Badtunna, vardagslyx året runt

Det går att bada varmt och gott året om. I en badtunna så kan du sitta och tänka på livet, eller så kan du prata om detsamma med familj och vänner. Det är smart att beställa en byggsats och själv bygga badtunnan. Då slipper du nämligen en leverans av en stor och otymplig tunna.

När din badtunna väl står på plats så är den enkel att använda. Det går att bada en vanlig vardag för att slappna av från livets måsten. Och så kan tunnan bli ett fantastiskt inslag på festen.

Tänk på underlaget först

Innan du beställer en byggsats till badtunna så måste du välja en lämplig plats för den. Det är viktigt att du kan skapa ett bra underlag. Det ska vara jämnt och så måste det klara av badtunnans tyngd. När den är full så handlar det om en vikt på 2 ton!

Kanske behöver du gjuta en grund. Sedan så kan det vara fint att skapa någon form av veranda eller altan som omger tunnan. Med en högre konstruktion så behöver ni inte klättra upp och sedan ner i tunnan. Då kan det också vara möjligt att sitta på kanten och bara bada ben och fötter.

Förbered bygget av badtunnan väl

Förberedelser är A och O. Lär dig allt om din nya badtunna. Om den är vedeldad så måste du förstås tänka på säkerhet vid eldning. Det här kan också påverka var tunnan ska stå på din tomt eller altan.

Se till att du har allting för montering. Det kan inkludera en god vän som är mycket händig. Kanske vill du hyra in en hantverkare som ser till att badtunnan monteras på rätt sätt. Det kan spara dig tid och frustration om du vet att du har tummen mitt i handen.

Följ instruktionerna noga

Med en badtunna som du bygger själv så kommer det instruktioner. Det kan vara skriftliga såväl som videos som du kan se på datorn. Hoppa inte över instruktioner! Även om du är mycket händig och van vid att montera saker så kan det också vara ett gott tips att anlita ett proffs för att få hjälp att bygga din badtunna.

Ta en sådan sak som att en blänkande skorsten av metall kan få permanenta fingeravtryck om du inte monterar den med handskar. Det är ju synd att inte tänka på i förväg. Se på instruktioner i lugn och ro dagen innan du ska montera badtunnan. Det har du igen när du väl sätter igång!

Underhåll din badtunna

Sist men inte minst så ska du se till att underhålla din badtunna. Då den är av trä så ska du sköta materialet så att det inte slits ut i förtid. Fundera över hur du kan skydda tunnan då du inte använder den. Det är också klokt att rengöra ordentligt. När smuts aldrig får fäste så förblir din badtunna en fräsch badupplevelse för hela familjen!

Mer sugen på en pool? Här kan du ta reda på vilken pooltyp som passar för din tomt.

Vill du inte göra jobbet själv hittar du duktiga hantverkare hos oss! Det är gratis att göra en offertförfrågan och du får upp till fem offerter att välja mellan. Alla våra medlemsföretag har en företagsprofil där du kan titta närmare på omdömen från tidigare kunder och vilka certifikat företaget innehar. Vi tycker att det ska vara enkelt att ta bra beslut. Har du rätt till rotavdraget kan du även dra av 30% av arbetskostnaden. Här kan du läsa mer om rot- och rutavdraget.

Gör en offertförfrågan idag!