro företaget har är en profil på Dorunner med ett tiotal omdömen.

– Jag vet att jag skulle få fler jobb om jag hade en hemsida men jag har ju min profil på Dorunner, berättar Martin och skrattar.

Han fortsätter berätta.
– För att kompensera för att vi inte har en hemsida så försöker jag alltid svara kunderna snabbt, gör alltid kundbesök och gör alltid skrivna offerter och skriver alltid kontrakt. Vi håller det vi lovar, startar när vi ska och slutar när vi ska och försöker göra kunderna nöjda. Sen kan vi alltid hänvisa till vår profil på Dorunner.

I år har dessutom Siljans bygg och entreprenad AB blivit nominerade till Årets Hantverkare och planerar självklart att gå på Hantverkargalan 2018.

– Jag gick förra året för nöjes skull så det är riktigt roligt att vara nominerad.

Just nu är de fullbokade fram till mars men träffar ändå en del kunder för jobb som kan starta efter det. I framtiden planerar de att anställa en till som kan bilda ett team med Patrik. Framtiden ser ljus ut för det lilla företaget från Dalarna.

Öka dina chanser att få uppdragen genom att få din offert att sticka ut. Här hittar du våra bästa tips!