6 hemmaprojekt att ta sig an till hösten

Är du en av dem som tycker att det är tråkigt att sommaren snart är slut och att hösten närmar sig med stormsteg? För att muntra upp dig har vi listat 10 höstprojekt som du kan se fram emot att ta dig an hemma. Små projekt kan lyfta ditt hem ordentligt.

  1. Möblera om

När sommaren är slut och du ska spendera mer tid inomhus kanske du tycker att det känns trångt. Passa på att möblera om eller rensa ut de där sakerna som känns överflödiga. Det kanske även är dags att ta en sväng till soptippen?

  1. Måla om eller tapetsera om

Varför inte passa på att måla om de där köksluckorna? Det är enkelt att göra och skapar snabbt en ny känsla i ditt kök. För den som vågar sig på att tapetsera ger det alltid ett extra lyft till rummet med en härlig tapet.

  1. Se över belysningen

Har du haft samma lampor och belysning ett tag nu? Ny belysning kan göra mycket för ett rum – tänk vad du vill belysa i rummet och försök skapa kontraster med ljussättningen.

  1. Bygg en platsbyggd hylla

Att ha en platsbyggd hylla är både snyggt och funktionellt, det kan både vara ett inredningselement samt en plats där du kan stoppa undan saker. Detta är ett projekt för den händiga.

  1. Bygg en sänggavel

Har du inte en sänggavel eller har du tröttnat på den du har? En fin sänggavel kan göra mycket för hela sovrummet. Det bästa med att bygga en egen är att du kan bestämma dess utseende och klä den i just det tyget som du tycker om!

  1. Installera en braskamin

Visst är det mysigt att ha en braskamin och mysa framför när mörkret lägger sig under kalla höstkvällar? Varför inte passa på att installera en i ditt vardagsrum den här hösten?
Behöver du hjälp av ett riktigt proffs med ditt hemmaprojekt i höst? Då vet du vart du ska leta.